SAP helpt industrie bij behalen duurzaamheidsdoelstellingen

Meer grip op incidenten en ongevallen met verbeterde SAP Environment, Health & Safety Management oplossing

’s-Hertogenbosch, 11 oktober 2011 – Het beschermen van mens en milieu tegen gevaarlijke gebeurtenissen is een essentieel aspect van een duurzame onderneming. SAP helpt industriële bedrijven daarbij met zijn Environment, Health & Safety Management Platform. SAP heeft het platform uitgebreid met nieuwe functionaliteiten. Hiermee hebben ondernemingen nog meer inzicht in hun activiteiten, waardoor ze veiligheidsrisico’s proactief kunnen identificeren en inschatten en ongevallen en incidenten kunnen voorkomenDoor de verbeteringen en uitbreidingen in de laatste versie gaat SAP EHS Management veel verder dan compliance-rapportages; het platform biedt een systematische en proactieve benadering van incidentmanagement en operationele veiligheid.

Incidentmanagement
Uit de praktijk blijkt dat tegenover elk ongeval dat zich voordoet zo’n zeshonderd bijna-ongelukken plaatsvinden. Met de nieuwe mogelijkheden voor incidentmanagement in SAP EHS Management, krijgen bedrijven meer grip op zowel echte als bijna-incidenten. De gegevens van initiële incidenten, workflows, vervolgonderzoek, actiemanagement en oorzaak- en risicoanalyses kunnen eenvoudig worden vastgelegd. Daarmee liggen alle typen incidenten op een plaats vast, waardoor het eenvoudiger wordt om de relevante data te analyseren. Plantmanagers kunnen sneller en doelgerichter optreden en de dagelijkse operatie aanzienlijk verbeteren.

Jaarlijkse besparingen
De oplossing zorgt er ook voor dat de kosten voor en risico’s van een veilige omgeving voor mensen, fabrieken en producten fors kunnen worden gereduceerd. Voor een bedrijf met 10.000 medewerkers, met een “gemiddelde” veiligheidsprestatie, komt een reductie van bijvoorbeeld twintig procent van het aantal incidenten neer op een jaarlijkse besparing van 4 miljoen euro. Verder helpt de oplossing om proactieve stappen te ondernemen die de bedrijfscontinuïteit en een snelle up-time garanderen.

Gevaarlijke incidenten voorkomen
De Max Planck Society is een van de eerste organisaties die live zijn gegaan met de verbeterde versie van SAP EHS Management. De Max Planck Society – een van de meest prestigieuze organisaties voor wetenschappelijk onderzoek in Duitsland – had dringende behoefte aan controles die de veiligheid binnen de tachtig onderzoeksinstituten voor meer dan 20.000 medewerkers volledig konden afdekken. Andere klanten die de nieuwe oplossingen in gebruik hebben genomen, zijn onder meer Tesoro en andere marktleiders in de groot-industrie. 

“We hebben nu een gecentraliseerd platform waarop de operationele veiligheidsprogramma’s van al onze instituten draaien. Dat is gebaseerd op SAP EHS Management,” aldus Dr. Joerg Tittor, projectleider Veiligheid op het Werk bij Max Planck Society. “We kunnen gevaarlijke incidenten gemakkelijker identificeren, onderzoeken en corrigeren. Hierdoor zullen de incidenten in de toekomst minder vaak voorkomen. De technologie van SAP is één van de pijlers die de Max Planck Society tot een veiligere onderzoeksorganisatie hebben gemaakt.”

Branches SAP EHS Management
Met de vernieuwde versie van SAP EHS Management krijgen organisaties een totaaloplossing die bestaat uit software, diensten en content. Bestaande SAP klanten profiteren van vooringebouwde integratie met andere SAP oplossingen. De oplossing helpt overbodige data te verwijderen,
processen te stroomlijnen, fouten te voorkomen en bevordert de inzet van closed-loop workflows. Iedere organisatie met mogelijk gevaar op de werkvloer en zorg voor veiligheid, kan profiteren van incidentmanagement. Vooral bedrijven in de olie- en gasindustrie, chemische industrie, mijnbouw, discrete productie-industrie en transportindustrie. 

Over SAP
SAP (NYSE: SAP) is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen voor zowel kleine en middelgrote bedrijven als internationale ondernemingen. De oplossingen van SAP helpen organisaties hun bedrijfsvoering beter te stroomlijnen en aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen om de concurrentie voor te blijven. SAP heeft branchespecifieke oplossingen voor markten variërend van high tech industrie en retail tot overheids- en financiële instellingen en met de SAP BusinessObjects portfolio wordt de strategie en executie van bedrijven van alle maten bij elkaar gebracht met open, heterogene applicaties voor informatiemanagement, enterprise performance management, governance, risk & compliance, en business intelligence. Op dit moment gebruiken ongeveer 170.000 bedrijven (inclusief oud-Sybase klanten) software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl.

*** Noot voor de redactie ***
Hoge resolutie beeldmateriaal van SAP is beschikbaar op www.sap.com/photos
Voor videoverhalen over uiteenlopende onderwerpen kunt u terecht op www.sap-tv.com
Volg SAP op Twitter voor het laatste nieuws
Wilt u persberichten over SAP niet langer ontvangen, klik hier.

Voor meer informatie over dit bericht:

SAP
Cees Kardolus
T: 073 645 77 39

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: