Schneider Electric lid van Dutch Green Building Council

305

‘Een significante bijdrage aan het verduurzamen van het Nederlandse bouwlandschap’

Haarlem, 21 maart 2011 -Steeds meer bedrijven en overheidsorganisaties investeren in milieuvriendelijke huisvesting. Dutch Green Building Council ondersteunt deze ontwikkeling door duurzame gebouwen van een certificaat te voorzien. Doordat Schneider Electric zich bij de Council heeft aangesloten, kan dit platform profiteren van de expertise die het bedrijf ten aanzien van energiemanagementsystemen heeft.

Woon- en bedrijfsgebouwen zijn verantwoordelijk voor veertig procent van de wereldwijde CO2-uitstoot. Door nieuwe projecten duurzaam uit te voeren en bestaande gebouwen energiezuiniger te maken, kan op bedrijfskosten worden bespaard en wordt een aanzienlijke reductie gerealiseerd in de uitstoot van broeikasgassen. Steeds meer organisaties besluiten daarom om voor energiezuinige huisvesting te kiezen. Naar aanleiding van de groeiende vraag om het duurzame karakter van bouwprojecten te toetsen, is in 2008 op initiatief van de vastgoed- en bouwbranche Dutch Green Building Council (DGBC) opgericht.

BREEAM-NL-keurmerk
Voor het beoordelen van gebouwen hanteert DGBC de methode BREEAM (Building Research Establishment Environmental Assessment Method), dat in internationaal verband het meest gebruikte duurzaamheidskeurmerk voor gebouwen is. Dit keurmerk is aangepast aan de Nederlandse situatie en onder de noemer BREEAM-NL in 2009 in de markt gezet. Hiermee heeft DGBC een basis gelegd voor certificaten die worden toegekend aan duurzame gebouwen.

Lidmaatschap Schneider Electric
De toetreding van Schneider Electric tot Dutch Green Building Council ligt in het verlengde van de activiteiten van het concern. Bij het ontwikkelen van energie-efficiënte oplossingen heeft Schneider Electric zich gespecialiseerd in het verduurzamen van kantoren en industriële gebouwen. Zo heeft het bedrijf een aanzienlijke bijdrage geleverd aan de bouw van het TNT GREEN Office in Hoofddorp. Dit kantoorgebouw wordt het meest duurzame gebouw van Nederland. Projectontwikkelaar OVG bouwt op dezelfde projectlocatie ook een duurzaam kantoorpand voor Schneider Electric zelf.

Stimuleren verduurzaming
Peter Uelen, Managing Director bij Schneider Electric in Nederland: ‘Als specialist in het ontwerpen van energiezuinige technologie onderschrijft Schneider Electric het belang van de BREEAM-NL-methode. Door het toetreden tot de Dutch Green Building Council kunnen we onze kennis en ervaring delen en uitbouwen, en zo een significante bijdrage leveren aan het verduurzamen van het Nederlandse bouwlandschap.’

Over Schneider Electric
Als wereldwijd specialist in energiebeheer en actief in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen voor meerdere marktsegmenten. Het concern vervult een leidersrol binnen de markten voor energie en infrastructuur, industriële processen, gebouwautomatisering en datacenters/netwerken. Schneider Electric is daarbij duidelijk aanwezig in de markt voor woningbouwtoepassingen. Daarbij is het bedrijf erop gericht om energie veilig, betrouwbaar en efficiënt te maken. Met meer dan 110.000 werknemers in dienst haalde het bedrijf een omzet binnen van 19,6 miljard dollar in 2010 door particulieren en bedrijven actief te helpen om uit hun energie te halen wat erin zit.

www.schneider-electric.com

Over DGBC
De Dutch Green Building Council (DGBC) is een non-profit organisatie. We streven naar blijvende verduurzaming van de bebouwde omgeving in Nederland. Om dat te bereiken ontwikkelen wij keurmerken voor een onafhankelijke beoordeling van gebouwen (zowel nieuw als bestaand) en gebieden op het gebied van duurzaamheid.

www.dgbc.nl

Contact
Schneider Electric
Nanda Hoefsmid 
Tel: +31 (0)23-512 42 77 
nanda.hoefsmid@nl.schneider-electric.com 

Dutch Green Building Council 
Marieke Olsthoorn 
Tel: +31 (0)10-206 5933 
marieke.olsthoorn@dgbc.nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: