Nederlandse bedrijven veelvuldig geconfronteerd met dataverlies

Onderzoek CA Technologies: bedrijven geven onvoldoende databeveiliging toe

Nieuwsfeiten

  Alle onderzochte bedrijven hebben het afgelopen jaar te maken gehad met dataverlies
  Slechts 13 procent heeft een uitgebreid ‘disaster recovery’-beleid
  98 procent heeft in 2011 hetzelfde of een hoger budget voor databeveiliging en herstel gereserveerd als in 2010
Utrecht, 20 september 2011 – Onderzoek van CA Technologies wijst uit dat alle Nederlandse bedrijven applicatie- en dataverlies hebben geleden het afgelopen jaar. Oorzaken hiervoor lopen uiteen van IT-storingen (76 procent), aanvallen van buitenaf (68 procent) en fouten in menselijk handelen (43 procent). Het onderzoek is gedaan onder 1.987 bedrijven in Europa, waaronder 189 in Nederland.

 

Geen data recovery
Het onderzoeksrapport ‘Insights: data protection and the cloud 2011‘ geeft ook aan dat Nederlandse bedrijven nauwelijks disaster recovery-toepassingen gebruiken of beleid daartoe hebben vastgelegd. Dit komt met name omdat het geen prioriteit heeft bij het management, aldus 59 procent van de ondervraagden. De tweede reden (45 procent) is slechte opleiding van IT-personeel in risicobeheer en data recovery planning.

 

Slimmer investeren
Investeringen in databeveiliging zijn bij de meeste bedrijven (98 procent) gelijk gebleven of gegroeid. Bij 16 procent van de bedrijven stegen de investeringen.

 

“We zien dat investeringen in databeveiliging stijgen, maar het beleid blijft achterwege of is niet effectief. Er moet dus slimmer worden geïnvesteerd”, zegt Jheroen Diekstra, Channel Account Director, CA Technologies Nederland. “Dataverlies ontstaat door allerlei zaken. Bedrijven moeten risico’s inschatten en op basis daarvan plannen maken. Dit moet een prioriteit zijn, want dataverlies is enerzijds heel vervelend en zorgt voor oponthoud, maar kan daarnaast ook erg schadelijk en kostbaar zijn. We hebben eerder berekend dat uitval van IT-systemen zo’n 275.000 euro per jaar per bedrijf kost. Deze kosten zijn te voorkomen door over een goed disaster recovery-plan te beschikken.”

 

Cloud als oplossing
Van de ondervraagden verwacht 13 procent dat cloud computing een belangrijke rol zal spelen in de plannen voor versterking van de bedrijfscontinuïteit. Een kwart van de bedrijven heeft reeds data in een private cloud en 8 procent in een public cloud. Het merendeel (87 procent) van deze bedrijven heeft een groot vertrouwen in de veiligheid van de opgeslagen data. Volgens 80 procent komt de provider de SLA na die is vastgelegd.

 

Diekstra: “Steeds meer bedrijven zien in dat de cloud goede mogelijkheden biedt voor back-up en herstel. Ze besparen daarmee op het inrichten van eigen alternatieve IT-locaties en hoeven minder tijd te besteden aan data recovery-systemen.”

 

Eerder publiceerde CA Technologies het onderzoeksrapport ‘The avoidable cost of downtime: http://www.ca.com/gb/content/campaign.aspx?cid=243516

 

Onderzoeksmethode
In mei 2011 zijn 1,987 bedrijven door heel Europa ondervraagd via een online enquête. Het onderzoek werd uitgevoerd door Coleman Parkes Research. Deelnemende landen zijn België, Denemarken, Finland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Noorwegen, Rusland Spanje Zweden en het Verenigd Koninkrijk.
Over CA Technologies   
CA Technologies (NASDAQ: CA) is een leverancier van software en oplossingen voor IT-management met expertise binnen alle IT-omgevingen, van mainframe en gedistribueerd tot virtueel en cloud. CA Technologies beheert en beveiligt IT-omgevingen en stelt klanten in staat flexibelere IT-diensten te leveren. De innovatieve producten en diensten van CA Technologies verschaffen IT-organisaties het inzicht en de controlemiddelen die essentieel zijn om bedrijven flexibel te laten opereren. De meeste ondernemingen in de Global Fortune 500 vertrouwen op CA Technologies voor het beheer van hun evoluerende IT-ecosystemen. Meer informatie over CA Technologies vindt u op www.ca.com/

 

Abonneer op CA Technologies

 

Contact:
Co-Workx
Maria Tunnisen 
+31 (0)6-19 29 03 19 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: