Bedrijfsleven toont veel aandacht voor energiebesparingen

Ruim 21.000 cursisten voor de Energy University van Schneider Electric

Haarlem, 19 januari 2011 – Het bedrijfsleven toont veel interesse in het behalen van energiebesparingen. De Energy University van Schneider Electric heeft tot nu toe ruim 22.000 cursisten opgeleid. Met dit energie-efficiëntieprogramma kunnen organisaties eenvoudig dertig procent of meer aan energiebesparingen doorvoeren. Dankzij de grote aandacht, wordt het huidige programma flink uitgebreid.

Met het online cursusprogramma van de Energy University kunnen organisaties op eenvoudige wijze hun inzicht in energie-efficiëntie verder uitdiepen. Dankzij het hoge aantal inschrijvingen, is het programma uitgebreid van drie cursussen in 2009 naar veertig cursussen nu. Van de 22.000 geregistreerde cursisten geeft negentig procent in een enquête aan de cursussen aan te bevelen aan anderen, omdat zij tot verrassende inzichten zijn gekomen of eenvoudige tools aangeleverd hebben gekregen om het energiegebruik te verminderen.

Ervaring van een deelnemer
Frits Appel, directeur bij AET Energy Efficiency, analyseert elektrotechnische installaties binnen bedrijven en heeft een aantal cursussen reeds gevolgd. ‘Deelnemers krijgen door de Energy University allerlei praktische voorbeelden aangereikt, waardoor zij inzicht krijgen in alle onderwerpen die te maken hebben met energie-efficiëntie’, zegt Appel. ‘Zelf hebben we al heel veel kennis rond energie-audits in huis, maar de Energy University gaf een beter beeld van hoe een audit er in zijn totaliteit uitziet. De cursussen gingen heel praktisch in op diverse probleemstellingen. Voorbeelden hiervan zijn knelpunten bij datacenters en de voor- en de tegenargumenten van dieselgeneratoren’, legt Appel uit. ‘De informatie geeft ondernemingen stof tot nadenken over hoe zij bepaalde aspecten anders en beter kunnen aanpakken.’

Volgens Appel zijn organisaties na de cursus beter in staat om over energie-efficiënte onderwerpen te spreken, en voorbeelden te geven over waar energie kan worden bespaard. In de elektrotechnische branche vallen al veel voordelen te behalen door onder meer beter om te gaan met motoren. Bovendien weten ze vaak niet welke efficiëntiemogelijkheden er zijn als deze bedrijven de hele dag niet op honderd procent, maar bijvoorbeeld op negentig procent capaciteit draaien. ‘Dankzij de Energy University worden deze bedrijven hier beter over geïnformeerd, waardoor zij de nodige besparingen kunnen realiseren’, aldus Appel.

Nieuwe cursussen
In 2011 zijn onder andere de volgende cursussen toegevoegd:

Demand Response and the Smart Grid

Measuring and Benchmarking Energy Performance

Energy Efficiency Units and Concepts

Combined Heat and Power (Cogeneration)

Energy Efficiency with Building Automation Systems

Financing and Performance Contracting for Energy Efficient Projects

Energy Rate Structures: Concepts and Unit Pricing

Energy Audits Instrumentation

HVAC and Psychometric Charts

Industrial Insulation

Online cursussen
De cursussen van Energy University zijn gericht op beslissers, managers, planners, ontwerpers en bouwkundigen die dagelijks rekening moeten houden met het energiegebruik en de impact hiervan op hun projecten. Iedere cursus is in hooguit een uur te volgen. Dankzij het gebruik van een online platform is de Energy University 24/7 benaderbaar vanaf iedere computer met een internetverbinding.

Certificaten
Diverse cursussen zijn geaccrediteerd door verschillende vakorganisaties, waaronder de Renewable Energy and Energy Efficiency Partnership (REEEP) en de IEEE. Deelnemers ontvangen na deelname aan de cursus een officieel certificaat. Dit certificaat is een bevestiging dat de cursist over een brede kennis beschikt op het gebied van energiemanagement en effectief audits en metingen kan uitvoeren. Bovendien bewijst het certificaat dat deelnemers prioriteiten kunnen stellen, selecties kunnen maken, oplossingen kunnen beheren en onderhouden en in staat zijn om kennis over energiebesparingen over te brengen op anderen. Vanaf medio 2011 moeten cursisten officiële examens afleggen voor een aantal cursussen.

De Energy University is toegankelijk via www.MyEnergyUniversity.com.

Over Schneider Electric
Als wereldwijde specialist in energiemanagement, met vestigingen in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen om energie veilig, betrouwbaar, efficiënt, productief en groen te maken voor meerdere marktsegmenten. Schneider Electric heeft leidende posities in energie & infra, industriële processen, gebouwautomatisering en data- & netwerkcenters, alsmede een brede aanwezigheid in woningbouwapplicaties. In 2009 hebben ruim 100.000 medewerkers een omzet gerealiseerd van meer dan € 15,8 miljard. Onder het motto ‘make the most of your energy’ helpt Schneider Electric mensen en bedrijven het maximale uit hun energie te halen. www.schneider-electric.nl

Contact
Schneider Electric
Nanda Hoefsmid
Tel: +31 (0)23-512 42 77
nanda.hoefsmid@nl.schneider-electric.com

Co-Workx
Aleksandra Andjelic
Tel: +31 (0)6-24 24 56 79
aleksandra@co-workx.nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: