Dassault Systèmes verkoopt 36 procent meer nieuwe licenties in tweede kwartaal 2011

Maarssen, 4 augustus 2011 – 3D- en PLM-expert Dassault Systèmes heeft 36 procent meer omzet gerealiseerd met de verkoop van nieuwe softwarelicenties in het tweede kwartaal van 2011. De totale kwartaalomzet groeide met 17 procent* naar € 428,6 miljoen (IFRS), terwijl de netto operationele cash flow € 148 miljoen bedroeg. In het tweede kwartaal dat eindigde op 30 juni 2011 hebben weer veel klanten geïnvesteerd in de V6-oplossingen van het bedrijf, waaronder Jaguar Land Rover, Cessna, Alstom Transport en Benetton Group. Verder heeft Dassault Systèmes cloudgebaseerde oplossingen geïntroduceerd en de financiële doelstellingen voor geheel 2011 verhoogd.

 

Grote vraag naar nieuwe licenties
“Dassault Systèmes heeft in het tweede kwartaal van 2011 goede resultaten geboekt”, zegt Bernard Charlès, President en Chief Executive Officer. “Vooral de vraag naar nieuwe softwarelicenties groeide met 36 procent sterk, waaraan ENOVIA met een groei van 49 procent in belangrijke mate heeft bijgedragen. De 13 procent hogere CATIA-omzet is echter ook uitstekend te noemen, evenals het aantal Versie 6-implementaties. Verder zien wij de aerospace en automobielmarkten actiever worden en de MKB-sector sterk presteren.”

 

Belangrijke productintroducties
“Juni was een maand met belangrijke productintroducties, waaronder Versie 6 Release 2012 en de eerste cloudservices”, vervolgt Charlès. “Daarmee kunnen klanten onze software betaalbaar en flexibel schaalbaar in projecten van elke omvang toepassen. Versie 6 Release 2012 biedt binnen een open architectuur veel verbeteringen om de efficiency en interoperabiliteit tussen verschillende bedrijfssystemen te optimaliseren. Die interoperabiliteit van bedrijfsinformatie is verder te vereenvoudigen met Exalead, een medio 2010 gekocht bedrijf. Met de krachtige zoekfuncties van die software is alle beschikbare informatie binnen organisaties zowel snel als kosteneffectief te vinden, te integreren en te analyseren.”
* Gecorrigeerd naar constante valuta’s.
Over Dassault Systèmes   Als grootste aanbieder van 3D- en Product Lifecycle Management (PLM-) oplossingen ter wereld, is Dassault Systèmes van grote waarde voor meer dan 130.000 klanten in tachtig landen. Als pionier op het gebied van 3D-software sinds 1981, bieden de applicaties van Dassault Systèmes een 3D-visie voor de hele levenscyclus van producten. Van concept en onderhoud tot recycling. Het portfolio van Dassault Systèmes bestaat uit CATIA voor virtueel productontwerp – SolidWorks voor 3D mechanisch ontwerp – DELMIA voor virtuele productie – SIMULIA voor virtueel testen en het simuleren van multi-fysica – ENOVIA voor wereldwijd “Collaborative Lifecycle Management” en 3DVIA voor levensechte online 3D-ervaringen. Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/.
Contact
Co-Workx
Maria Tunnisen   
Tel: +31 (0)6-19290319

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: