Schneider Electric koopt Summit Energy en versterkt positie in energiemanagement-diensten

Haarlem, 31 maart 2011 – Schneider Electric heeft een overeenkomst getekend om Summit Energy Services over te nemen. Summit Energy Services is een belangrijke speler in het uitbesteden van energie-inkoop en duurzaamheidsdiensten voor industriële, commerciële en institutionele organisaties.

Summit Energy levert diensten voor het inkopen van energie. Daarnaast richt het bedrijf zich op risicomanagement, marktinformatie, databeheer en duurzaamheidsadviezen op het gebied van energie. Het bedrijf heeft meer dan 350 werknemers, die verdeeld zijn over elf kantoren in Noord-Amerika en Europa, waaronder ook Nederland. Het bedient klanten in meer dan negentig landen. Summit Energy is een snelgroeiend bedrijf met voor dit jaar een verwachte omzet van circa 42 miljoen euro en een EBITA-marge die boven het gemiddelde ligt van die van Scheider Electric.

Toegevoegde waarde van de overname
Summit Energy voegt het volgende toe aan Schneider Electric:
  • Een klantgericht dienstenplatform voor het afsluiten van energiecontracten, het verzorgen van de verslaglegging rondom energie en het bieden van inzicht in het energieverbruik van organisaties.
  • Een ervaren, meertalig team van regionaal inzetbare energie- en duurzaamheidsexperts.
  • Het online platform dashboarDView biedt energie- en duurzaamheidsrapportages, waarmee bedrijven grip krijgen op het energieverbruik en de -kosten en de effecten hiervan op het milieu.
  • Risicobeheer en modellering voor de belangrijkste wereldwijde energiegrondstoffen.
Naast de expertise van de medewerkers van Summit Energy en een uitgebreid klantenbestand, biedt Summit Energy een veelomvattende expertise op het gebied van energie-audits, energietoezicht en efficiënte energieoplossingen aan de vraagzijde. 

Quotes
Chris Curtis, Schneider Electric’s Senior Executive Vice President voor Noord-Amerika, over de overname: ‘Dankzij de acquisitie van Summit Energy kunnen we onze energiebeheerdiensten verbreden. Daarnaast bieden we klanten de mogelijkheid hun energieverbruik te beheren en optimaliseren – van aanbod tot vraag. Tegelijkertijd vergroten we onze capaciteit voor de rapportagemogelijkheden over energie en duurzaamheid.”

Steve Wilhite, voorzitter en CEO van Summit Energy, verklaart: ‘Met het toetreden tot Schneider Electric krijgen we de mogelijkheid om onze diensten ook aan te bieden aan de klanten van Schneider Electric. De afgelopen jaren hebben we zwaar geïnvesteerd in mensen en technologie om organisaties een kwalitatief hoogwaardige service te leveren. Door die kracht te combineren met de middelen die Schneider Electric tot haar beschikking heeft, krijgt Summit Energy een nóg betere positie om organisaties te begeleiden bij het behalen van energiebesparingen en maatschappelijk verantwoord ondernemen.’

Details over overname
Schneider Electric betaalt 190 miljoen euro voor Summit Energy. De voltooiing van de transactie is onderworpen aan de reglementaire goedkeuring en gebruikelijke sluitingsvoorwaarden. De verwachting is dat de overname vanaf het eerste jaar zal bijdragen aan de winst per aandeel en in 2014 zal voldoen aan de criteria van Schneider Electrics’ Return on Capital Employed. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: