Cognex introduceert ergonomische ID-scanner met snelle Ethernetaansluiting en autofocus lens

DataMan 8000, de nieuwe generatie handheld scanners van Cognex

Eindhoven, 11 oktober 2010 – Cognex introduceert de DataMan 8000 Series: nieuwe handheld scanners die specifiek zijn ontwikkeld voor intensieve industriële toepassingen. De ergonomisch in de hand liggende scanners maken gebruik van de gepatenteerde IDMax-technologie, waardoor 1D- en 2D-coderingen snel en betrouwbaar af te lezen zijn. Dit ongeacht codeafmetingen, printkwaliteit, printmethode en het soort oppervlak waarop de codering is aangebracht. Opmerkelijke noviteit is de toepassing van een gevoelige vloeistoflens met autofocustechnologie. Daarnaast staan verschillende dataprotocollen ter beschikking voor een snelle communicatie met IT-systemen, waaronder naast RS-232 en USB nu ook Industrieel Ethernet.

De DataMan 8000 Series is een goed voorbeeld van de nieuwste generatie handheld scanners voor de industrie. De nieuwe handheld scanners bevatten een krachtige leesfunctionaliteit en robuuste vormgeving. Daarnaast beschikken ze over snelle en bedrijfszekere communicatiemogelijkheden met fabrieksnetwerken en ERP-systemen. Hierdoor zijn de handheld scanners ideaal voor realtime (online) productidentificatie en tracking & tracing.

Autofocus lenstechnologie
Dankzij de autofocus lenstechnologie is de operator in staat zowel kleine 2D-matrix codes van dichtbij, als langere 1D-barcodes van grotere afstand in één beweging te scannen – zonder iets te hoeven bedienen. Deze autofocuslens wordt al langer toegepast in de vast opgestelde Cognex-lezers. Voor het eerst is een speciaal op mobiele toepassingen afgestemde variant nu ook in de nieuwe handheld scanners te vinden. Aan de basis van de betrouwbare code identificatie van de DataMan 8000 Series liggen twee krachtige algoritmen, te weten 1DMax and 2DMax. Hiermee kunnen vrijwel alle codetypen snel en trefzeker worden geregistreerd met een ongekend hoge leesnauwkeurigheid en –betrouwbaarheid.

Industrial Ethernet
Qua communicatiemogelijkheden zijn de nieuwe scanners voorzien van de nog steeds veelgebruikte RS-232- en USB-aansluiting. Nieuw is de aansluiting voor Industrial Ethernet. Voor de verschillende netwerktypen zijn eenvoudig ‘in het veld’ uitwisselbare modules ontwikkeld, waarmee de nieuwe scanners ook zijn voorbereid op toekomstige datacommunicatieprotocollen.

Twee uitvoeringen
De nieuwe handheld DataMan 8000 Series omvat op dit moment twee verschillende uitvoeringen: de 8500 en 8100. De DataMan 8500 maakt gebruik van de door Cognex gepatenteerde UltraLight-lichttechnologie voor superieure beelddetectie van alle mogelijke codetypen op een breed scala aan ondergrondmaterialen. Het belichtingsysteem heeft verschillende mogelijkheden voor respectievelijk ‘dark-field’, ‘bright-field’ en diffuus licht, waarvoor één elektronisch gestuurde lichtbron wordt toegepast.

De DataMan 8100 verschilt van de 8500 door de eenvoudiger lichtbron. Deze is alleen geschikt voor ‘bright-field’ verlichting. Deze uitvoering is dan ook geschikt voor toepassingen waarbij een betrouwbare scanner is vereist en geen speciale lichtfuncties noodzakelijk zijn.

Kijk voor meer informatie op <a href="http://www.cognex.com/8000.

http://www.cognex.com/8000.</p>

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: