Vodafone McLaren Mercedes implementeert Dassault Systèmes V6-software voor racewagens

Maarssen 4 april 2011 – McLaren Racing,  de operationele tak van het Vodafone McLaren Mercedes Formule 1 team, gaat de V6-software van Dassault Systèmes gebruiken om efficiënter racewagens te kunnen ontwikkelen. De overeenkomst tussen beide bedrijven heeft betrekking op meerdere open V6-oplossingen om het ontwerp, diverse technische analyses en het informatiebeheer beter te integreren.

ENOVIA V6 wordt zowel het samenwerkingsplatform als de managementomgeving voor alle ontwikkelingsprocessen, intellectuele eigendommen en bedrijfsprocessen. Verder gaat McLaren de CATIA V6-software gebruiken voor innovatiever ontwerpen, concurrent engineering en efficiencyverbeteringen in de ontwikkelingsprocessen.

Beveiligde PLM 2.0-omgeving
De implementatie van Dassault Systèmes V6 biedt McLaren Racing’s team de kans om te profiteren van de meest geavanceerde, open, flexibele en goed beveiligde PLM 2.0-omgeving. Dat is belangrijk omdat de schaal, omvang en snelheid van ontwerpen binnen het Formule 1 racen jaarlijks tot duizenden nieuwe innovaties en ideeën leidt. Het maken, doorontwikkelen en testen van zoveel ontwerpen, vereist efficiënte en betrouwbare software, waarmee grote hoeveelheden technische gegevens en simulatieresultaten veilig beheerd en geïntegreerd kunnen worden. Het V6-platform van Dassault Systèmes gaat hierbij een cruciale rol spelen en helpen de processen van McLaren Racing te stroomlijnen. Deze software stimuleert namelijk succesvol innoveren en multidisciplinaire samenwerking, vanaf de conceptfase tot aan de productie en het uiteindelijke racen.

Quote McLaren racing
“Hoewel het eenvoudig lijkt om een racewagen van een digitaal 3D-model naar het circuit te brengen, is dat in de praktijk een complex en divers proces, met veel geïntegreerde ontwerp-, inkoop- en productiecriteria”, zegt Jonathan Neale, managing director van McLaren Racing. “Daarbij kijken wij naar elke kans om onze ‘time-to-market’ te reduceren. Dit kan door een slim ontwerp, de introductie van betere processen en in het geval van V6 PLM door de introductie van een geavanceerd systeem voor Product Lifecycle Management, dat de efficiëntie door de gehele productiecyclus verbetert. De Dassault Systèmes softwareoplossingen maken al lange tijd deel uit van het ontwerp-DNA van McLaren. Met CATIA V6 en ENOVIA V6 kunnen wij sneller en productiever werken, in één van de meest concurrerende en meedogenloze omgevingen ter wereld.”

Quote CEO Dassault Systèmes
Bernard Charles, CEO van Dassault Systèmes vertelt: “Door deze overeenkomst met Vodafone McLaren Mercedes te tekenen, bouwen wij aan een sterker partnerschap met dit geweldige Formule 1 team. Deze nieuwe samenwerking toont hoe toegewijd de Formule 1 wereld aan innovatie is. Het is een formidabele testomgeving voor extreem betrouwbare technologieën die alleen PLM 2.0 van Dassault Systèmes kan brengen. Wij wensen Vodafone McLaren Mercedes het allerbeste toe voor het huidige raceseizoen en zijn trots op onze betrokkenheid bij zo’n prestigieus en succesvol team.”

###

Vodafone McLaren Mercedes 
De Nieuw-Zeelandse coureur Bruce McLaren richtte het McLaren team op in 1963. Het team nam voor het eerst aan de Formule 1 deel in 1966 en won zijn eerste grand prix in 1968. Ruim 40 jaar en 169 grand prix zeges later, staat McLaren nog steeds bekend als één van de succesvolste raceteams en als één van de meest gerenommeerde high-tech merken ter wereld.

De McLaren Groep is uitgegroeid tot veel meer dan alleen racen. Het heeft een vooraanstaande elektronicadivisie die niet alleen de Formule 1 wereld bedient, maar ook een groot aantal andere races in de wereld. McLaren Applied Technologies maakt geavanceerde oplossingen voor de moderne industrie, terwijl McLaren Automotive in 1990 niet alleen de originele F1 superauto en de unieke Mercedes-Benz SLR ontwikkelde, maar nu ook een eigen hoogwaardige sportauto, de bijzondere MP4-12C

Na een zeer succesvolle campagne in 2010, gaat Vodafone McLaren Mercedes voor 2011 verder met twee gevierde wereldkampioenen: Lewis Hamilton en Jenson Button.

Over Dassault Systèmes
Als grootste aanbieder van 3D- en Product Lifecycle Management (PLM-) oplossingen ter wereld, is Dassault Systèmes van grote waarde voor meer dan 115.000 klanten in tachtig landen. Als pionier op het gebied van 3D-software sinds 1981, bieden de applicaties van Dassault Systèmes een 3D-visie voor de hele levenscyclus van producten. Van concept en onderhoud tot recycling. Het portfolio van Dassault Systèmes bestaat uit CATIA voor virtueel productontwerp – SolidWorks voor 3D mechanisch ontwerp – DELMIA voor virtuele productie – SIMULIA voor virtueel testen – ENOVIA voor wereldwijd collaborative lifecycle management en 3DVIA voor levensechte online 3D-ervaringen. Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com.

Contact

Co-Workx
Aleksandra Andjelic
Tel: +31 (0)6-24 24 56 79
E-mail: aleksandra@co-workx.nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: