T-Systems boekt meer omzet in tweede kwartaal

Vianen, 16 augustus 2011 – T-Systems heeft in het tweede kwartaal van 2011 een omzet van 2,3 miljoen euro geboekt. Dit is een stijging van 1,5 procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar. T-Systems ontving een aantal orders die van belang zijn voor toekomstige omzetcijfers, waaronder olie- en gasmaatschappij TOTAL, Zwitsers handelhuis Valora en automotive-leverancier Magna.

Opstartkosten van grote contracten die vorig jaar zijn gesloten, hadden een merkbaar effect op de cijfers. Dit was het eerste kwartaal eveneens het geval. De EBITDA-marge kwam hierdoor uit op 2 procent, een daling vergeleken met de 3,4 procent in het tweede kwartaal van 2010. Ten opzichte van het eerste kwartaal van 2011, is er echter wel sprake van verbetering: toen was de marge 1,3 procent. Hoewel de externe omzet steeg met 1,7 procent en internationale omzet zelfs met 3,1 procent, drukte deze opstartkosten met name op de omzet van het Corporate Customer-segment. De aangepaste EBITDA daalde met 14,7 procent naar 0,2 miljard euro.

Het aantal werknemers steeg met 1,6 procent naar 48.254 ten opzichte van vorig jaar. 
Een uitgebreid overzicht van de cijfers is te vinden op: www.t-systems.nl   

 
Over Deutsche Telekom AG
Deutsche Telekom is een van de grootste leveranciers van geïntegreerde telecommunicatiediensten ter wereld, met ongeveer 128 miljoen mobiele klanten, ongeveer 36 miljoen vaste lijnen en ruim 17 miljoen breedbandaansluitingen (cijfers 31 maart 2011). De Groep levert producten en diensten voor vaste netwerken, mobiele communicatie, internet en IPTV voor consumenten, en ICT-oplossingen voor zakelijke klanten en grote ondernemingen. Deutsche Telekom is actief in meer dan 50 landen en heeft wereldwijd ongeveer 244.000 werknemers. In het boekjaar 2010 realiseerde de Groep 62,4 miljard euro aan inkomsten, waarvan meer dan de helft buiten Duitsland (cijfers 31 december 2010).

 

Over T-Systems
T-Systems heeft een wereldwijde infrastructuur van datacenters en netwerken, en levert daarmee informatie- en communicatietechnologie (ICT) aan multinationals en publieke instellingen. De dochteronderneming van Deutsche Telekom richt zich op zakelijke klanten en biedt geïntegreerde oplossingen voor zowel de zakelijke als de publieke sector. Dankzij een combinatie van industrie-expertise en ICT-innovatie voegen de 47.600 medewerkers van T-Systems aantoonbare waarde toe aan de kernactiviteit van hun klanten over de hele wereld. In het boekjaar 2010 genereerde deze business unit voor zakelijke klanten circa 9,1 miljard euro aan inkomsten.  
Kijk voor meer informatie op www.t-systems.nl/
Contact
T-Systems Nederland B.V. 

Media Relations
Mariëlle van der Werf
Tel.: 0347 327 327
E-mail: Marielle.van.der.Werf@t-systems.nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: