Panasonic duurzamer met SAP Recycling Administration

Elektronicagigant komt tegemoet aan toenemende en strengere wet- en regelgeving

’s-Hertogenbosch, 28 september 2011 – Productiebedrijven hebben te maken met een toename van het aantal regelingen op het gebied van product- en verpakkingsrecycling. Ook wordt de impact van die regelingen steeds groter. De Europese Waste Electric and Electronic Equipment (WEEE) Directive is daar een voorbeeld van. Producent van consumentenelektronica Panasonic zet SAP Recycling Administration in om aan deze wereldwijde regelgevingen en retailerverordeningen te kunnen voldoen.

Verlagen operationele kosten
Naast het voldoen aan compliancy werkt Panasonic door het inzetten van de oplossing veel efficiënter. Daarnaast heeft het concern zijn recyclingkosten en operationele kosten fors teruggebracht. Verder heeft Panasonic grote stappen gemaakt in het recyclen en hergebruiken van zijn producten. Het uiteindelijke doel is om innovatieve, veilige en flexibele producten te ontwerpen, te fabriceren en te distribueren.

Voldoen aan compliancy
Panasonic maakt gebruik van SAP Recycling Administration om recyclebare materialen te classificeren naar type, gewicht, gebruik, eindbestemming, merk en categorie. De software is volledig geïntegreerd met de ERP-oplossing van SAP. Door middel van centrale dataopslag kunnen landen met verschillende compliance regels volledig voldoen aan de wet- en regelgeving die in hun land geldt. Panasonic zet de uitrol van de SAP oplossing bij al zijn Europese kantoren voort. SAP Recycling Administration wordt ingezet voor vijftig verschillende compliance programma’s.

“Met SAP Recycling Administration hebben we ons proces van datamanagement op het gebied van recycling significant verbeterd. In 18 landen, gebruikmakend van 50 verschillende compliance programma’s, realiseren we een tijdsbesparing van 50 procent,” aldus Thomas Knopp, Project Manager Milieu bij Panasonic Europe. “Met de oplossing kunnen we ook meer nauwkeurige berekeningen maken van het nettogewicht van producten; de basis voor de recyclingtarieven die de WEEE Directive in rekening brengt. Met inzet van de oplossing hebben we onze recyclingkosten met 15 procent omlaag weten te brengen, wat neerkomt op miljoenen euro’s per jaar.”

E-waste recycling
Tal van landen hanteren wet- en regelgeving voor e-waste recycling. Grote retailers zijn verplicht gesteld om fabrikanten gedetailleerde informatie over de duurzaamheidstatus van hun producten en verpakkingen te laten rapporteren. Ook moeten die fabrikanten op regelmatige basis verbeteringen laten zien. Veel fabrikanten van consumentenelektronica zetten SAP Recycling Administration in om aan deze opkomende wereldwijde verplichtingen te kunnen voldoen. Voldoen fabrikanten niet aan hun verplichtingen, dan heeft dat ernstige consequenties, zoals dure vergoedingen, concurrentienadeel of schade aan het merk.

Met SAP Recycling Administration voldoet Panasonic ruimschoots aan de wettelijke vereisten en zijn in staat de risico’s en kosten van milieurapportages omlaag te brengen. Daarnaast is SAP Recycling Management een belangrijke component in de bedrijfsstrategie van Panasonic om in 2018 de nummer 1 te worden op het gebied van groene, innovatieve bedrijven in de elektronica-industrie.

Bezoek voor meer informatie de Sustainability newsroom.

Over SAP
SAP (NYSE: SAP) is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen voor zowel kleine en middelgrote bedrijven als internationale ondernemingen. De oplossingen van SAP helpen organisaties hun bedrijfsvoering beter te stroomlijnen en aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen om de concurrentie voor te blijven. SAP heeft branchespecifieke oplossingen voor markten variërend van high tech industrie en retail tot overheids- en financiële instellingen en met de SAP BusinessObjects portfolio wordt de strategie en executie van bedrijven van alle maten bij elkaar gebracht met open, heterogene applicaties voor informatiemanagement, enterprise performance management, governance, risk & compliance, en business intelligence. Op dit moment gebruiken ongeveer 170.000 bedrijven (inclusief oud-Sybase klanten) software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl.

*** Noot voor de redactie ***
Hoge resolutie beeldmateriaal van SAP is beschikbaar op www.sap.com/photos
Voor videoverhalen over uiteenlopende onderwerpen kunt u terecht op www.sap-tv.com
Volg SAP op Twitter voor het laatste nieuws
Wilt u persberichten over SAP niet langer ontvangen, klik hier.

Voor meer informatie over dit bericht:

SAP
Cees Kardolus
T: 073 645 77 39

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: