Schneider Electric introduceert geïntegreerde module voor verlichting, HVAC en zonwering

Integraal ontwerp Roombox zorgt voor eenvoudige installatie en bespaart grondstoffen en energie
Haarlem, 3 oktober 2011 – Beheerders van kantoren zien steeds meer de noodzaak om energiebesparende maatregelen in te voeren. Een belangrijke eis voor het realiseren van energie-efficiency is het op elkaar afstemmen van verschillende systemen. Tegelijkertijd is het van belang dat gebruikers uitgebreid inzicht hebben in het energieverbruik van die systemen. Schneider Electric introduceert daarom het Roombox-concept, een oplossing die de voeding en automatisering van verlichting, HVAC en zonwering bundelt in één volledig geïntegreerde module. Daarnaast zorgt Roombox voor bescherming tegen overstroom, aardlek en overspanning.

 

Roombox
Schneider Electric’s Roombox is ontwikkeld in samenwerking met onder meer installateurs, adviseurs, system integrators, vastgoedontwikkelaars en eindgebruikers. De Roombox voedt en bestuurt vier zones wat overeenkomt met ongeveer 100m2 kantoorruimte. Dit concept kan in de opbouw van de installatie besparingen realiseren op het gebied van ruwe grondstoffen, zoals staal en koper, en materialen. Denk hierbij aan aspecten zoals bekabeling, onderverdeelinrichtingen, kabelwegen en home-run bekabeling. Door de systemen te combineren tot één enkele module wordt op meerdere fronten winst behaald. Dat begint al bij de installatie, omdat het proces een stuk eenvoudiger en sneller is dan bij afzonderlijke systemen. Ook zorgt de integratie van de systemen voor onderlinge synergie, waardoor grote energiebesparingen mogelijk zijn.

 

Roombox kan vooraf worden ingesteld en is stekebaar installeerbaar. Dit reduceert de installatietijd, vermindert het risico op de werkvloer en maakt de installatietijd nauwkeuriger voorspelbaar. Na installatie kunnen wijzigingen in zones makkelijk worden doorgevoerd.

 

Inzicht in energieverbruik
Roombox biedt uitgebreid inzicht in het energieverbruik, zodat gebruikers weten op welke punten ze verder kunnen besparen. Door middel van geavanceerde controllers en de optionele ZigBee-bediening is het mogelijk om de module uiterst accuraat aan te sturen. Het systeem stemt zichzelf af met alle gangbare gebouwbeheersystemen via internationale standaarden zoals KNX of LON.

 

Met behulp van standaard te activeren programma’s kan het energieverbruik worden afgestemd op de noodzaak. Bijvoorbeeld: Roombox schakelt licht automatisch uit bij afwezigheid. Dit helpt gebruikers bij het besparen van energie en het drukken van de kosten.  

 

Net als alle producten van Schneider Electric is Roombox ontworpen volgens de Ecodesign-normen. Ook voldoet het systeem aan de RoHS- en REACH-richtlijnen. Roombox is per direct beschikbaar voor de Nederlandse markt en te zien op de Elektrotechniekbeurs op stand B040 in hal 8.
Over Schneider Electric
Als wereldwijde specialist in energiemanagement, met vestigingen in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen om energie veilig, betrouwbaar, efficiënt, productief en groen te maken voor meerdere marktsegmenten. Schneider Electric heeft leidende posities in energie & infra, industriële processen, gebouwautomatisering en data- & netwerkcenters, alsmede een brede aanwezigheid in woningbouwapplicaties. In 2010 hebben ruim 110.000 medewerkers een omzet gerealiseerd van meer dan 19,6 miljard euro. Onder het motto ‘make the most of your energy’ helpt Schneider Electric mensen en bedrijven het maximale uit hun energie te halen.
Contact
Schneider Electric                                                                                  
Nanda Hoefsmid                                                                                       
Tel: +31 (0)23-512 42 77                                                                         

Co-Workx
Maria Tunnisen
Tel: +31 (0)6-19 29 03 19
maria@co-workx.nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: