Virtuele werelden bouwen en publiceren met 3DVIA

Dassault Systèmes breidt gratis applicatie voor ontwikkeling 3D-games uit met realistische terreinmodeller en omgevingseffecten

Maarssen, 21 juni 2011 – 3D- en PLM-expert Dassault Systèmes introduceert een nieuwe versie van de gratis 3DVIA Studio-tool voor het ontwikkelen van 3D-games en applicaties. Deze software bevat diverse nieuwe functies, waaronder een tool om zelf 3D-terreinen en omgevingseffecten te creëren. Daarmee kunnen gebruikers sneller realistisch uitziende virtuele werelden bouwen en publiceren. 3DVIA Studio is tevens uitgebreid met een geluidstool, ondersteuning voor 3D-curves, virtual reality-functies, professionele camera-effecten, verbeterde zoekfuncties en eenvoudiger te gebruiken importfuncties voor SolidWorks 3DXML-bestanden en GUI-evoluties.

Gratis te downloaden
“De nieuwe versie van 3DVIA Studio versnelt het ontwikkelen van games opnieuw aanzienlijk”, zegt Lynne Wilson, CEO van de 3DVIA-divisie van Dassault Systèmes. “Met de toegevoegde terreinmodeller en zelf te definiëren omgevingseffecten, kunnen de ruim 260.000 gebruikers namelijk snellerprofessioneel ogende interactieve virtuele werelden bouwen voor 3D-applicaties.” De 3DVIA Studio-software wordt volledig gratis ter beschikking gesteld via www.3dvia.com.
3dviastudioengine_terrain4_kle

Over Dassault Systèmes
Als grootste aanbieder van 3D- en Product Lifecycle Management (PLM-) oplossingen ter wereld, is Dassault Systèmes van grote waarde voor meer dan 115.000 klanten in tachtig landen. Als pionier op het gebied van 3D-software sinds 1981, bieden de applicaties van Dassault Systèmes een 3D-visie voor de hele levenscyclus van producten. Van concept en onderhoud tot recycling. Het portfolio van Dassault Systèmes bestaat uit CATIA voor virtueel productontwerp – SolidWorks voor 3D mechanisch ontwerp – DELMIA voor virtuele productie – SIMULIA voor virtueel testen – ENOVIA voor wereldwijd collaborative lifecycle management en 3DVIA voor levensechte online 3D-ervaringen. Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com.

Contact
Co-Workx
Aleksandra Andjelic
Tel: +31 (0)6-24 24 56 79
E-mail: aleksandra@co-workx.nl 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: