Dockwise live met SAP GRC Access Control

Sap_logo_nieuw_klein

Olie- en gasdienstverlener vergroot transparantie op gebied van Governance, Risk en Compliance met SAP

’s-Hertogenbosch, 25 maart 2011 – Offshore transport- en installatiebedrijf Dockwise heeft SAP GRC Access Control ingezet om het autorisatieproces in haar organisatie inzichtelijk te maken en opnieuw in te richten. Met behulp van SAP GRC Access Control zijn nieuwe autorisatieprofielen met bijbehorende beslissingsbevoegdheden opgesteld en geïntegreerd in het automatiseringssysteem van het bedrijf. Dit heeft ervoor gezorgd dat auditors en accountants meer en betere controle hebben op transacties en dat de autorisatierisico’s en functiescheidingsconflicten bij Dockwise sterk zijn verminderd.

Dockwise koos om verschillende redenen voor SAP GRC Access Control. Op de eerste plaats waren vanwege de explosieve groei beslissingsbevoegdheden en autorisatieprofielen onvoldoende geformaliseerd. Bovendien wilde het bedrijf – dat in december 2009 een notering aan de Amsterdamse beurs kreeg – tegemoet komen aan de strengere eisen op het gebied van Goverance, Risk en Compliance, wilden ze de transparantie binnen de organisatie vergroten, de controlemechanismen op het inkoopproces vereenvoudigen en meer grip krijgen op het betalingsverkeer.

IT Manager Karel Parre van Dockwise: “SAP GRC Access Control zorgt ervoor dat onze interne auditors procesmatige in plaats van datagerichte controles kunnen uitvoeren. Dat levert enorm veel tijdwinst op. Daarnaast kunnen we betere en gerichte rapportages verzorgen voor onze externe accountants, hebben we meer inzicht in de risico’s en hebben we alle transactieprocessen in onze organisatie scherp gekregen. Doordat de oplossing is geïntegreerd in ons automatiseringssysteem kunnen we nu preventief werken in plaats van alles achteraf te detecteren. Er is volledige transparantie over wie wat mag doen binnen het systeem.”

Ronald Hoenink, Account Manager bij SAP: “SAP GRC Access Control monitort over het hele SAP landschap heen. Het sterke van onze oplossing is dat er op IT-niveau vooraf wordt gescreend en gesignaleerd in plaats van achteraf. Behalve het verminderen van autorisatierisico’s levert de oplossing ook efficiencyvoordelen op. Zowel de interne als de externe accountants hebben minder werk waardoor de auditkosten omlaag kunnen. Met SAP GRC Access Control leggen bedrijven een goede vertrouwensbasis voor de relatie met hun accountant.”

Over Dockwise
Dockwise Ltd is een toonaangevend zeetransportbedrijf dat complete transportdiensten biedt voor offshore, onshore en de megajachtindustrie. Daarnaast levert het bedrijf installatiediensten voor extreem zware offshore platformen. De Dockwise Group heeft zijn hoofdkantoor in Breda. De belangrijkste commerciële kantoren zijn gevestigd in Nederland, de Verenigde Staten en China met verkoopkantoren in Korea, Australië, Brazilië, Rusland, Singapore, Maleisië, Mexico en Nigeria. Het bedrijfsonderdeel Dockwise Yacht Transport heeft zijn hoofdkantoor in Fort Lauderdale en heeft een kantoor in Italië. Dockwise Shipping wordt ondersteund door agenten in Noorwegen, Argentinië en Italië. Verder heeft de Dockwise Group drie engineering centra in Houston, Breda en Shanghai, fabriceert zij specifieke wendbaarheidstools zoals LMU (Leg Mating Units) en DMU (Deck Mating Units) en heeft ze een vloot van 19 half-afzinkbare transportschepen. Dockwise heeft noteringen aan de beurs van Oslo (DOCK) en de beurs van Amsterdam (DOCKW). Wereldwijd werken er ruim 1200 mensen bij Dockwise waarvan 900 op de schepen Kijk voor meer informatie op www.dockwise.com.

Over SAP
SAP (NYSE: SAP) is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen voor zowel kleine en middelgrote bedrijven als internationale ondernemingen. De oplossingen van SAP helpen organisaties hun bedrijfsvoering beter te stroomlijnen en aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen om de concurrentie voor te blijven. SAP heeft branchespecifieke oplossingen voor markten variërend van high tech industrie en retail tot overheids- en financiële instellingen en met de SAP BusinessObjects portfolio wordt de strategie en executie van bedrijven van alle maten bij elkaar gebracht met open, heterogene applicaties voor informatiemanagement, enterprise performance management, governance, risk & compliance, en business intelligence. Op dit moment gebruiken ongeveer 109.000 bedrijven software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl.

*** Noot voor de redactie ***
Hoge resolutie beeldmateriaal van SAP is beschikbaar op www.sap.com/photos
Voor videoverhalen over uiteenlopende onderwerpen kunt u terecht op www.sap-tv.com
Volg SAP op Twitter voor het laatste nieuws
Wilt u persberichten over SAP niet langer ontvangen, klik hier.

Voor meer informatie over dit bericht:

Dockwise
Karel Parre
T: 076 548 41 00
E: Karel.Parre@dockwise.com

SAP
Cees Kardolus
T: 073 645 77 39
E: cees.kardolus@sap.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: