Schneider Electric introduceert modulaire inbouwsokkels voor wandcontactdozen en schakelaars

Geavanceerde QuickFlex-inbouwsokkels eerste resultaat van integratie gebouwautomatisering- en schakelmateriaalspecialist Merten in Schneider Electric
Haarlem, 3 mei 2011- Flexibiliteit en modulariteit spelen een steeds grotere rol bij het installeren  van elektrotechnische systemen. Het is een vereiste geworden dat nieuwe technologie ingepast kan worden in een bestaande installatie. Om aan die behoefte te voldoen, brengt Schneider Electric een nieuwe generatie inbouwsokkels voor wandcontactdozen en schakelaars op de markt onder de naam QuickFlex. Naast de snelle en eenvoudige installatie biedt het modulaire ontwerp de mogelijkheid om snel nieuwe functies toe te voegen zonder zware montage-ingrepen.

QuickFlex
QuickFlex is een serie inbouwsokkels die voortkomen uit de verdere integratie van Merten, specialist op het gebied van schakelmateriaal en gebouwautomatisering. Schneider Electric heeft de QuickFlex dusdanig ontworpen dat de installatietijd verder wordt teruggebracht ten opzichte van voorgaande inbouwsokkels en wandcontactdozen. De grote kabelinvoeren zijn conisch van vorm wat het invoeren van de bedrading flink vereenvoudigd. De sokkels worden op de inbouwdoos geschroefd of met klauwen stevig in de inbouwdoos bevestigd. QuickFlex is het eerste resultaat van een nieuwe, moderne productielijn die Schneider Electric recent in bedrijf heeft genomen.

 

Snelle installatie met QuickFlex
Doordat de terugverende klauwen met sneldraaischroeven volledig geïntegreerd zijn in de wandcontactdozen en schakelaars hebben de inbouwsokkels afgeronde vormen en een beperkte diepte. Door de beperkte inbouwdiepte heeft de monteur altijd voldoende bewegingsvrijheid tijdens zijn werkzaamheden. Door al deze eigenschappen wordt de installatietijd sterk gereduceerd ten opzichte van conventionele sokkels.

 

Robuuste en veilige inbouwsokkels 
De draagringen van de QuickFlex-inbouwsokkels zijn stevig genoeg om de vorm van de sokkels te waarborgen. De metalen ringen zijn 1 mm dik en glansverzonken. Hierdoor helpen de draagringen bij het snel uitlijnen van de sokkels, ook wanneer de muur oneffen is. Dat gemak gaat niet ten koste van de veiligheid. De afgeronde randen verminderen het risico op verwondingen, en de draagring en klauwen zijn volledig van elkaar geïsoleerd.

 

QuickFlex-modules
Een nieuwe eigenschap van de QuickFlex-serie is de mogelijkheid om modules aan te sluiten op de sokkels voor extra functies. Dit kan op elk moment na montage, waarbij het niet nodig is om de inbouwsokkels te demonteren. De aansluitingen zitten aan de voorzijde van de sokkels, en bieden ruimte voor modules die onder andere functies als overspanningsbeveiliging, een LED-verlichtingslamp voor donkere gangen en spanningsdetectie beschikbaar maken.

 

Merten gaat op in Schneider Electric
QuickFlex is het resultaat van de integratie van de Duitse schakelmateriaalspecialist Merten in Schneider Electric. Als aanjager op het gebied van gebouwenautomatisering vormt Merten een belangrijk onderdeel van Schneider Electric. Om te kunnen anticiperen op de snelle ontwikkelingen in gebouwtechniek en energiebeheer is Schneider Electric al geruime tijd bezig om zijn afzonderlijke onderdelen samen te voegen tot één geïntegreerd geheel. Het merk Merten wordt voortgezet als Schneider Electric Schakelmateriaal, Huis- en Gebouwautomatisering. De naam Merten wordt als familienaam van de producten, die voorheen onder het Merten-label verkrijgbaar zijn, voortgezet.
 
Over Schneider Electric
Als wereldwijde specialist in energiemanagement, met vestigingen in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen om energie veilig, betrouwbaar, efficiënt, productief en groen te maken voor meerdere marktsegmenten. Schneider Electric heeft leidende posities in energie & infra, industriële processen, gebouwautomatisering en data- & netwerkcenters, alsmede een brede aanwezigheid in woningbouwapplicaties. In 2010 hebben ruim 110.000 medewerkers een omzet gerealiseerd van meer dan € 19,6 miljard. Onder het motto ‘make the most of your energy’ helpt Schneider Electric mensen en bedrijven het maximale uit hun energie te halen.

 

Contact
Schneider Electric
Nanda Hoefsmid
Tel: +31 (0)23-512 42 77
nanda.hoefsmid@nl.schneider-electric.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: