Jaguar Land Rover en Dassault Systèmes gaan strategisch samenwerken

V6-platform optimaliseert ontwikkeling nieuwe generatie auto’s

Maarssen, 11 april 2011 – Jaguar Land Rover en Dassault Systèmes hebben een strategische overeenkomst gesloten om de samenwerking tussen beide bedrijven voor langere termijn te bekrachtigen. Deze door Bernard Charlès, CEO van Dassault Systèmes en Dr. Ralph Speth, CEO van Jaguar Land Rover, getekende overeenkomst, is gericht op het optimaliseren van de productontwikkeling bij Jaguar Land Rover met geavanceerde digitale 3D simulatie- en ontwikkelingstools. Beide bedrijven gaan daarmee samenwerken aan hoogwaardige industriële  oplossingen voor productontwikkeling.

Jaguar Land Rover gaat de V6-oplossingen van Dassault  Systèmes gebruiken om de operationele efficiëntie te vergroten en met Product Lifecycle Management het ontwikkelen van nieuwe auto’s beter te managen. V6 biedt het bedrijf de mogelijkheid om zowel de complexiteit te verminderen, als sneller te innoveren. Dassault Systèmes is door Jaguar Land Rover als PLM-partner geselecteerd na een evaluatieperiode van achttien maanden, waarin een volledige analyse van de PMTI-omgeving (Process, Method, Tools, Information) bij Jaguar Land Rover is uitgevoerd.

Kosten reduceren
Naast de levering van bestaande systemen, gaan de ingenieurs van Dassault Systèmes en Jaguar Land Rover ook samenwerken aan nieuwe processen en oplossingen, die tot een mix van vereenvoudiging en verdergaande specialisatie moeten leiden. Dat is nodig om de kwaliteit van nieuwe generaties auto’s naar een hoger niveau te tillen. De focus op gemeenschappelijke kenmerken, innovatie en integratie kan dubbel voordeel opleveren omdat het de efficiëntie verhoogt en tegelijkertijd kosten reduceert. 

Integratie van elektronica en ingebouwde software
Jaguar Land Rover gaat het maximale uit de V6-oplossing halen, door de mogelijkheden van zowel

 

ENOVIA, CATIA, DELMIA, SIMULIA als 3DVIA PLM 2.0 volledig te benutten. President en CEO van Dassault Systèmes Bernard Charlès licht toe: “De ondertekening van deze strategische samenwerking gaat de kracht van het gezamenlijke innoveren van intelligente auto’s aantonen en tevens versnellen. Het integreren van de elektronica met ingebouwde software is tegenwoordig een kritiek onderdeel geworden voor het creëren van een  onderscheidende voertuigervaring. Met PLM 2.0 op basis van V6 is die ontwikkeling zowel te vereenvoudigen als in kortere tijd terug te verdienen.”

Chief Executive Officer van Jaguar Land Rover Dr. Ralf Speth zegt: “We willen met  deze strategische samenwerking significante technische en commerciële voordelen voor Jaguar Land Rover realiseren. Dassault Systèmes gaat de processen en gereedschappen leveren die wij nodig hebben om nog efficiënter te ontwikkelen en auto’s te maken die de verwachtingen van onze klanten in elk opzicht te boven gaan en voldoen aan de hoogst mogelijke kwaliteitsstandaard.”

Over Jaguar Land Rover
Jaguar Land Rover is een bedrijf dat gebaseerd is op twee iconische Britse automerken en voertuigen in het Verenigd Koninkrijk ontwerpt, construeert en bouwt. Met een jaarlijkse investering in product-ontwikkeling van ruim één miljard Britse ponden, is Jaguar Land Rover het hart van de Britse automobielindustrie en technische innovaties op alle gebieden van voertuigontwikkeling.

 

Bij Jaguar Land Rover werken ruim 18.000 mensen, terwijl het bedrijf indirect nog zorgt voor zo’n 130.000 banen (dealers, toeleveranciers en de bredere economie). Het exportdeel van Jaguar Land Rover genereert jaarlijks  bijna 6 miljard pond voor de Britse economie, waarbij 78 procent van de Land Rovers naar zo’n 160 landen wordt geëxporteerd en 70 procent van alle Jaguars naar meer dan 60 landen.

 

Jaguar Cars Limited, dat in 1922 werd opgericht, is een van ‘s werelds meest vooraanstaande producenten van luxe saloons en sportauto’s. Land Rover produceert sinds 1948 authentieke 4×4’s die de norm bepalen in hun klasse. De Jaguar XF, XK en XJ modellen worden in de fabriek in Castle Bromwich geproduceerd, terwijl de Land Rover Defender, Discovery 4, Range Rover Sport en Range Rover modellen in de Solihull fabriek worden gemaakt. De Land Rover Freelander 2 wordt tenslotte gebouwd in de Halewood fabriek te Liverpool.

Over Dassault Systèmes
Als grootste aanbieder van 3D- en Product Lifecycle Management (PLM-) oplossingen ter wereld, is Dassault Systèmes van grote waarde voor meer dan 115.000 klanten in tachtig landen. Als pionier op het gebied van 3D-software sinds 1981, bieden de applicaties van Dassault Systèmes een 3D-visie voor de hele levenscyclus van producten. Van concept en onderhoud tot recycling. Het portfolio van Dassault Systèmes bestaat uit CATIA voor virtueel productontwerp – SolidWorks voor 3D mechanisch ontwerp – DELMIA voor virtuele productie – SIMULIA voor virtueel testen – ENOVIA voor wereldwijd collaborative lifecycle management en 3DVIA voor levensechte online 3D-ervaringen. Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com.

Contact
Co-Workx
Aleksandra Andjelic
Tel: +31 (0)6-24 24 56 79

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: