Schneider Electric introduceert met Harmony XB5R nieuwe industriële drukknoppen die werken zonder batterij

Nieuwe draad- en batterijloze drukknoppen speciaal ontworpen voor intensief gebruik in industriële omgevingen
Haarlem, 12 mei 2011 – De vraag vanuit de industrie naar snel te installeren bedieningsoplossingen wordt steeds groter. Daarom brengt  Schneider Electric de nieuwe Harmony XB5R draad- en batterijloze drukknoppen op de markt. De XB5R worden geleverd als plug-and-play-pakket met zender en ontvanger, waardoor ze eenvoudig zijn te installeren in industriële omgevingen. 

Kabelloze installatie 
Met de drukknoppen kunnen industriële processen worden aangestuurd, zoals het bottelen of verpakken van producten. Omdat de XB5R gebruik maakt van draadloze technologie is het niet nodig om kabels te trekken door de machineopstelling, of de drukknoppen te verbinden met een paneel. Dit zorgt ervoor dat de installatiekosten van deze draadloze drukknoppen gemiddeld twintig procent lager uitvallen dan bij traditionele oplossingen die gebruik maken van bekabeling.

Schneider_visuel_xb5r

Duurzaamheid
De drukknop zet mechanische energie om in elektrische energie op het moment dat de bediener een knop indrukt. De drukknop stuurt vervolgens een ZigBee-radiobericht naar de ontvanger. Deze batterijloze oplossing zorgt voor permanente beschikbaarheid en ontlast het milieu. Daarbij worden kosten bespaard die normaliter worden gemaakt met de aanschaf van nieuwe batterijen en het opladen of recyclen van gebruikte batterijen. 

Verbeterde mobiliteit en veiligheid
Dankzij de draadloze oplossing zijn gebruikers zeer mobiel. De drukknoppen werken op afstanden die variëren van 25 meter tot honderd meter, afhankelijk van de installatie. Onder zware industriële omstandigheden zorgt dit voor extra bescherming voor zowel de gebruiker als de apparatuur.

Plug-and-play
Met de drukknop-oplossing biedt Schneider Electric als eerste in de markt speciale Plug-and-Play-pakketten aan, waarbij de zender en ontvanger al op elkaar zijn afgestemd. Dit vereenvoudigt het bestelproces en versnelt de implementatie. 

Het pakket bestaat uit een 24V DC niet-programmeerbare ontvanger met één relaisuitgang, of een 24-230V AC/DC programmeerbare ontvanger met twee relaisuitgangen. Zes LED-lampjes aan de voorkant van de programmeerbare ontvanger assisteren bij de snellere implementatie door bijvoorbeeld aan te geven of het apparaat aan staat, of dat het een signaal ontvangt. 

Extra mogelijkheden
Extra ZB4- en ZB5-zenders zijn verkrijgbaar als optionele componenten. Voor PLC-toepassingen biedt de serie ook een programmeerbare ontvanger met vier PNP-uitgangen. Andere accessoires zijn een externe antenne voor het verzenden van een sterker signaal en een ergonomische kast voor extern gebruik. 

 
Over Schneider Electric

Als wereldwijde specialist in energiemanagement, met vestigingen in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen om energie veilig, betrouwbaar, efficiënt, productief en groen te maken voor meerdere marktsegmenten. Schneider Electric heeft leidende posities in energie & infra, industriële processen, gebouwautomatisering en data- & netwerkcenters, alsmede een brede aanwezigheid in woningbouwapplicaties. In 2010 hebben ruim 110.000 medewerkers een omzet gerealiseerd van meer dan € 19,6 miljard. Onder het motto ‘make the most of your energy’ helpt Schneider Electric mensen en bedrijven het maximale uit hun energie te halen. 

Contact
Schneider Electric                                                                                   
Nanda Hoefsmid                                                                                       
Tel: +31 (0)23-512 42 77                                                                           
nanda.hoefsmid@nl.schneider-electric.com                                                

Co-Workx
Aleksandra Andjelic 
Tel: +31 (0)6-24 24 56 79 
aleksandra@co-workx.nl 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: