APC by Schneider Electric treedt toe tot Green-IT Amsterdam

Smart Grids spelen belangrijke rol bij ontwikkelen energie-efficiënte datacenters in Amsterdam

Vianen, 9 maart 2011 – Automatisering, communicatie en cloud computing zorgen voor een groeiende vraag naar servercapaciteit, waardoor de energiebehoefte van datacenters almaar toeneemt. Om de energiekosten en milieubelasting van datacenters in de regio Amsterdam te beperken, moeten leveranciers geavanceerde technologie bieden om de energie-efficiëntie van datacenters te optimaliseren. Een goede samenwerking tussen deze leveranciers is van essentieel belang. APC by Schneider treedt als partner toe tot de Stichting Green-IT Regio Amsterdam en kan zijn expertise hierdoor delen met de andere regionale partners.

De energiebehoefte van datacenters groeit met ongeveer vijftien procent per jaar. Gezien de huidige ontwikkeling zullen ze in 2030 naar verwachting tussen de dertig en veertig procent van het wereldwijde energiegebruik consumeren. In de regio Amsterdam zijn datacenters verantwoordelijk voor de uitstoot van zes procent van de totale CO2-uitstoot, een percentage dat bij ongewijzigd beleid fors zal groeien. Verschillende gemeenten in deze regio hebben daarom samen met de ICT-sector en kennisinstellingen Stichting Green-IT Regio Amsterdam opgezet.

Het consortium heeft momenteel 35 partners en heeft als doel om ICT een substantiële bijdrage te laten leveren aan het terugdringen van de regionale uitstoot van broeikasgassen. Volgens de initiatiefnemers liggen daarbij ook economische kansen in het verschiet: ‘Green-IT’ is een groeisector die een belangrijke rol speelt voor het ontwikkelen van een duurzame groei-economie in Amsterdam.’

Smart Grids
Een van de speerpunten van Green-IT Regio Amsterdam behelst het ontwikkelen van energievriendelijke datacenters. De partners binnen het consortium kunnen hun expertise met betrekking tot dit onderwerp delen en een substantiële bijdrage leveren aan het terugdringen van het energiegebruik van datacenters. APC wil hiervoor de door hun ontwikkelde Smart Grid-technologie een centrale laten rol spelen.

Bij een Smart Grid worden op geautomatiseerde wijze rapportages aangemaakt op basis van de gegevens van talloze meetpunten, zodat de energiestromen binnen een datacenter op een slimme manier worden gemonitord. Op basis van het verkregen inzicht kunnen via een managementsysteem optimale maatregelen worden geïmplementeerd om een datacenter zo energie-efficiënt mogelijk te laten opereren.

Innovatie dankzij IT
‘Organisaties kunnen de komende jaren niet meer om duurzaamheid heen’, zegt Wim Hendriksen, Country Manager Benelux van APC. ‘De kosten voor energie zullen aanzienlijk stijgen, waardoor energiebesparing een noodzaak wordt. Daarnaast kunnen we in de komende jaren maatregelen verwachten vanuit de politiek. Nederland moet immers voldoen aan de richtlijnen die de Europese Unie heeft opgelegd ten aanzien het verlagen van de CO2-uitstoot. Doordat datacenters niet eindeloos kunnen blijven groeien, moeten we als consortium tot innovatieve technologische diensten en producten komen die leiden tot betere prestaties, lagere kosten en het verlagen van de negatieve milieu-impact. Dankzij Green-IT Regio Amsterdam kunnen we gezamenlijk een wezenlijke bijdrage leveren in het terugdringen van de CO2-uitstoot in deze regio.’

Over Green-IT Regio Amsterdam
De huidige partners van Green-IT Regio Amsterdam zijn Active Power, APC by Schneider Electric, ASP4all, Capgemini, Cisco Systems, Colt, De Stroomplantage, DELL, ECN, Ecofys, EMC, Equinix/IX-Europe, EvoSwitch, Gemeente Amsterdam, Hogeschool van Amsterdam, HP, IBM, ICTroom, Imtech, Interxion, KPN, Mansystems, MDES, Microsoft, Parthenon Data Centres, Racktivity, Royal Haskoning, Software Improvement Group, Spyridon, Symantec, TelecityGroup, Terremark, TNO, Universiteit van Amsterdam en Vancis. Kijk voor meer informatie op www.greenitamsterdam.nl.

Over APC by Schneider Electric
APC by Schneider Electric, een wereldwijde leverancier op het gebied van “Critical Power and Cooling Services’, biedt producten, software en systemen voor thuis- en kantoorgebruik, datacenters en fabriekstoepassingen. Omdat APC zich als geen ander richt op innovatie, levert het bedrijf baanbrekende en energie-efficiënte oplossingen voor belangrijke technologie en industriële toepassingen. APC biedt hiermee uitgekiende, vlekkeloos geïnstalleerde en goed onderhouden oplossingen gedurende de gehele levenscyclus. Het assortiment omvat zowel uninterruptible power supplies (UPS), precisie cooling units, racks, beveiligingsmanagement en ontwerp- en managementsoftware,als APC’s InfraStruxure-architectuur, de meest uitgebreide, geïntegreerde energie-, koeling- en beheeroplossing.

Als wereldwijde specialist in energiemanagement en met vestigingen in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen voor meerdere marktsegmenten. Schneider Electric heeft leidende posities in energie & infrastructuur, industriële processen, gebouwautomatisering en data- & netwerkcenters, alsmede een brede aanwezigheid in woningbouwapplicaties. Het bedrijf biedt oplossingen om energie veilig, betrouwbaar en efficiënt te maken. In 2009 hebben ruim 100.000 medewerkers een omzet gerealiseerd van meer dan € 15,8 miljard. Onder het motto ‘make the most of your energy’ helpt Schneider Electric mensen en bedrijven het maximale uit hun energie te halen. Kijk voor meer informatie opwww.apc.com of www.schneider-electric.nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: