Dassault Systèmes neemt Enginuity PLM over

Uitbreiding PLM-aanbod om time-to-market te verkorten voor CPG, Life Sciences en andere formulegestuurde markten
Maarssen, 3 mei 2011 – 3D en PLM-expert Dassault Systèmes heeft Enginuity PLM overgenomen. Het bedrag is niet bekendgemaakt. Enginuity PLM levert oplossingen om de time-to-market te verkorten en kosten te verlagen voor formulegestuurde markten, zoals cosmetica, farmaceutica, consumentenproducten en specialistische chemie.

 

Geïntegreerde PLM-oplossing
Door het ENOVIA V6-platform uit te breiden met de Enginuity PLM-software versterkt Dassault Systèmes haar aanbod en focus voor een aantal belangrijke marktsegmenten. Met die combinatie kunnen formulegestuurde bedrijven in de farmacie, persoonlijke zorg, cosmetica, voeding & drank, smaak- & geurindustrie het ontwikkelen en introduceren van producten versnellen. Zij kunnen nu met één wereldwijd toepasbare PLM-oplossing zowel efficiënter de eigen formules, verpakkingen en andere intellectuele eigendommen beheren, als eenvoudiger voldoen aan de steeds complexere regelgeving.   

 

Voorkom fouten en recalls  
Michel Tellier, CEO ENOVIA van Dassault Systèmes, licht de overname toe: “In een tijd dat producten steeds kritischer door de internationale gemeenschap worden beoordeeld, is het kunnen voorkomen van fouten en kostbare terugroepacties van cruciaal belang. Door de acquisitie van Enginuity PLM zijn wij in staat om onze PLM-oplossing voor formulegestuurde markten te versterken en klanten in die industrieën meer toegevoegde waarde te leveren. Het biedt Dassault Systèmes tevens de kans om een complete en geïntegreerde oplossing te leveren voor de producten, verpakkingen en labeling”. 
PLM-strategie realiseren
Tot voor kort stonden formulegestuurde bedrijven voor de moeilijke keuze om hun PLM-strategie te realiseren met een bedrijfsbrede oplossing, met beperkte functionaliteit voor de eigen formules, regelgeving en labeling, of een verticale oplossing. Enginuity levert een heel intuïtief te gebruiken digitale werkomgeving voor het realtime beheren van alle informatie over de productontwikkeling. Die maakt het tijdrovend documenteren van informatie in andere systemen overbodig, terwijl de hele R&D-organisatie goed beveiligd gebruik kan maken van alle beschikbare informatie. Door een beter beheer van en toegang tot alle intellectuele eigendommen kunnen R&D-medewerkers eenvoudiger kostbare fouten voorkomen en gebruik maken van de eerdere successen      

 

ENOVIA V6 PLM-platform
Dr. John Sottery, oprichter en CEO van Enginuity verklaart: “De afgelopen achttien jaar hebben wij veel grote formulegestuurde bedrijven geholpen om sneller te innoveren en producten eerder op de markt te brengen, in steeds strenger gecontroleerde markten. Door onze beste verticale PLM-oplossing en diepgaande marktkennis te bundelen met het ENOVIA V6 PLM-platform van Dassault Systèmes, kunnen wij de manier waarop onze klanten producten ontwikkelen en introduceren nog aanzienlijk verder verbeteren”.
 
Over Enginuity PLM
Enginuity PLM levert een samenwerkingsplatform voor productontwikkeling en innovatie aan de wereldwijde top 2000 bedrijven in sterk formule- en procesgestuurde industrieën. Dit platform integreert een kennisdatabase over productontwikkeling met een krachtige zoekmachine en uitgebreide functies voor CAD, regelgevingbeheer en productintroducties. Behalve verkorten van de time-to-market vereenvoudigt Enginuity het voldoen aan alle regelgeving en verlagen van de totale kosten. De software wordt gebruikt door toonaangevende fabrikanten van cosmetica, consumentenproducten, receptvrije medicijnen, speciale chemische en farmaceutische producten. Enkele bekende klanten van het bedrijf zijn: Shiseido divisie Zotos International, Revlon, Schering-Plough, Coty Inc., AkzoNobel, Energizer, Merck en Procter & Gamble (P&G).
Meer informatie is te vinden op:

Over Dassault Systèmes
Als grootste aanbieder van 3D- en Product Lifecycle Management (PLM-) oplossingen ter wereld, is Dassault Systèmes van grote waarde voor meer dan 115.000 klanten in tachtig landen. Als pionier op het gebied van 3D-software sinds 1981, bieden de applicaties van Dassault Systèmes een 3D-visie voor de hele levenscyclus van producten. Van concept en onderhoud tot recycling. Het portfolio van Dassault Systèmes bestaat uit CATIA voor virtueel productontwerp – SolidWorks voor 3D mechanisch ontwerp – DELMIA voor virtuele productie – SIMULIA voor virtueel testen – ENOVIA voor wereldwijd collaborative lifecycle management en 3DVIA voor levensechte online 3D-ervaringen. Kijk voor meer informatie op
http://www.3ds.com/ 

Contact
Co-Workx
Aleksandra Andjelic
Tel: +31 (0)6-24 24 56 79

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: