SAP reikt awards uit voor kwaliteit van implementaties

Grote winnaars zijn Nationale Nederlanden, Swiss Sense en de Vrije Universiteit Amsterdam

’s-Hertogenbosch, 17 oktober 2011 – Om de kwaliteit van ICT-projecten te stimuleren, heeft SAP Nederland haar Quality Awards uitgereikt. Deze awards zijn gericht op organisaties met de meest innovatieve implementatieprojecten. Nationale Nederlanden, Swiss Sense en de Vrije Universiteit Amsterdam zijn de grote winnaars. Zij hebben de SAP software op de meest vernieuwende manier in hun organisatie geïmplementeerd. 

De SAP Quality Awards kent drie verschillende categorieën: innovatieve projecten, kleine tot middelgrote projecten en middelgrote tot grote projecten. De jury bestaat uit vertegenwoordigers van de adviesbureaus Twijnstra en Gudde, Berenschot en KPMG, de directeur van de gebruikersvereniging VNSG en twee SAP representanten. Zij reikten gouden, zilveren en bronzen onderscheidingen uit.

Gouden onderscheiding innovatieve projecten
De jury heeft Nationale Nederlanden tot winnaar uitgeroepen dankzij hun ’out-of-the-box’ denken en de introductie van een ’agile’ software-implementatie. De verzekeringsmaatschappij implementeerde een systeem voor policy management als integraal onderdeel van hun 
bedrijfsbrede ERP-omgeving. Dankzij deze oplossing kan Nationale Nederlanden nieuwe verzekeringsproducten zeer snel op de markt brengen. De tijd die hiervoor nodig is, is teruggebracht van zes maanden naar twee weken. De implementatiepartners van dit project zijn MSG en het SAP Competence Center.

Gouden onderscheiding MKB
Bij box springs en matrassenleverancier Swiss Sense is volgens de jury slim gebruik gemaakt van bestaande procesbeschrijvingen (templates) en e-learnings. Mede daardoor kon SAP partner Ctac de standaard ERP-oplossing voor de retailbranche binnen het beschikbare budget implementeren. De managers binnen de organisatie zijn hierbij aangesteld als proceseigenaren en versterken hun betrokkenheid door ook als teamleiders op te treden.

Gouden onderscheiding middelgrote tot grote organisaties
Het projectteam van de Vrije Universiteit van Amsterdam heeft allereerst bij de Universiteit van Maastricht veel kennis opgedaan voor het implementeren van het studentenadministratiesysteem Student Lifecycle Management. Hierdoor hebben ze valkuilen voorkomen. Bovendien is er een goed gestructureerde ondersteuningsafdeling opgezet, zowel vanuit de business als IT. Het project is succesvol afgerond met behulp van partner Intelligence.

Zilveren awards
– Innovatieve projecten: Stedin – optimaliseerde het klantaansluitproces via BPM-componenten.
– MKB: FrieslandCampina –implementeerde een geheel nieuwe relatiebeheerapplicatie (RIS op basis van CRM). 
– Middelgrote tot grote organisaties: PWN – creeërde opwaardering van CRM naar een ERP Business Warehouse-omgeving.

Bronzen awards
– New business applicaties: GVB Amsterdam – implementeerde van SAP Document Management System.
– MKB: ForFarmers – realiseerde een succesvolle CRM-implementatie. 
– Middelgrote tot grote organisaties: PostNL – migreerde met succes van CRM 4.0 naar CRM 7.0. 

Over SAP

SAP (NYSE: SAP) is wereldwijd marktleider in softwareoplossingen voor zowel kleine en middelgrote bedrijven als internationale ondernemingen. De oplossingen van SAP helpen organisaties hun bedrijfsvoering beter te stroomlijnen en aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen om de concurrentie voor te blijven. SAP heeft branchespecifieke oplossingen voor markten variërend van high tech industrie en retail tot overheids- en financiële instellingen en met de SAP BusinessObjects portfolio wordt de strategie en executie van bedrijven van alle maten bij elkaar gebracht met open, heterogene applicaties voor informatiemanagement, enterprise performance management, governance, risk & compliance, en business intelligence. Op dit moment gebruiken ongeveer 170.000 bedrijven (inclusief oud-Sybase klanten) software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl.

*** Noot voor de redactie ***
Hoge resolutie beeldmateriaal van SAP is beschikbaar op www.sap.com/photos
Voor videoverhalen over uiteenlopende onderwerpen kunt u terecht op www.sap-tv.com
Volg SAP op Twitter voor het laatste nieuws
Wilt u persberichten over SAP niet langer ontvangen, klik hier.

Voor meer informatie over dit bericht:

SAP
Cees Kardolus
T: 073 645 77 39

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: