PQR sluit partnerovereenkomst met WatchGuard

 Perimeter security beschermt en opent deur naar innovatie communicatie
Den Haag, april 2011 – WatchGuard is een overeenkomst aangegaan met PQR, een specialist in het ontwerpen en implementeren van geavanceerde ICT-infrastructuren voor middelgrote organisaties bij de overheid en het bedrijfsleven.

 

“Belangrijk voor ons is de focus van PQR op beveiliging van professionele ICT-infrastructuren, toegepast binnen een brede reeks bedrijfssegmenten,” aldus Etiënne van der Woude, Regional Sales Manager Benelux van WatchGuard Technologies. “PQR staat bekend als een heel solide bedrijf. Bovendien beschikken ze over een gedegen kennis van ons productportfolio. Dat geldt zowel voor de verkoopmedewerkers als voor de consultants.”    

 

Security-oplossingen
Van der Woude verwacht tevens dat PQR past in het groeimodel van WatchGuard. Hij ervaart veel belangstelling voor all-in-one netwerk- en content security-oplossingen. Door het toenemend belang van webapplicaties is er veel aandacht voor de beveiliging van bedrijfsnetwerken. Veel organisaties kampen met de nadelige gevolgen van hun bereikbaarheid per mail. Niet zelden hebben netwerkbeheerders een dagtaak aan het tegenhouden en verwijderen van spam tussen de reguliere zakelijke berichten.  

 

Social media 
Daarnaast gaat privé en zakelijk gebruik van informatiesystemen steeds vaker over dezelfde bedrijfsinfrastructuur lopen. Met de toenemende flexibilisering van arbeid zijn werknemers in staat vanuit huis te werken en omgekeerd kunnen ze vanaf hun werk privé-mail raadplegen of internetbankieren. Bovendien blijkt het toestaan van het gebruik van social media binnen de bedrijfsomgeving een nuttige bijdrage te kunnen leveren aan de business. Perimeter security-oplossingen moeten voorzien in afdoende bescherming rond de vitale bedrijfsinformatiesystemen om de deur open te zetten voor innovatieve vormen van communicatie.        

 

Secure Access & Secure Networking
Bas ter Heurne, Sales Manager van PQR: “Eind 2010 heeft PQR de focus op networking en security oplossingen nieuw leven ingeblazen. Secure Access & Secure Networking speelt daarmee een belangrijke rol in het portfolio van PQR. Gebruikers willen immers ongeacht tijd en plaats op een veilige manier toegang tot de informatievoorziening. Unified Threat Management is daardoor nog actueler geworden bij onze klanten en WatchGuard biedt daarvoor oplossingen die qua prijs en kwaliteit goed aansluiten bij de behoeften van onze klanten. De samenwerking tussen beide organisaties verloopt soepel, wat erg belangrijk is bij het aangaan van dergelijke partnerships.”
Over PQR
PQR is dé specialist voor professionele ICT-infrastructuren met focus op het veilig en beheersbaar beschikbaar stellen van data, applicaties en werkplekken met optimale gebruikerservaring. PQR voorziet haar klanten in innovatieve ICT-oplossingen die ervoor zorgen dat applicatiebeschikbaarheid en beheerbaarheid optimaal zijn, zonder dat processen complexer worden. Eenvoud in ICT, dat is waar PQR voor staat.

 

PQR beschikt over aantoonbare referenties en brede expertise op het vakgebied, getuige de vele hoogste partnerstatussen en certificeringen. PQR is onder meer Citrix Platinum Solution Advisor, HP GOLD Preferred Partner 2011, Microsoft Gold Partner Advanced Infrastructures & Security, NetApp Star Partner, RES Platinum Partner, VMware Premier Partner en Gold Authorized Consultant Partner. PQR richt zich op vier hoofdthema’s: Data & Systems Availability, Application & Desktop Delivery, Secure Access & Secure Networking en Advanced IT Infrastructure & Management

 

PQR is opgericht in 1990, gevestigd in De Meern en telt ruim 100 medewerkers. In het boekjaar 2009/2010 is een omzet geboekt van € 70,4 miljoen en een nettowinst na belastingen van € 2,5 miljoen. Kijk voor meer informatie op www.PQR.com    

 

Over WatchGuard Technologies
WatchGuard ontwikkelt betaalbare, all-in-one netwerk- en content security-oplossingen voor een uitgebreide beveiliging van bedrijfsgegevens, netwerken en telewerkoplossingen. WatchGuard’s eXtensible Threat Management (XTM) network security-oplossingen combineren firewall, VPN en security services voor het buiten houden van spam, virussen, malware en intrusions op bedrijfsnetwerken. De ‘Extensible Content Security’ (XCS) appliances bieden content security voor e-mail en web gecombineerd met Data Loss Prevention (DLP) voor complete contentbeveiliging. De oplossingen van WatchGuard zijn zeer schaalbaar. WatchGuard levert oplossingen voor kleine bedrijven, middelgrote tot grote ondernemingen en bedrijven met meer dan 10.000 medewerkers. Sinds de oprichting in 1996 heeft de organisatie wereldwijd meer dan 600.000 WatchGuard-appliances geïnstalleerd. Ze bieden via meer dan 15.000 toegewijde partners producten aan in 120 landen. Het hoofdkantoor van WatchGuard is gevestigd in Seattle. Daarnaast hebben ze vestigingen in Europa, Azië en Latijns-Amerika. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag.

 

Kijk voor meer informatie op www.watchguard.com.
Contact
Maria Pinto
Marketing Manager EMEA
WatchGuard Technologies
+31 (0)70-711 20 87

 

Fred Franssen
Co-Workx 
+31 (0)6-53 17 54 21

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: