Schneider Electric & OVG tekenen voor nieuwbouw in Hoofddorp

Rotterdam, 16 september 2010 – Gemeente Haarlemmermeer en OVG Projectontwikkeling hebben deze week de grondovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van een nieuw kantoor (6.000 m2) voor Schneider Electric op de locatie Beukenhorst-Zuid te Hoofddorp.

Het gebouw wordt eind 2012 aan Schneider Electric opgeleverd en is daarmee het derde gebouw dat onderdeel is van een duurzaam plan dat OVG op deze locatie ontwikkelt. Het eerste gebouw dat op Beukenhorst-Zuid wordt opgeleverd, is het TNT GREEN-office; ontwikkeld door het consortium Triodos-OVG. OVG verwacht het tweede gebouw voor ASICS Europe eind 2011 op te leveren. De kwaliteit van de gebiedsontwikkeling Beukenhorst-Zuid geniet grote interesse vanuit de markt.

Peter Uelen (Country President Schneider Electric B.V.): ‘Schneider Electric levert niet alleen energie-efficiënte oplossingen, we willen zelf ook het toonbeeld op dit gebied zijn. De bouwindustrie is wereldwijd verantwoordelijk voor veertig procent van de CO2-uitstoot. Het is dan ook onze verantwoordelijkheid te laten zien hoe andere organisaties door middel van slimme oplossingen aanzienlijke energiebesparingen kunnen realiseren. Samen met OVG zijn we in staat om met ons eigen kantoor aan te tonen dat de energie-efficiënte investeringen binnen korte tijd kunnen worden terugverdiend.’

Coen van Oostrom (CEO OVG): ‘Zowel OVG als Schneider Electric zijn in 2007 lid geworden van het Clinton Climate Initiative. Onze gezamenlijke zoektocht naar ‘zero-emission’- buildings heeft geresulteerd in een intensieve samenwerking tussen de beide bedrijven. Dit past in onze ambitie om gezamenlijk te innoveren.’

Wethouder Economie, Arthur van Dijk: “Wij zijn er trots op dat Schneider Electric gekozen heeft voor Beukenhorst-Zuid. Weer een mooi merk dat kiest voor het duurzame kantorenpark in Haarlemmermeer”.

Op dit moment lopen met meerdere partijen onderhandelingen voor een nieuw duurzaam gebouw binnen de totale ontwikkeling van OVG.

Het gebouw ter grootte van ruim 6.000 m² is direct gelegen aan de Taurusavenue en biedt uitzicht op de Geniedijk, een werelderfgoed op de UNESCO-lijst. De locatie ligt op loopafstand van het station en is eveneens per auto goed bereikbaar. BIAS Architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp.

Kijk voor meer informatie op www.schneider-electric.nl of www.ovg.nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: