Dassault Systèmes introduceert Isight 5.5 voor geautomatiseerde simulatieprocessen en ontwerpoptimalisatie

Nieuwe versie ondersteunt open integratie van modellen en simulaties van geïntegreerde systemen

Maarssen, 9 mei 2011 – Dassault Systèmes introduceert versie 5.5 van Isight. Deze open desktopoplossing voor het automatiseren van simulatieprocessen en ontwerpoptimalisatie, maakt deel uit van SIMULIA: Dassault Systèmes’ oplossingenportfolio voor het uitvoeren van realistische simulaties.

Automatiseren simulaties en ontwerpoptimalisatie
Isight biedt ontwerpers, ingenieurs en onderzoekers een open systeem voor het integreren van ontwerp- en simulatiemodellen, die met uiteenlopende CAD-, CAE- en andere softwareapplicaties zijn gemaakt. Deze oplossing kan honderden tot duizenden simulaties volledig automatiseren, wat de gebruikers veel tijd bespaart. Daarnaast kunnen ze hun producten verbeteren door deze op basis van prestatie- of kostenvariabelen te optimaliseren volgens  statistische methoden zoals Design of Experiments (DOE), of Design for Six Sigma.

Integratie engineering disciplines
Isight 5.5 bevat diverse nieuwe componenten om de integratie tussen modellen en simulaties te optimaliseren, waaronder ondersteuning voor Dymola (ook van Dassault Systémes), op basis van de open Modelica taal. Daarmee kunnen gebruikers simulatieprocessen ontwikkelen om het dynamische gedrag van complexe integraties tussen verschillende engineering disciplines te analyseren. Bijvoorbeeld de interactie tussen werktuigkundige, elektrische, thermodynamische, hydraulische, pneumatische, thermische en Modelica-gebaseerde controlesystemen. De 5.5-versie ondersteunt Mixed-Integer Sequential Quadratic Programming (MISQP), voor het oplossen van vraagstukken met gehele en reële variabelen en ondersteunt  ook zelf te bepalen exploratiestrategieën, om op API-niveau eigen zoekalgoritmen te definiëren.   

Vergelijken ontwerpalternatieven
“Isight biedt ons de mogelijkheid om snel een groot aantal ontwerpalternatieven met elkaar te vergelijken op basis van alle parameters en daaruit de beste opties te kiezen”, zegt Abel Perdo, stress engineer van lucht- en ruimtevaartbedrijf Grupo TAM. “Daardoor krijgen wij beter inzicht in de meest kritische variabelen bij de productie van composietpanelen, om te kunnen voldoen aan alle strenge kwaliteit- en veiligheidscriteria”. 

Optimaliseren productgedrag
“Steeds meer producten hebben een sterke relatie tussen het fysieke gedrag en ingebouwde computertoepassingen”, vertelt Theo Verbruggen, General Manager van Dassault Systémes  Simulia BV. “Een goed voorbeeld daarvan is het elektronische stabiliteitsysteem van voertuigen. De Dymola-component in Isight biedt onze klanten de mogelijkheid om het gedrag van hun producten in zijn totaliteit te optimaliseren”. 

Kijk voor meer informatie op http://simulia.com/products/isight.html/. 

###

Over SIMULIA
SIMULIA is de merknaam van Dassault Systèmes voor een breed portfolio van oplossingen voor het uitvoeren van realistische simulaties. Een van deze oplossingen is de Abaqus-product suite dat producten omvat voor eindige elementen en multi-fysische analyses, die inzicht in uitdagende engineering-problemen kunnen leveren. SIMULIA SLM (Simulation Lifecycle Management) is voor het beheer van simulatiedata, analyseprocessen en het beheren van het intellectueel eigendom. Door de bewezen technologie, hoogwaardige kwaliteit en een superieure klantenondersteuning, maakt SIMULIA realistische simulaties tot een integraal bedrijfsonderdeel dat de prestatie van producten verbetert, het aantal fysieke prototypen reduceert en innovatie stimuleert. Met de hoofdvestiging in Providence, RI, USA, maakt SIMULIA voor de verkoop, diensten en ondersteuning gebruik van een wereldwijd netwerk met regionale kantoren en resellers. Ga voor meer informatie naar: www.simulia.com/.

Over Dassault Systèmes
Als grootste aanbieder van 3D- en Product Lifecycle Management (PLM-) oplossingen ter wereld, is Dassault Systèmes van grote waarde voor meer dan 115.000 klanten in tachtig landen. Als pionier op het gebied van 3D-software sinds 1981, bieden de applicaties van Dassault Systèmes een 3D-visie voor de hele levenscyclus van producten. Van concept en onderhoud tot recycling. Het portfolio van Dassault Systèmes bestaat uit CATIA voor virtueel productontwerp – SolidWorks voor 3D mechanisch ontwerp – DELMIA voor virtuele productie – SIMULIA voor virtueel testen en het simuleren van multi-fysica – ENOVIA voor wereldwijd “Collaborative Lifecycle Management” en 3DVIA voor levensechte online 3D-ervaringen. Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com
/.

Contact
Theo Verbruggen
Dassault Systémes Simulia BV
+31 346 585 710

Aleksandra Andjelic
Co-Workx
Tel: +31 (0)6-24 24 56 79

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: