Dassault Systèmes introduceert gratis 2D CAD-software DraftSight

Meer dan 400.000 downloads tijdens testperiode

Maarssen 15 maart – Dassault Systèmes maakt bekend dat DraftSight officieel beschikbaar is. Deze 2D CAD-software is gratis te gebruiken door CAD-professionals, studenten en docenten. Inmiddels hebben al meer dan 400.000 gebruikers DraftSight gedownload. Sinds de lancering van DraftSight als beta-versie voor Windows in juni 2010, zijn in deze officiële release veel verbeteringen en updates aangebracht, gebaseerd op de feedback van een groot aantal gebruikers. Er komen tevens versies voor Linux en Mac OS. DraftSight is te downloaden via: www.draftsight.com

Met DraftSight kunnen gebruikers DWG-bestanden maken, bewerken en bekijken. Een versie voor diverse besturingssystemen, waaronder Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Linux en Mac OS (de laatste twee nog in beta) is binnen enkele minuten te downloaden. In combinatie met DraftSight heeft Dassault Systèmes ook een open community gelanceerd, voor het in een interactieve webomgeving delen van vragen en meningen onder gebruikers en toegang tot ondersteuning en lesmaterialen. Deze DraftSight-community is een van de eerste sociale netwerken die door engineers is ontwikkeld voor engineers, ontwerpers en architecten. Veel verbeteringen in de officiële DraftSight-release, komen voort uit reacties in die community.

De DraftSight-community is gebaseerd op het SwYm-platform van Dassault Systèmes voor online samenwerking en sociale innovatie. SwYm-communities beschikken over het beste van Web 2.0. Het platform biedt namelijk uitgebreide profielen, blogs, microblogs, ‘iQuestions’, wiki’s, ruimte voor het delen van media (data, audio, video en zelfs 3D), statusupdates en meer. Allemaal binnen één lay-out die de gebruikerservaring verbetert en het samenwerken zowel ondersteunt als versnelt.

‘DraftSight is op overweldigende wijze door de CAD- en engineeringwereld omarmd sinds de lancering in juni 2010. Er is hard aan dit product gewerkt, waaronder een groot aantal verbeteringen die zijn voortgekomen uit de testfase’, zegt Jean-Pierre de Cnijf, Enterprise Sales Director Benelux vanDassault Systèmes. ‘Gebruikers hebben goede feedback gegeven die ons in staat stelde om veel verbeterpunten te identificeren die nu in de officiële versie zijn geïmplementeerd. Daarmee zijn zowel de prestatie als gebruikersvriendelijkheid van DraftSight sterk verbeterd. Het is belangrijk dat onze gebruikers blijven terugkoppelen wat zij graag in het product willen zien, als input voor de verdere ontwikkeling van DraftSight.’

Enkele specifiek te vermelden updates zijn:

  • API-ondersteuning (gratis) – deze stelt klanten in staat om add-on programma’s voor DraftSight te schrijven in C++ en andere ondersteunde programmeertalen. 
  • Het lokaal maken van Help-bestanden – nu voor gebruikers beschikbaar in verschillende talen (Engels, Duits, Frans, Japans, Vereenvoudigd Chinees, Traditioneel Chinees, Spaans, Portugees, Italiaans, Turks, Koreaans, Russisch en Tsjechisch). 
  • Verbetering van Commando Variabelen – dit stelt gebruikers in staat om systeemvariabelen direct vanaf de commandoregel in te stellen en te wijzigen. 

Gebruikers van DraftSight kunnen uit diverse ondersteuningsmogelijkheden kiezen, inclusief de gratis Community Support en betaalde Premium Services waarbij ondersteuning via telefoon en e-mail wordt geboden, alsmede netwerklicenties en toegang tot de DraftSight API’s. Speciaal voor docenten is er ook een Education Premium Service, die bestaat uit een Classroom & Campus Pack met lesmaterialen, netwerklicenties en ondersteuning via telefoon en e-mail.

‘Als docent probeer ik mijn studenten altijd van de juiste tools te voorzien en ze zelfstandig te laten slagen’, zegt Thomas Mewerter, docent tekenen van het South Central Louisiana Technical College in Amerika. ‘De compatibele structuur van DraftSight en de mogelijkheid om met DWG-bestanden te werken geeft studenten de vrijheid om het product gratis te downloaden en buiten de lesuren door te werken.’

Ga voor meer informatie naar http://www.draftsight.com. DraftSight is ook op Facebook en Twitter te volgen.

Over Dassault Systèmes
Als grootste aanbieder van 3D- en Product Lifecycle Management (PLM-) oplossingen ter wereld, is Dassault Systèmes van grote waarde voor meer dan 115.000 klanten in tachtig landen. Als pionier op het gebied van 3D-software sinds 1981, bieden de applicaties van Dassault Systèmes een 3D-visie voor de hele levenscyclus van producten. Van concept en onderhoud tot recycling. Het portfolio van Dassault Systèmes bestaat uit CATIA voor virtueel productontwerp – SolidWorks voor 3D mechanisch ontwerp – DELMIA voor virtuele productie – SIMULIA voor virtueel testen – ENOVIA voor wereldwijd collaborative lifecycle management en 3DVIA voor levensechte online 3D-ervaringen. Kijk voor meer informatie ophttp://www.3ds.com.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: