SAP RAPID DEPLOYMENT EN SAP BUSINESSOBJECTS ON-DEMAND BESCHIKBAAR VIA AMAZON WEB SERVICES

Amazon Web Services gecertificeerd voor SAP cloud-computing oplossingen 

’s-Hertogenbosch, 26 mei 2011 – De oplossingen van SAP Rapid Deployment en SAP BusinessObjects zijn sinds kort on-demand verkrijgbaar via Amazon Web Services (AWS). SAP heeft de performance op AWS volledig getest, geverifieerd en gecertificeerd. Voor AWS gelden dezelfde standaarden als voor servers en virtuele platformen. AWS is hiermee wereldwijd gecertificeerd SAP technologiepartner geworden.

Pay per use-model
Zowel nieuwe als bestaande klanten van SAP kunnen nu profiteren van het AWS “pay per use”-model en op die manier de kosten voor infrastructuur en TCO verlagen. Klanten betalen alleen voor de gebruikte resources die, afhankelijk van de capaciteit die ze nodig hebben, direct schaalbaar zijn. De volledige suite van SAP BusinessObjects oplossingen en SAP Rapid Deployment oplossingen zijn op Linux-platforms beschikbaar. In de komende maanden gaan SAP en AWS verder samenwerken om andere SAP oplossingen beschikbaar te maken.

Innovaties in de cloud
“SAP en Amazon Web Services zijn bedrijven met oog voor innovatie”, aldus Mark Raben, CTO bij SAP Nederland. “Deze aankondiging benadrukt het commitment van SAP waar het gaat om innovaties in cloud computing en het aanbieden van flexibele, modellen waarmee de klant zelf kan kiezen welke bedrijfsoplossingen het beste bij zijn eigen situatie passen. Als pionier in cloud-computing heeft Amazon Web Services een bewezen model dat stabiliteit, betrouwbaarheid en veiligheid biedt, en dat tegen lage kosten. Dat model is nu gecertificeerd en beschikbaar voor onze klanten.”

Snelle implementatie
“We zijn erg blij om de voordelen van AWS nu te kunnen aanbieden aan de grootste en meest geavanceerde bedrijven in de wereld,” zei Andy Jassy, senior vice president, Amazon Web Services. “Met AWS kunnen klanten van SAP profiteren van een snelle implementatie, betrouwbare klantenservicemodellen, lage kosten en een flexibele prijsstelling. Daarmee zijn bedrijven in staat zich te concentreren op hun écht onderscheidende factoren in plaats van op de technologie-infrastructuur.”

Amazon.com, Inc. (NASDAQ: AMZN) is een in de Amerikaanse stad Seattle gevestigde onderneming die op de Fortune 500-lijst staat. Het bedrijf betrad het World Wide Web in juli 1995 en biedt vandaag de dag de grootste selectie producten ter wereld. Amazon.com, Inc. streeft ernaar om wereldwijd de meest klantgerichte onderneming te zijn, waar klanten alles kunnen vinden en ontdekken wat ze online zouden willen kopen en tracht hierbij de laagst mogelijke prijzen te hanteren. Amazon.com en andere aanbieders bieden miljoenen unieke nieuwe, opgeknapte en tweedehands objecten aan in categorieën als boeken, films, muziek & games, digitale downloads, elektronica & computers, huis & tuin, speelgoed, kind & baby, levensmiddelen, kleding, schoenen, sieraden, gezondheid & schoonheid, sport & buitenleven, gereedschap, auto’s en industriële producten.

Amazon Web Services biedt ontwikkelaars toegang tot internetdiensten op basis van Amazons eigen back-end technologieplatform, die ontwikkelaars kunnen inzetten voor nagenoeg alle soorten bedrijfsactiviteiten. Voorbeelden van de diensten die door Amazon Web Services worden aangeboden zijn: Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2), Amazon Simple Storage Service (Amazon S3), Amazon SimpleDB, Amazon Simple Queue Service (Amazon SQS) en Amazon Flexible Payments Service (Amazon FPS).

Over SAP
SAP (NYSE: SAP) is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen voor zowel kleine en middelgrote bedrijven als internationale ondernemingen. De oplossingen van SAP helpen organisaties hun bedrijfsvoering beter te stroomlijnen en aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen om de concurrentie voor te blijven. SAP heeft branchespecifieke oplossingen voor markten variërend van high tech industrie en retail tot overheids- en financiële instellingen en met de SAP BusinessObjects portfolio wordt de strategie en executie van bedrijven van alle maten bij elkaar gebracht met open, heterogene applicaties voor informatiemanagement, enterprise performance management, governance, risk & compliance, en business intelligence. Op dit moment gebruiken ongeveer 109.000 bedrijven software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl/.

*** Noot voor de redactie ***
Hoge resolutie beeldmateriaal van SAP is beschikbaar op www.sap.com/photos
Voor videoverhalen over uiteenlopende onderwerpen kunt u terecht op www.sap-tv.com
Volg SAP op Twitter voor het laatste nieuws
Wilt u persberichten over SAP niet langer ontvangen, klik hier.

Voor meer informatie over dit bericht:

SAP
Cees Kardolus
T: 073 645 77 39

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: