Grote softwaredeals zijn terug, merkt SAP

Bron: Automatisering Gids
11 maart 2011
door: Geert Kelfkens

Sap_logo_small

Klanten sluiten sinds kort weer zeer grote contracten af met SAP. Dat heeft Werner Brandt, financieel directeur van het Duitse softwarebedrijf, gezegd.

Volgens Brandt begon de opleving van omvangrijke softwaredeals eind 2010 en zet deze ontwikkeling zich in de eerste maanden van 2011 voort. De financiële topman van SAP sprak op een conferentie in Londen, meldt The Wall Street Journal.

Gedurende de financiële crisis in 2009 en 2010 waren klanten terughoudend met het doen van investeringen, zei Brandt. Ongeveer halverwege vorig jaar begon die houding te veranderen. inmiddels hebben bedrijven weer genoeg geld in kas en zijn ze weer bereid te investeren in technologie die hun bedrijfsactiviteiten transformeert.

Geografisch gezien is Brazilië op dit moment voor SAP het belangrijkste lichtpunt, aldus Brandt. De economie groeit er hard en een aantal grote Braziliaanse ondernemingen slaat internationaal de vleugels uit. Deze bedrijven gebruiken voornamelijk de bedrijfssoftware van SAP. In China hebben de Duitsers meer moeite om voet aan de grond te krijgen, al heeft SAP daar nu 2700 klanten.

SAP is van plan zijn software en diensten via meer consultants te verkopen, zei Brandt. Het bedrijf wil de in juli overgenomen leverancier van databasesoftware Sybase inzetten om de activiteiten in China uit te breiden.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: