WatchGuard beschermt mobiele apparaten Apple

Next-Generation Firewalls krijgen ondersteuning voor iPhone, iPad en andere iOS-apparaten en bieden naadloze en versleutelde datatunneling tussen apparaat en ICT-omgeving

Den Haag – 5 oktober 2011 – Het gegeven dat medewerkers persoonlijke apparaten inzetten voor zakelijke doeleinden betekent dat ICT-omgevingen dit moeten kunnen faciliteren. In steeds meer gevallen functioneren werknemers beter wanneer ze de beschikking hebben tot hun eigen iPhone, iPad of iPod Touch. Daarom brengt WatchGuard Technologies nieuwe technologie op de markt om apparaten gebaseerd op Apple iOS te beheren, monitoren en te beveiligen. Netwerkbeheerders kunnen de apparaten benaderen vanuit de WatchGuard-appliances, zodat deze veilig kunnen worden gebruikt binnen de bedrijfsomgeving.

Mobiele security absoluut vereist
Omdat mobiele gebruikers dikwijls verbinding maken met de bedrijfsautomatisering vanuit een risicovolle omgeving (zoals gratis hotspots of hotelnetwerken), is het noodzakelijk om hier een beveiligingslaag overheen te zetten. WatchGuard maakt het mogelijk om een mobiele Virtual Private Network (VPN) op te zetten via IPSEC, waardoor ze direct via de WatchGuard XTM Firewall worden geleid. De tunnel die ontstaat, is versleuteld waardoor de gebruiker een veilige verbinding heeft tussen het iOS-apparaat en het bedrijfsnetwerk. Daarnaast laten zich richtlijnen voor de firewall en andere beschermingsmaatregelen doorvoeren voor geautoriseerde mobiele gebruikers. Klanten met iOS-apparaten worden zo beschermd door gateway antivirus, intrusion prevention en andere beveiligingsdiensten die onder andere hackers, malware en spyware buiten de deur houden.

Complete oplossingen
De Extensible Threat Management (XTM)-oplossingen van WatchGuard brengen essentiële securityfuncties onder in één enkele appliance. Componenten zijn onder meer firewall, VPN, antispam, antispyware, antivirus, content filtering en intrusion prevention. Door het integreren van deze functies wordt het uitrollen en bewaken van beveiligingsvoorschriften eenvoudiger en zijn direct kosten in tijd en menskracht te reduceren. De XTM-appliances zijn uitbreidbaar en aan te passen aan specifieke netwerk- en ICT-eisen die organisaties hebben.

Ook ontwikkelt WatchGuard next-generation firewallmogelijkheden die onmisbaar zijn in de strijd tegen nieuwe aanvalsmogelijkheden. WatchGuard XTM-oplossingen bieden de mogelijkheid om applicaties te identificeren en tot op het niveau van individuele gebruikers of gebruikersgroepen te bepalen wie wat wel of wat niet mag activeren. Beheerders krijgen zo een volledig tot in de context vastgelegd overzicht dat hen accuraat en effectief beleidsregels laat implementeren.

Beschikbaarheid
De ondersteuning voor mobiel iOS-apparaten is kosteloos voor WatchGuard-klanten met een LiveSecurity-abonnement, en komt wereldwijd beschikbaar in het vierde kwartaal van 2011.
Over WatchGuard Technologies
WatchGuard ontwikkelt betaalbare, all-in-one netwerk- en content security-oplossingen voor een uitgebreide beveiliging van bedrijfsgegevens, netwerken en telewerkoplossingen. WatchGuard’s eXtensible Threat Management (XTM) network security-oplossingen combineren firewall, VPN en security services voor het buiten houden van spam, virussen, malware en intrusions op bedrijfsnetwerken. De ‘Extensible Content Security’ (XCS) appliances bieden content security voor e-mail en web gecombineerd met Data Loss Prevention (DLP) voor complete contentbeveiliging. De oplossingen van WatchGuard zijn zeer schaalbaar. WatchGuard levert oplossingen voor kleine bedrijven, middelgrote tot grote ondernemingen en bedrijven met meer dan 10.000 medewerkers. Sinds de oprichting in 1996 heeft de organisatie wereldwijd meer dan 600.000 WatchGuard-appliances geïnstalleerd. Ze bieden via meer dan 15.000 toegewijde partners producten aan in 120 landen. Het hoofdkantoor van WatchGuard is gevestigd in Seattle. Daarnaast hebben ze vestigingen in Europa, Azië en Latijns-Amerika. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag.

 

Kijk voor meer informatie op www.watchguard.com.
Contact
Maria Pinto
Marketing Manager EMEA
WatchGuard Technologies
+31 (0)70-711 20 87

 

Fred Franssen
Co-Workx 
+31 (0)6-53 17 54 21

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: