WatchGuard vernieuwt besturingssystemen voor security in de cloud

Nieuwe software zorgt voor meer snelheid, functionaliteit en beveiliging

Den Haag, 29 juni 2010 – WatchGuard Technologies lanceert nieuwe versies van zijn besturingssystemen voor zijn extensible threat management (XTM). De nieuwe besturingssystemen vormen de basis van WatchGuards cloudgebaseerde security-dienst, Reputation Enabled Defense. Ze bieden een keur aan nieuwe mogelijkheden die de snelheid verhogen, de functionaliteit verbeteren en de beveiliging opwaarderen.

Met de nieuwe software kunnen zowel de XTM- als XCS-appliances gebruik maken van Reputation Enabled Defense, de nieuwe cloud-dienst van WatchGuard. Deze dienst biedt veiligheid bij het surfen door middel van een reputatiedatabase waar links worden gewaardeerd als ‘goed’, ‘slecht’ of ‘onbekend’. URL’s met een slechte reputatie worden direct geblokkeerd, terwijl adressen die nog onbekend zijn eerst worden gescand door de XTM- of XCS-appliance. De adressen die een ‘goede’ reputatie hebben worden versneld aan de gebruiker doorgegeven. Hierdoor schieten de prestaties van het netwerk omhoog, terwijl werknemers veilig zijn voor drive-by-downloads en andere webgebaseerde aanvallen.

De WatchGuard XTM 5, 8 en 10 Series appliances krijgen tevens een verbetering van de proxysnelheid. De appliances krijgen een snellere gegevensdoorvoer door meer gelijktijdige verbindingen met de proxy te leggen, zonder dat dit ten koste gaat van de veiligheid. De prestaties van grootschalige omgevingen worden hiermee sterk verbeterd.

Voor kleinere omgevingen heeft WatchGuard de XTM 2 Series uitgerust met een draadloze hotspot voor kleine kantoren. Dit vereenvoudigt het aanmaken en beheren van een veilige toegang tot het draadloze netwerk door tijdelijk personeel en bezoekers. Ook heeft WatchGuard Dynamic Routing toegevoegd aan de mogelijkheden. Dit zorgt voor meer flexibiliteit binnen het netwerk, met name voor geografisch verspreide bijkantoren van grote organisaties.

De updates voor de XTM-serie bieden nieuwe API’s voor webservices. Daarmee kunnen rapportagesystemen van derde partijen worden geautomatiseerd, Ook back-up en restore naar USB-sticks en andere nieuwe beheermogelijkheden als rangschikking van policies en transparante en gearchiveerde logs zijn aan het systeem toegevoegd.

De XCS-appliances krijgen ook verbeteringen mee die de security en prestaties verbeteren en de beheer- en rapportagefuncties uitbreiden. De XCS content security appliances krijgen met de updates betere mogelijkheden voor data loss prevention (DLP), terwijl ook de beveiliging tegen spam en andere dreigingen die via e-mail binnenkomen wordt opgewaardeerd. De virusscanner loopt nog soepeler en heeft een verbeterde detectie. Nieuwe rapportage-, analyse- en attachment-controlfuncties behoren tot de verbeterde beheeromgeving, evenals nieuwe controlepanelen. Het uitrollen van de XCS is met nieuwe functies in de wizard veel efficiënter en eenvoudiger geworden.

De nieuwe upgrades voor de WatchGuard XTM en XCS zijn per direct kosteloos verkrijgbaar. Kijk voor meer informatie op: www.WatchGuard.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: