Dassault Systèmes geeft met nieuwe versie V6 belangrijke impuls aan PLM-platform

Meer dan negenhonderd nieuwe functies en innovatieve zoektechnologie

Maarssen, 20 december 2010 – Dassault Systèmes introduceert een nieuwe versie van zijn V6-platform. Met deze PLM-oplossing kan iedereen die betrokken is bij de levenscyclus van een product – van ontwerp tot en met creatie – op basis van 3D nieuwe producten met elkaar ontwikkelen. Dankzij de nieuwe versie V6R2011x beschikken gebruikers over rijke applicaties, een online platform en universele services. Daarnaast biedt Dassault Systèmes nu een compleet nieuwe zoektechnologie voor zijn PLM-platform.

De rijke applicaties van V6R2011x tellen onder andere 479 nieuwe functies en acht nieuwe oplossingen. Hiermee kunnen organisaties met behulp van 3D nauw met elkaar samenwerken aan nieuwe producten. Hierbij is de nieuwe versie gericht op allerlei verschillende stadia van productontwikkeling: van het virtueel ontwerpen van producten met behulp van de CAD-software CATIA en het virtueel simuleren van de productie met DELMIA tot het virtueel testen van producten en systemen met SIMULIA.

Cloud-platform
V6R2011x omvat ook een nieuwe versie van ENOVIA, het onderdeel dat van oudsher het datamanagement voor zijn rekening neemt en klanten helpt bij het beheren en inkopen of uitbesteden van bedrijfsprocessen. De nieuwe versie van ENOVIA telt zeven nieuwe producten en 359 nieuwe industriespecifieke functies. De ENOVIA-oplossingen maken hierbij gebruik van een ‘cloud-ready’ online platform voor het beheren van de levenscyclus van producten en de samenwerking tussen partijen en afdelingen. V6R2011x onderschrijft het belang dat Dassault Systèmes hecht aan open oplossingen. Dat blijkt onder andere uit het ondersteunen van standaarden als STEP of 3DXML voor gegevens en SOA (service oriented architecture) als het gaat om de ICT-architectuur.

Levensechte 3D-services
V6R2011x is een belangrijke stap voorwaarts als het gaat om de Universal Services-strategie van Dassault Systèmes. Deze strategie is er op gericht om door middel van duurzame innovatie unieke en op content en samenwerking gebaseerde 3D-services aan te bieden aan alle markten waarin Dassault Systèmes actief is. Deze 3D-services geven de gebruikers een levensechte ervaring met het product dat wordt ontworpen of beheerd.

De V6R2011x-versie van 3DVIA brengt 68 nieuwe 3D-services voor levensechte 3D-ervaringen voor alle industrieën. Daarbij heeft Dassault Systemes speciale aandacht geschonken aan sectoren als CPG (Consumer Packaged Goods), retail, energie en domeinen als serious gaming. De nieuwste versie is daarnaast uitgerust met de ‘V6 3D instant collaboration’ oplossingen. Bovendien gaat Dassault Systemes ook in de V6R2011x-versie verder met het beta-programma 3DSWYM (See What You Mean). Dit is een cloud-oplossing voor bedrijven die voor hun innovatie veel gebruik maken van communities .

Nieuwe zoektechnologie
Tot slot biedt V6R2011x de eerste versie van EXALEAD Cloudview 360. De Exalead Cloudview-oplossing is het enige open en op zoektechnologie gebaseerde platform dat zowel in beveiligde datawarehouses als op het web de snelheid, schaalbaarheid en flexibiliteit biedt die innovatieve bedrijven verlangen.

Kijk voor meer informatie op www.3ds.com.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: