Alstom stroomlijnt bedrijfsprocessen met ENOVIA

8

Leverancier van railtransportoplossingen vervangt diverse applicaties met één PLM-platform om de samenwerking en time-to-market te verbeteren

Maarssen, 28 juni – Alstom heeft het nieuwe V6 PLM-platform van Dassault Systèmes gekozen om zijn bedrijfsprocessen te stroomlijnen. Alstom gaat als eerste stap in deze belangrijke verandering Transport ENOVIA V6 inzetten om alle productielocaties in een wereldwijd platform te integreren. Daarmee kunnen de medewerkers veel efficiënter aan projecten van klanten samenwerken. Alstom consolideert de PLM-omgeving om het delen van informatie te stroomlijnen, de productiecapaciteit te verhogen en de ‘time-to-market’ te verkorten. Door te kiezen voor het ENOVIA V6-samenwerkingsplatform legt Alstom de beste basis voor een soepele overgang naar een toekomstvoorbereide complete PLM-oplossing en complementaire V6-applicaties.  

Flexibele en open PLM-backbone
Op zoek naar maximale efficiency en ROI, selecteerde Alstom ENOVIA V6 van Dassault Systèmes vanwege de flexibele en open PLM-backbone. Hiermee wordt het ‘centraal ontwerpen en overal produceren’ concept voor de hele organisatie een feit, waarbij ook de mogelijkheden van multidisciplinaire samenwerking volledig worden benut. ENOVIA V6 wordt in totaal voor 3.500 medewerkers geïmplementeerd. 

Virtueel samenwerkingsplatform
“Wij worden momenteel geconfronteerd met een sterk concurrerende markt, waarin wij het proces van aanbesteden tot leveren moeten verbeteren”, zegt Jean-Louis Ricaud, Chief Operating Officer van Alstom Transport. “Dit in combinatie met de heterogene applicaties die op al onze productielocaties in gebruik zijn, maakte het samenwerken en delen van informatie tot nu toe vrij uitdagend. De implementatie van een uniek virtueel samenwerkingsplatform maakt het mogelijk om vaardigheden tussen de sites te delen en onze informatiecommunicatie te stroomlijnen. Dat bespaart ontwikkeltijd en -kosten.”

CATIA V6
Alstom gaat alle gegevens eerst efficiënter inrichten door de verschillende PDM-systemen naar een eenduidige bron op het online V6-platform over te zetten. Deze eerste fase richt zich vooral op toepassingen die betrekking hebben op het managen van de engineeringinformatie en stukslijsten. De tweede fase wordt gericht op het implementeren van CATIA V6 voor alle werktuigkundige ontwerptoepassingen. 

Intellectueel eigendombeheer
“Het verheugt ons dat Alstom besloten heeft om de investeringen in V6 te consolideren”, zegt Jean-Pierre de Cnijf, Director Benelux van Dassault Systèmes. “Alstom gaat de vruchten plukken van een eenduidig platform voor intellectueel eigendombeheer en een betere interne en externe samenwerking. Met de geïntegreerde V6-oplossing, brengt Dassault Systèmes innovatie en creativiteit terug in het hart van de engineering en helpt het de ontwikkelcyclus te verkorten, terwijl tegelijkertijd de processen binnen het gehele bedrijf worden verbeterd.”

Over Dassault Systèmes
Als grootste aanbieder van 3D- en Product Lifecycle Management (PLM-) oplossingen ter wereld, is Dassault Systèmes van grote waarde voor meer dan 115.000 klanten in tachtig landen. Als pionier op het gebied van 3D-software sinds 1981, bieden de applicaties van Dassault Systèmes een 3D-visie voor de hele levenscyclus van producten. Van concept en onderhoud tot recycling. Het portfolio van Dassault Systèmes bestaat uit CATIA voor virtueel productontwerp – SolidWorks voor 3D mechanisch ontwerp – DELMIA voor virtuele productie – SIMULIA voor virtueel testen – ENOVIA voor wereldwijd collaborative lifecycle management en 3DVIA voor levensechte online 3D-ervaringen. Kijk voor meer informatie ophttp://www.3ds.com.

Contact
Co-Workx
Aleksandra Andjelic
Tel: +31 (0)6-24 24 56 79

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: