WatchGuard introduceert cloudgebaseerde beveiligingsservice die toegang tot internet versnelt

Nieuwe WatchGuard Reputation Enabled Defense beschermt tegen nieuwe online dreigingen en versnelt het surfen
 
Den Haag, 24 juni 2010 – Uit onderzoek van WatchGuard blijkt dat 38 procent van het internet kwaadaardige code bevat die ook nog eens exponentieel groeit. 77 procent van die code wordt gehost door legitieme websites die zijn gegijzeld door hackers – zonder dat de eigenaar het weet. Daarom introduceert WatchGuard een nieuwe oplossing: Reputation Enabled Defense. Deze cloudgebaseerde oplossing beschermt tegen sluimerende online dreigingen.
 
In combinatie met de WatchGuard XTM- of XCS-appliances biedt Reputation Enabled Defense bedrijven en hun werknemers uitstekende beveiliging tegen virussen, malware, spyware, keyloggers, botnets en andere webgebaseerde dreigingen. Daarnaast wordt het webverkeer aanzienlijk versneld. 
 
Reputaties van websites
Reputation Enabled Defense gaat bij ieder ingevoerd webadres na wat de reputatie van een website is: goed, slecht of onbekend. Daarbij maakt de oplossing gebruik van een dynamische, wereldwijde database die de gegevens vanuit vele bronnen binnen krijgt. Daar zitten ook de gegevens bij van alle belangrijke partijen in de anti-virusbranche. URL’s met een slechte reputatie worden automatisch geblokkeerd en URL’s met een goede reputatie worden onmiddellijk toegankelijk. Het verkeer naar deze websites wordt per direct versneld. URL’s die niet in de database worden gevonden, worden door de WatchGuard XTM- of XCS-appliance gescand om er zeker van te zijn dat ze veilig zijn. Netwerkbeheerders kunnen zelf hun veiligheidseisen instellen, waardoor bedrijven het ICT-risicobeheer volledig naar eigen hand kunnen zetten.
 
Sneller internet
Gebruikers zullen merken dat het surfen met Reputation Enabled Defense sneller gaat. Dat komt doordat het systeem niet al het verkeer hoeft te scannen. Soms hoeft de helft van al het verkeer niet onder de loep worden genomen, zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid. Dit zorgt voor een snellere doorstroom bij de gateway en efficiënter gebruik van de appliances. 
 
Quote van IDC
‘Om veilig online te zijn, is het niet langer voldoende om riskante websites te vermijden of met black of white lists te werken’, zegt Charles Kolodgy, Research Vice President Security Products bij analistenfirma IDC. ‘Criminelen worden steeds slimmer bij het injecteren van malware in onschadelijke en legitieme websites. Bedrijven worden steeds meer gedwongen om hun netwerkverkeer in de gaten te houden en iedere packet te scannen. Diensten die de reputatie van websites centraal bijhouden zijn ideaal. De cloud wordt zo ingezet in de strijd tegen dreigingen op het web.’
 
Kijk voor meer informatie over de WatchGuard Reputation Enabled Defense op www.WatchGuard.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: