Schneider Electric integreert systeem voor automatisering gebouwen met nieuw gebouwbeheersysteem IBM

Integratie van Schneider Electric’s Andover Continuum met Intelligent Building Management Solution van IBM leidt tot betere energieprestaties gebouwen
Haarlem, 7 juli 2011 – Organisaties kunnen met een effectief gebouwbeheer aanzienlijke kostenbesparingen realiseren. Voorwaarde hierbij is dat alle onderdelen van het gebouwbeheer naadloos op elkaar aansluiten, ook als deze onderdelen van verschillende leveranciers zijn. Daarom zorgt Schneider Electric voor een nauwe integratie van Andover Continuum met de nieuwe Intelligent Building Management Solution (IIBM) van IBM. Dit stelt bedrijven in staat om hun prestaties op het gebied van duurzaamheid volledig te faciliteren en bij te houden. Andover Continuum is een geïntegreerd systeem voor gebouwautomatisering en is onderdeel van Schneider Electric’s EcoStruxure. Deze architectuur combineert de domeinen energie, datacenters, processen en machines, gebouwbeheer en beveiliging in één open en flexibele technologische architectuur.

 

Verminderen energieverbruik
Wereldwijd zijn gebouwen de grootste verbruikers van energie en zorgen voor maar liefst 40 procent van de uitstoot van broeikasgassen. Met behulp van moderne energiebeheersoftware is het mogelijk om het energieverbruik terug te dringen met 30 procent. Analistenbureau Forrester concludeert dan ook dat software voor het managen van energie zeer belangrijk gaat worden. Het stelt bedrijven in staat om hun prestaties op het gebied van duurzaamheid volledig te faciliteren en bij te houden. Het probleem daarbij is dat veel beheerders niet de beschikking hebben over de juiste tools om energieverbruik effectief te analyseren en te beheren.

 

Monitoren en beheren gebouwsystemen
Door de integratie van Andover Continuum met IIBM wordt het mogelijk om het energieverbruik nauwkeurig te monitoren en te managen. Het gebouwbeheersysteem wordt daarmee gevoed met nauwkeurige gegevens rond apparaten als camera’s voor videobewaking, energiemeters,beveiligingssystemen, HVAC, verlichting, systemen voor energiedistributie en datacenterinfrastructuur. Dit geeft de mogelijkheid om het energieverbruik in gebouwen optimaal in te perken.

 

Exacte bepaling van energieverspilling
IIBM maakt bij de integratie met Andover Continuum en de onderliggende EcoStruxure-architectuur gebruik van analyses voor energieverbruik. Zo kunnen bronnen van energieverspilling in gebouwen worden opgespoord. Het is hierdoor mogelijk om precies te achterhalen welke apparatuur inefficiënt wordt gebruikt, en in welke specifieke gebouwonderdelen de verspilling wordt veroorzaakt. De complementaire technologieën voorzien organisaties van energie-intelligentie dankzij het volledig geautomatiseerd opsporen van fouten en continue diagnoses om verbeteringen in de energieconsumptie te verbeteren.

 

Volledig zicht op alle energieaspecten
Schneider Electric’s Andover Continuum past de Maximo Asset Management-software van IBM toe voor het verbeteren van de betrouwbaarheid van gebouwsystemen en het meer kostenefficiënt maken van het onderhoud en reparaties aan gebouwen. Gebouweigenaren of -beheerders hebben een volledig beeld van de operationele informatie en beheergegevens voor het continu optimaliseren van de energie-efficiëntie en het opleveren van goed presterende gebouwen. De energiebeheer-dashboards voorzien in een actueel zicht op de energiestatus van gebouwen en geeft aan welke apparatuur energie verspilt, zodat gebouweigenaren of -beheerders corrigerende maatregelen kunnen nemen of preventief onderhoud kunnen uitvoeren.

Kijk voor meer informatie over Schneider Electric EcoStruxure en intelligent energiebeheer op www.schneider-electric.com/Ecostruxure.
Over Schneider Electric
Als wereldwijde specialist in energiemanagement, met vestigingen in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen om energie veilig, betrouwbaar, efficiënt, productief en groen te maken voor meerdere marktsegmenten. Schneider Electric heeft leidende posities in energie & infra, industriële processen, gebouwautomatisering en data- & netwerkcenters, alsmede een brede aanwezigheid in woningbouwapplicaties. In 2010 hebben ruim 110.000 medewerkers een omzet gerealiseerd van meer dan 19,6 miljard euro. Onder het motto ‘make the most of your energy’ helpt Schneider Electric mensen en bedrijven het maximale uit hun energie te halen.
Contact
Schneider Electric                                                                                       Co-Workx
Nanda Hoefsmid                                                                                         Aleksandra Andjelic
Tel: +31 (0)23-512 42 77                                                                              Tel: +31 (0)6-24 24 56 79
nanda.hoefsmid@nl.schneider-electric.com                                                   aleksandra@co-workx.nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: