Heiploeg kiest voor SAP

Sap_logo
Grootste garnalenleverancier van Europa gaat bedrijfsprocessen optimaliseren met FAST-food template van Delaware

’s-Hertogenbosch, 24 februari 2011 – De Heiploeg Group, Europa’s grootste leverancier van garnalen, gaat zijn bedrijfsprocessen integreren en stroomlijnen met de FAST-food template van Delaware Consulting. FAST-food is een vooringerichte template op basis van SAP Business All-in-One. De oplossing gaat bij Heiploeg een heel divers landschap aan losse applicaties vervangen op het gebied van inkoop, verkoop, planning, productie, warehouse management, voorraadbeheer en quality management. Met FAST-food gaat Heiploeg de verschillende processen op verschillende locaties naadloos op elkaar afstemmen. Daarnaast krijgen medewerkers beter, sneller en eenduidiger inzicht in productstromen, volumes, omzetten en marges. Met real-time betrouwbare stuurinformatie kunnen bovendien betere en meer gefundeerde strategische beslissingen worden genomen. Delaware Consulting levert de circa 150 licenties en gaat de implementatie verzorgen. 

De Heiploeg Group heeft onder meer vestigingen in Nederland, België en Duitsland. Daar worden zowel Noordzee-garnalen als geïmporteerde tropische garnalen verwerkt en verpakt voor de West-Europese markt. Verder heeft het bedrijf een garnalenpelstation in Marokko en vestigingen in Suriname en Guyana. Door kwalitatieve verbeteringen aan te brengen, het werkkapitaal beter te beheersen, een efficiëntere administratie en orderverwerking te realiseren en de gegevensuitwisseling tussen verschillende bedrijfsonderdelen te uniformeren, verwacht Heiploeg veel winst te behalen en beter voorbereid te zijn op eventuele toekomstige overnames en uitbreidingen. 

Han Cornelissen, CIO bij Heiploeg “Met FAST-food willen we onze volledige geld- en goederenstroom optimaliseren en beter inzichtelijk maken. Dat betekent efficiencyslagen maken in de productie, betere forecasts opstellen, voorraden nauwkeuriger beheren, benefits op inkoopgebied waarmaken en meer betrouwbare en snellere financiële rapportages kunnen opleveren. Op verschillende locaties en op de verschillende afdelingen draaien nu allemaal losse systemen die onderling niet of nauwelijks communiceren. Eén geïntegreerd systeem met betrouwbare, uniforme gegevens die we direct tot onze beschikking hebben, gaat ons veel toegevoegde waarde en inzichten opleveren waarmee we goed voorbereid de toekomst kunnen aanvliegen.” 

Andreas Markerink, Consultant bij Delaware Consulting: “De best practices van meer dan 60 klanten in de voedingsmiddelenbranche hebben geresulteerd in een oplossing die naadloos aansluit bij de processen van een bedrijf als Heiploeg. Met één uniforme werkwijze is Heiploeg in staat enorme verbeterslagen aan te brengen in haar bedrijfsprocessen en de organisatorische inrichting. We zijn erg blij dat ze voor onze FAST-food template hebben gekozen om hun processen te integreren en zichzelf voor te bereiden op de toekomst.”

Over Heiploeg
Heiploeg is een onderdeel van de Heiploeg Group, Europa’s grootste leverancier van garnalen. Heiploeg in Zoutkamp vormt het hart van de groep, waartoe verder ook Heitrans,Buesemer Feinkost, Morubel, Heiploeg Fischerei, Dansk Heiploeg en TK Fish behoren. Bij Heiploeg, dat in 2010 een omzet genereerde van ongeveer € 300 miljoen werken in totaal circa. 2500 mensen. 

Over Delaware Consulting
Delaware Consulting is een toonaangevende IT-dienstverlener die geavanceerde IT-oplossingen en diensten aanbiedt, gebaseerd op SAP en Microsoft technologie. De onderneming draagt de titels SAP Gold Partner, SAP NetWeaver Partner, SAP BusinessObjects Partner en Gold Certified Microsoft partner, en werkt permanent aan het uitbreiden en versterken van zijn organisatie. Het Delaware Consulting team telt momenteel circa 550 professionals in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, China en de Verenigde Staten. Kijk voor meer informatie op www.delawareconsulting.com.

Over SAP
SAP (NYSE: SAP) is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen voor zowel kleine en middelgrote bedrijven als internationale ondernemingen. De oplossingen van SAP helpen organisaties hun bedrijfsvoering beter te stroomlijnen en aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen om de concurrentie voor te blijven. SAP heeft branchespecifieke oplossingen voor markten variërend van high tech industrie en retail tot overheids- en financiële instellingen en met de SAP BusinessObjects portfolio worden de strategie en executie van bedrijven van alle grootte bij elkaar gebracht met open, heterogene applicaties voor informatiemanagement, enterprise performance management, governance, risk & compliance, en business intelligence. Op dit moment gebruiken ongeveer 109.000 bedrijven software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl

*** Noot voor de redactie ***
Hoge resolutie beeldmateriaal van SAP is beschikbaar op www.sap.com/photos
Voor videoverhalen over uiteenlopende onderwerpen kunt u terecht op www.sap-tv.com
Volg SAP op Twitter voor het laatste nieuws 
Wilt u persberichten over SAP niet langer ontvangen, klik hier.

Voor meer informatie over dit bericht:

SAP 
Cees Kardolus
T: 073 645 77 39

Delaware Consulting
Andreas Markerink
T: 06 683 165 827 

Heiploeg
Han Cornelissen
T: 0595 405 512 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: