Schneider Electric neemt twee bedrijven over voor optimaliseren prestaties van gebouwen

Overnames Vizelia en D5X versterken marktpositie Schneider Electric

Haarlem, 13 december 2010 – Gebouwbeheersystemen vervullen een centrale rol in het terugdringen van de energieconsumptie. Om die reden heeft Schneider Electric twee Franse pioniers op dit gebied overgenomen: Vizelia, een leverancier van software voor realtime monitoring van energiegebruik in gebouwen, en D5X, specialist in het optimaal inrichten van commerciële ruimtes.

Bij Vizelia werken twaalf mensen en het bedrijf verwacht dit jaar een omzet van €4 miljoen. De software van Vizelia biedt de mogelijkheid om energieconsumptie realtime te monitoren, het onderhoud te plannen en het vastgoedbeheer voor zowel nieuwe als bestaande gebouwen te regelen. Het bedrijf is met name gericht op gebouwen met een educatieve, publieke of commerciële taak.

D5X heeft 27 werknemers in dienst. Het bedrijf biedt oplossingen voor:

  • Het realtime volgen van bewegingen binnen een ruimte en de bezetting hiervan. 
  • Besturingssystemen voor onder andere verlichting, zonneschermen en ventilatie voor ruimtes. 
  • Het beheer van datanetwerken. 

Ook D5X verwacht dit jaar een omzet van meer dan €4 miljoen.

Met deze overnames kan Schneider Electric het portfolio van oplossingen voor volledig geïntegreerd gebouwenbeheer verder uitbreiden. Het concern is hierdoor in staat meer waarde te bieden aan eindgebruikers en vastgoedeigenaren.

Chris Curtis, Executive Vice-President, Buildings Business, zegt: ‘Met de overname van Vizelia en D5X breidt Schneider Electric zijn mogelijkheden uit om complete oplossingen te bieden die de prestaties van gebouwen verbeteren. Dankzij onze internationale marktpositie kunnen we deze innovatieve technologieën wereldwijd beschikbaar te maken, waaronder ook voor klanten in Nederland.’

‘Schneider Electric blijft investeren in innovaties om klanten energiezuinige oplossingen te bieden. De vraag naar controle over technische installaties groeit meer en meer’, zegt Peter Uelen, Country President Nederland. ‘Dat geldt niet alleen voor energiemonitoring, maar ook voor het optimaliseren van de prestaties van gebouwen.’

De verwachting is dat deze twee overnames voldoen aan het Return On Capital Employed-criterium van Schneider Electric. Kijk voor meer informatie op www.schneider-electric.nl.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: