Schneider Electric ondersteunt ‘groene’ gedragscode datacenters van EU

Haarlem, 31 maart 2010 – Schneider Electric ondersteunt de gedragscode van de Europese Unie op het gebied van datacenters. Deze zogenoemde ‘Code of Conduct on Data Centres’ is ontwikkeld als antwoord op de almaar toenemende energieconsumptie in datacenters en de ecologische en economische impact hiervan. De gedragscode wordt gepromoot door de Joint Research Group van de Europese Commissie. Zij moedigen alle Europese bedrijven aan om zich te richten op het verminderen van de energieconsumptie van datacenters.
 
‘Om minder energie in datacenters te verbruiken, moeten organisaties beschikken over consistente en intelligente energiebeheersystemen’, zegt Peter Uelen, Country President van Schneider Electric in Nederland. ‘Deze aanpak moet niet tot incidentele besparingen leiden, maar dient grote en structurele besparingen te kunnen realiseren. Hiervoor is inzicht nodig in alle domeinen van een organisatie. Alleen met realtime controle op het gebruik en verbruik van energie kunnen organisaties processen efficiënter inrichten en voldoen aan de gedragscode.’
 
Om opdrachtgevers te ondersteunen bij het voldoen aan de gedragscode, levert Schneider Electric onder de naam EcoStruxure een reeks intelligente energiebeheersystemen op basis van een geïntegreerde architectuur. Deze geïntegreerde aanpak ontstaat door het beheer van energie, serverruimtes, processen en machines, gebouwen en beveiliging te integreren en energie centraal te monitoren en te managen. Door de samenkomst van de verschillende bedrijfsfacetten zijn processen efficiënter in te richten, waardoor kosten omlaag kunnen en de beveiliging wordt vergroot.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: