APC by Schneider Electric verbetert netwerkbeheer en verhoogt efficiëntie datacenters met nieuw portfolio voor managementsoftware

Versie 6.2 van InfraStruxure Management Software vereenvoudigt datacenterbeheer met meer integratie-mogelijkheden

Vianen, 15 maart 2011 – Overzicht over en controle op het netwerk wordt voor datacenterbeheerders steeds belangrijker. Daarin spelen virtuele machines een grote rol. APC by Schneider Electric heeft daarom juist deze functies flink uitgebreid in de nieuwe versie van zijn InfraStruxure Management Software-portfolio. De onderdelen InfraStruxure Central Monitoring Suite en InfraStruxure Operations Suite zijn in de nieuwe versie 6.2 opgewaardeerd. Zo is het leveranciersonafhankelijke platform nu volledig geïntegreerd met VMware vSphere 4.1.

InfraStruxure Operations Suite 6.2 biedt verbeteringen in de beheermogelijkheden voor netwerken. Een nieuw netwerkrapportage-systeem biedt een volledig overzicht van de beschikbare en gebruikte netwerkcapaciteit. De volledige integratie met VMware vSphere maakt het mogelijk om de fysieke locatie van een virtuele machine snel vast te stellen. Daarnaast worden de virtuele machines automatisch verplaatst naar een geschikte fysieke server, zodat de beschikbaarheid en uptime altijd intact blijven.

Automatische instellingen
Ook nieuw in InfraStruxure Operations Suite 6.2 is de configuratiemogelijkheid in InfraStruxure Designer. Hiermee kunnen beheerders alle instellingen met één muisklik automatisch invoeren. Elementen zoals de vorm van de ruimte, de plaatsing van de apparatuur en de energie- en koelingsfactoren kunnen automatisch vanuit InfraStruxure Designer worden ingevoerd in InfraStruxure Operations.

Realtime monitoren
InfraStruxure Central Monitoring Suite 6.2 is een realtime monitoringsyseem dat direct kan worden uitgerold en vanuit iedere locatie kan worden beheerd. De suite kan worden geïntegreerd met andere beheersystemen en biedt geconsolideerde rapportage vanuit een enkel dashboard. De nieuwe versie houdt snapshots bij van de batterijduur, UPS-load, geschiedenis van de verschillende meetinstrumenten, actieve systemen en de toestand van de atmosfeer in het datacenter. Daarnaast kan InfraStruxure Central Monitoring Suite 6.2 trends bijhouden. Op basis van deze trends is het mogelijk instelbare alarmen weer te geven, zodat datacenters pro-actief beheer kunnen toepassen. De nieuwe InfraStruxure Management Migration Utility biedt een gestroomlijnde migratie van InfraStruxure Manager naar InfraStruxure Central 6.2.

Overige verbeteringen
APC by Schneider Electric heeft ook de losse diensten in het portfolio verbeterd. De InfraStruxure Management Software Portfolio 6.2 beschikt over de InfraStruxure Central Configuration-dienst. Deze maakt het installeren van appliances en het configureren van software gestroomlijnder en eenvoudiger. InfraStruxure Energy Efficiency Configuration is een nieuwe dienst waarmee de InfraStruxure Energy Efficiency Application wordt ingesteld, zodat deze gegevens over de PUE en de subsystemen doorgeeft. InfraStruxure Administrator Training is een programma dat beheerders op weg helpt in het gebruik van de InfraStruxure-software.

‘Het is ons doel om organisaties te helpen met het efficiënt plannen en beheren van hun datacenter-infrastructuren, zodat zij energie kunnen besparen en hun apparatuur volledig kunnen benutten’, zegt Wim Hendriksen, Country Manager Benelux van APC by Schneider Electric. ‘Met de updates van ons InfraStruxure Management Software Portfolio, zoals de integratie met VMware vSphere, voldoen we aan de vraag vanuit onze klanten om naadloos datacenterbeheer te bieden. Als gevolg daarvan stijgt de energie-efficiëntie en dalen de kosten.’

InfraStruxure Management Software Portfolio 6.2 integreert met en sluit naadloos aan op beheersystemen en datacenterapparatuur van verschillende leveranciers. Kijk voor meer informatie op <a href="http://www.apc.com/software.

http://www.apc.com/software.</p>

Over APC by Schneider Electric
APC by Schneider Electric is een wereldwijde leider op het gebied van energievoorziening en koeling, Het bedrijf levert hardware en software, die is ontworpen om de beschikbaarheid en energie-efficiëntie te verhogen binnen zakelijke netwerken, datacenters en productieomgevingen. Daarbij beschikt APC by Schneider Electric over de expertise en het uitgebreide netwerk van Schneider Electric’s Critical Power & Cooling Services. APC levert nauwkeurig geïnstalleerde en goed onderhouden oplossingen gedurende hun volledige levenscyclus. Omdat innovatie centraal staat, kan APC energie-efficiënte oplossingen bieden voor belangrijke technologische en industriële toepassingen. 

www.apc.com

Over Schneider Electric
Als wereldwijd specialist in energiebeheer en actief in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen voor meerdere marktsegmenten. Het concern vervult een leidersrol binnen de markten voor energie en infrastructuur, industriële processen, gebouwautomatisering en datacenters/netwerken. Schneider Electric is daarbij duidelijk aanwezig in de markt voor woningbouwtoepassingen. Daarbij is het bedrijf erop gericht om energie veilig, betrouwbaar en efficiënt te maken. Met meer dan 110.000 werknemers in dienst haalde het bedrijf een omzet binnen van 19,6 miljard dollar in 2010 door particulieren en bedrijven actief te helpen om uit hun energie te halen wat erin zit.

www.schneider-electric.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: