Schneider Electric start divisie voor beveiliging energiesystemen

Schneider Secure Power Systems biedt energieoplossingen op maat ter ondersteuning van industrie en infrastructuur
Haarlem, 4 oktober 2011 – Steeds vaker moeten facilitair beheerders en operation managers complexe industriële toepassingen implementeren die sterk afhankelijk zijn van een ononderbroken energievoorziening. Schneider Electric heeft daarom de nieuwe divisie Schneider Secure Power Systems for Industries and Infrastructure opgericht.

 

De nieuwe divisie richt zich op het optimaliseren en ondersteunen van de complete energie-infrastructuur. Zo wordt de beschikbaarheid van alle energiesystemen binnen organisaties gemaximaliseerd, en worden zij in staat gesteld hun doelstellingen op het gebied van energiebeheer en efficiency te behalen.   

 

Bedrijfskritische systemen
Schneider Electric levert al geruime tijd oplossingen die de energievoorziening voor ICT-omgevingen veilig stelt. Maar ook buiten het datacenter is een stabiel energienetwerk cruciaal voor organisaties. De nieuwe divisie biedt geïntegreerde oplossingen voor industriële toepassingen op basis van technologie afkomstig van APC by Schneider Electric en GUTOR by Schneider Electric. Voorbeelden van toepassingen zijn doorlopende productieprocessen, monitoring en automatisering, radar- en andere navigatiesystemen voor de scheepvaart, bedienings- en meetsystemen en beveiliging.

 

Onderhoud, ondersteuning en bediening
Daarnaast biedt Schneider Secure Power Systems for Industry and Infrastructure uitgebreide dienstverlening als het gaat om het onderhouden, ondersteunen en bedienen van apparatuur. De divisie ondersteunt organisaties die actief zijn in de gezondheidszorg, halfgeleiderproductie, transport, water, olie en gas en andere branches die sterk afhankelijk zijn van een ononderbroken toevoer van energie. Deze organisaties zijn juist afhankelijk van de continuïteit van bedrijfskritische processen, zoals beveiligingssystemen en geautomatiseerde productie. Wereldwijd wordt de totale marktwaarde van extra beveiligde energiesystemen geschat op 1,77 miljard euro, een cijfer dat gestaag doorgroeit.

 

De nieuwe divisie wordt geleid door Enric Costa, Vice President Secure Power Systems for Industry & Infrastructure bij Schneider Electric. Costa legt directe verantwoording af tegenover Laurent Vernerey, President en CEO van Schneider Electrics IT Business, en een speciaal voor deze unit benoemde raad van commissarissen.

Bezoek Schneider Electric op de Elektrotechniekbeurs op stand B040 in hal 8.
Over Schneider Electric
Als wereldwijde specialist in energiemanagement, met vestigingen in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen om energie veilig, betrouwbaar, efficiënt, productief en groen te maken voor meerdere marktsegmenten. Schneider Electric heeft leidende posities in energie & infra, industriële processen, gebouwautomatisering en data- & netwerkcenters, alsmede een brede aanwezigheid in woningbouwapplicaties. In 2010 hebben ruim 110.000 medewerkers een omzet gerealiseerd van meer dan 19,6 miljard euro. Onder het motto ‘make the most of your energy’ helpt Schneider Electric mensen en bedrijven het maximale uit hun energie te halen.
Contact
Schneider Electric                                                                                  
Nanda Hoefsmid                                                                                       
Tel: +31 (0)23-512 42 77                                                                         

Co-Workx
Maria Tunnisen
Tel: +31 (0)6-19 29 03 19
maria@co-workx.nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: