WatchGuard voorziet nieuwe security appliance van snelle omruilservice


Nieuwe WatchGuard XTM 2050 bedoeld voor grote datacenters en service providers

Den Haag, 24 mei 2011WatchGuard Technologies introduceert WatchGuard XTM 2050: de nieuwe security appliance die is gericht op grote datacenters en managed service providers. Het nieuwe model combineert de functionaliteit van een high-end firewall, een systeem voor intrusion prevention en uitgebreide voorzieningen voor het controleren en beheren van het dataverkeer van en naar applicaties.


LiveSecurity

Dit soort security appliances is van cruciaal belang voor grote datacenters en service providers. Daarom heeft WatchGuard ook de serviceverlening rond deze systemen verder uitgebreid. Zo is de dienstverlening LiveSecurity nu onder andere uitgebreid met de mogelijkheid om bij een eventuele storing binnen vier uur vervangende hardware te ontvangen.

 

Inspectie met ‘true line-speed’

‘De WatchGuard XTM 2050 is speciaal ontwikkeld met de eisen en wensen van de bovenkant van de markt in gedachten’, zegt Etienne van der Woude, Sales Manager WatchGuard Benelux. ‘Organisaties kunnen bij deze nieuwe appliance zeer krachtige security policies ontwerpen, afdwingen en controleren. Hierdoor zijn de betrokken eindgebruikers veel minder tijd kwijt met het oplossen van beveiligingsproblemen en zal hun productiviteit aanzienlijk toenemen.’

 

De WatchGuard XTM 2050 is in staat alle verkeer te inspecteren met een snelheid die ook wel ‘true line-speed’ wordt genoemd. Dit wil zeggen dat alle data wordt geïnspecteerd op het moment dat deze door de appliance heen stroomt. De inspectie zelf neemt geen extra tijd in beslag, zodat bij gebruik van de XTM 2050 geen enkele vertraging in het netwerkverkeer optreedt. Daarnaast is de XTM 2050 in staat om het dataverkeer van en naar specifieke applicaties te controleren. Bovendien kan de appliance worden gebruikt om via een uiterst eenvoudig te gebruiken drag & drop-faciliteit vestigingen van een bedrijf met elkaar te verbinden via VPN. De XTM 2050 ondersteunt zowel IPSec VPN als SSL-verbindingen en verschaft de IT-afdeling een zeer goed inzicht in alle dataverkeer. Dat gebeurt bovendien in real-time, dus op het moment dat het dataverkeer daadwerkelijk plaatsvindt. Daarnaast is het uiteraard mogelijk om een historisch overzicht van alle gegevenstransport vast te leggen en te bekijken.

 

Belangrijke kenmerken en specificaties

Belangrijke kenmerken van de WatchGuard XTM 2050 zijn:

 • 20 Gbps firewall met een capaciteit voor full content inspectie van 10 Gbps.
 • Hoge poortdichtheid: de appliance beschikt over zestien 1 GB-poorten en twee 10 GB SFP+ glasvezelaansluitingen.
 • Iedere poort kan individueel geconfigureerd worden als externe poort, ‘trusted’ of DMZ.
 •  Voedingen, ventilatoren, geheugen en netwerkkaarten kunnen ‘hot’ worden vervangen; met anderewoorden: terwijl de security appliance in gebruik is.
 • Hoge beschikbaarheid: zowel active/passive als active/active.
 • Voorzien van failover-voorzieningen via WAN en VPN.
 • In staat dataverkeer van en naar 1.800 applicaties te controleren en te beheren.
 • Kan geïntegreerd worden met onder andere Microsoft Active Directory, LDAP en Radius.
 • Ondersteunt WatchGuard System Manager voor beheer, rapportage, monitoring en logging van verkeer en events.
 • Ondersteunt IPSec site-to-site en VPN voor mobiele gebruikers.
 • Ondersteunt VPN op basis van SSL.
 • Biedt geavanceerde security voor VoIP en HTTPS.
 • Dataverkeer kan worden gestuurd via onder andere Quality of Service en beheer van bandbreedte.

Hardware snel vervangen

Het nieuwe topmodel wordt standaard geleverd met LiveSecurity Plus. Deze service biedt 24/7 ondersteuning via een speciale website en telefonische ondersteuning. Klanten kunnen ook kiezen voor LiveSecurity Gold of LiveSecurity Platinum. Bij LiveSecurity Gold verzekert de klant zich van ondersteuning binnen één uur bij eventuele security-incidenten. LiveSecurity Platinum voegt daar nog eens een speciale Technical Account Manager aan toe. Deze functionarissen zijn speciaal opgeleid om enterprise-klanten technisch te ondersteunen.

 

Alle klanten van LiveSecurity kunnen nu ook gebruik maken van een zogeheten Advanced Hardware Replacement-programma. Hieronder valt een voorziening die het mogelijk maakt dat WatchGuard vervangende hardware naar de klant verstuurt nog voordat de defecte apparatuur door WatchGuard is ontvangen. Een Premium-variant op het Advanced Hardware Replacement-programma maakt het mogelijk dat WatchGuard binnen vier uur vervangende hardware on-site bij de klant beschikbaar stelt.

Over WatchGuard Technologies

WatchGuard ontwikkelt betaalbare, all-in-one netwerk- en content security-oplossingen voor een uitgebreide beveiliging van bedrijfsgegevens, netwerken en telewerkoplossingen. WatchGuard’s eXtensible Threat Management (XTM) network security-oplossingen combineren firewall, VPN en security services voor het buiten houden van spam, virussen, malware en intrusions op bedrijfsnetwerken. De ‘Extensible Content Security’ (XCS) appliances bieden content security voor e-mail en web gecombineerd met Data Loss Prevention (DLP) voor complete contentbeveiliging. De oplossingen van WatchGuard zijn zeer schaalbaar. WatchGuard levert oplossingen voor kleine bedrijven, middelgrote tot grote ondernemingen en bedrijven met meer dan 10.000 medewerkers. Sinds de oprichting in 1996 heeft de organisatie wereldwijd meer dan 600.000 WatchGuard-appliances geïnstalleerd. Ze bieden via meer dan 15.000 toegewijde partners producten aan in 120 landen. Het hoofdkantoor van WatchGuard is gevestigd in Seattle. Daarnaast hebben ze vestigingen in Europa, Azië en Latijns-Amerika. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag.

 

Kijk voor meer informatie op www.watchguard.com.

Contact

Maria Pinto

Marketing Manager EMEA

WatchGuard Technologies

+31 (0)70-711 20 87

maria.pinto@watchguard.com 

 

Fred Franssen

Co-Workx 

+31 (0)6-53 17 54 21

fred@co-workx.nl 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: