Schneider Electric introduceert PlantStruxure

Procesmanagementsysteem optimaliseert energieverbruik
 
Haarlem, 22 maart 2010 – Schneider Electric introduceert PlantStruxure: een procesmanagementsysteem waarmee industriële bedrijven in staat zijn om nog efficiënter te produceren, de operationele kosten te verlagen en aanzienlijk minder energie te verbruiken. PlantStruxure maakt tevens samenwerking mogelijk tussen alle partijen binnen een productieketen of logistieke keten.
 
De procesindustrie moet de kosten die gepaard gaan met het opzetten, gebruiken en onderhouden van een installatie zo laag mogelijk houden. Tegelijkertijd moet de opbrengst voor een productielocatie zo hoog mogelijk zijn – met behoud van een goede kwaliteit van de productie en met respect voor het milieu. Hierbij moet een zo gunstig mogelijke ROI worden gerealiseerd. Het behalen van de genoemde aspecten is veelal lastig, aangezien plant managers, operations managers, engineers, operators en onderhoudsmanagers niet altijd dezelfde taal spreken. Met PlantStruxure kunnen alle partijen binnen een industriële omgeving samenwerken. Zij kunnen gezamenlijk taken automatiseren en aan de eisen en wensen op het gebied van energiebeheer voldoen.
 
Integratie van het gehele proces
Industriële bedrijven hebben te maken met onder meer een verhoogde concurrentiedruk, een vluchtige wereldwijde economie, hogere kosten voor materialen en strengere eisen vanuit de wet- en regelgeving. Om te kunnen concurreren in deze nieuwe wereld, zijn een goede samenwerking en het nemen van gefundeerde beslissingen essentieel. Hiervoor is relevante informatie nodig, zodat gegevens direct in concrete acties kunnen worden omgezet. Om dit te kunnen bereiken, is het noodzakelijk dat informatie over de productie en het energiegebruik niet langer gescheiden worden verzameld en vastgelegd. PlantStruxture zorgt hiervoor: alle relevante gegevens kunnen nu op een centrale plaats worden vastgelegd, waardoor sneller kan worden gewerkt en de flexibiliteit toeneemt. Gebruikers kunnen hierdoor aanzienlijke concurrentievoordelen behalen.
 
Overkoepelende oplossing
‘Meestal zijn procesautomatiseringssystemen, energiebeheersystemen, productiebeheersingsystemen en zelfs tools voor fabrieksontwerp en -engineering bedoeld voor gebruik binnen uitsluitend hun eigen domein. De industrie heeft echter in toenemende mate behoefte aan oplossingen die al dit soort beheertoepassingen bij elkaar brengt, inclusief tools voor het genereren van bedrijfsinformatie’, zegt Jan-Willem Nijman, Vice President Industry Business van Schneider Electric Nederland.
 
PlantStruxure integreert zowel hardware- als softwarecomponenten die in de gehele fabriek worden toegepast. Het procesmanagementsysteem bestaat uit een combinatie van krachtige software en hardware. De oplossing garandeert dat productieprocessen een maximale beschikbaarheid kennen. De oplossing biedt tevens redundantie en functionele veiligheid op ieder niveau van de architectuur. 
 
Beschikbaarheid white paper
Craig Resnick, Research Director van ARC Advisory Group, heeft de white paper ‘Schneider Electric Deploys New PlantStruxure Platform’ geschreven. Kijk voor de white paper of meer informatie over PlantStruxure op www.schneider-electric.com.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: