CAMPUSLICENTIE VOOR SAP BUSINESSOBJECTS UITGEBREID MET SAP CARBON IMPACT EN SAP STREAMWORK

SURFdiensten en SLBdiensten gaan nieuw contract sluiten voor Business Intelligence en Enterprise Information Management software van SAP

’s-Hertogenbosch, 27 mei 2011 – SURFdiensten en SLBdiensten, leveranciers van ICT-diensten voor hoger en middelbaar onderwijs, hebben de intentie uitgesproken om een hernieuwde campuslicentie af te sluiten met SAP Nederland voor SAP BusinessObjects software. De nieuwe campuslicentie gaat een breed pakket software voor Business Intelligence (BI) en Enterprise Information Management (EIM) bevatten en wordt uitgebreid met SAP Carbon Impact en SAP StreamWork. Onderwijsinstellingen krijgen daarmee voor een sterk gereduceerde, jaarlijkse licentievergoeding het gebruiksrecht op de programmatuur voor studenten en personeelsleden. SAP partner VCD BI levert additionele diensten zoals trainingen, onderhoud en implementatie.

Onderwijsinstellingen kunnen met de vernieuwde campuslicentie de kwaliteit van het geleverde onderwijs, hun financiële prestaties, een milieuverantwoorde bedrijfsvoering en virtuele samenwerkingsmogelijkheden blijven optimaliseren in een sterk veranderende omgeving. Met de oplossingen zijn personeelsleden onder meer in staat complexe gegevens duidelijk te presenteren, interactieve rapporten te maken en te delen, snel en effectief query’s en koppelingen met andere bedrijfssoftware te maken, informatie van verschillende informatiebronnen via een dashboard te ontsluiten. Het resultaat is een sterk gereduceerde werkbelasting en een forse kostenbesparing. 

In de campuslicentie worden twee uitbreidingen opgenomen. SAP Carbon Impact is on-demand software waarmee de onderwijsinstellingen direct de impact van de hele organisatie (inclusief toeleveranciers) op het milieu kunnen bepalen en kunnen verlagen. SAP StreamWork is een Collaborative Decision Making (CDM) applicatie die de virtuele samenwerkingen tussen bijvoorbeeld medewerkers en studenten bevordert.

Over SURFdiensten
SURFdiensten is sinds 1991 dé licentieorganisatie voor hoger onderwijs en onderzoek. SURFdiensten sluit namens hen overeenkomsten af met leveranciers van software, content, ICT-diensten en hardware. Daarnaast faciliteert SURFdiensten beheer en verzorgt het de verkoop & distributie aan de instellingen. Door haar unieke werkwijze wordt het hoger onderwijs en onderzoek snel, eenvoudig en voordelig bediend. Voor meer informatie: www.surfdiensten.nl

Over SLBdiensten
SLBdiensten, opgericht door de MBO Raad, is al sinds 1993 de intermediair tussen onderwijsinstellingen in het VO en (V)MBO/ROC en leveranciers van software en hardware. Iedere onderwijsinstelling die bij SLBdiensten een licentieovereenkomst heeft afgesloten kan de daarbij behorende software bestellen via de webwinkel Slim.nl. Daarnaast kunnen medewerkers, docenten en studenten van deze instellingen bijSlim.nl software aanschaffen ten behoeve van thuisgebruik. Voor meer informatie: www.slbdiensten.nl

Over VCD Business Intelligence
VCD Business Intelligence realiseert en onderhoudt met meer dan 55 medewerkers uiteenlopende oplossingen op het gebied van operationele en managementinformatie (datawarehouses, dashboards, scorecards et cetera). Oplossingen worden gerealiseerd met SAP BusinessObjects. VCD Business Intelligence is onderdeel van de VCD IT Groep. Meer informatie is beschikbaar op www.vcdbi.nl.

Over SAP
SAP (NYSE: SAP) is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen voor zowel kleine en middelgrote bedrijven als internationale ondernemingen. De oplossingen van SAP helpen organisaties hun bedrijfsvoering beter te stroomlijnen en aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen om de concurrentie voor te blijven. SAP heeft branchespecifieke oplossingen voor markten variërend van high tech industrie en retail tot overheids- en financiële instellingen en met de SAP BusinessObjects portfolio wordt de strategie en executie van bedrijven van alle maten bij elkaar gebracht met open, heterogene applicaties voor informatiemanagement, enterprise performance management, governance, risk & compliance, en business intelligence. Op dit moment gebruiken ongeveer 109.000 bedrijven software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl/.

*** Noot voor de redactie ***
Hoge resolutie beeldmateriaal van SAP is beschikbaar op www.sap.com/photos
Voor videoverhalen over uiteenlopende onderwerpen kunt u terecht op www.sap-tv.com
Volg SAP op Twitter voor het laatste nieuws
Wilt u persberichten over SAP niet langer ontvangen, klik hier.

Voor meer informatie over dit bericht:
SAP
Cees Kardolus
T: 073 645 77 39

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: