CA Technologies verbetert toegangsbeveiliging virtuele omgevingen met CA Access Control

Nieuwe security-toepassing biedt gebruikersbeheer  
voor VMware vSphere-omgevingen
Utrecht, 18 oktober 2011 – CA Technologies introduceert CA Access Control for Virtual Environments om virtuele VMware-omgevingen te beveiligen. Bedrijven kunnen dankzij deze toepassing toegangscontrole en andere beveiligingseisen handhaven wanneer bedrijfskritische applicaties worden gevirtualiseerd.

 

Security vanuit het datacenter
Beheertools van virtuele omgevingen stellen IT-beheerders in staat snelle en grootschalige veranderingen door te voeren. Deze autoriteit vergroot echter risico’s op interne bedreigingen zoals fouten of opzettelijk misbruik. Er is dus aanvullende beveiliging nodig.

 

“Security en beheer wordt vaak gezien als vertragende factor in het grootschaliger toepassen van virtualisatie, zeker als het gaat om bedrijfskritische applicaties”, aldus Marco van Lieverloo, directeur CA Technologies Nederland. “Nu we ons identity en access management security-aanbod hebben uitgebreid met CA Access Control for Virtual Environments kunnen we geautomatiseerde end-to-end security bieden vanuit het datacenter – vanaf het mainframe en fysieke server tot virtuele omgevingen.”

 

Voordelen
CA Access Control for Virtual Environments helpt bedrijven met het voldoen aan  
compliancy-regelgeving dankzij gebuikersbeheer voor de hypervisor en virtuele machines. Gebruikers krijgen ook meer inzicht en controle over de activiteiten die plaatsvinden in de virtuele omgevingen. Door een verbetering van beveiliging kan tevens een versnelling worden gemaakt in het implementeren van virtualisatietechnologie. Er is zelfs een veilige multi-tenant omgeving te realiseren door virtuele machines via ‘network zoning’ te isoleren. Security-taken zijn bovendien te automatiseren waardoor beheerkosten dalen.

 

CA Technologies en HyTrust
CA Access Control for Virtual Environments bevat technologie van HyTrust, Inc. waar CA Technologies een samenwerkingsverband mee heeft gesloten. Door de technologie voor gebuikersbeheer van CA Technologies te combineren met de hypervisor security-toepassingen van HyTrust ontstaat een volledige beveiliging van virtuele omgevingen die bescherming biedt tegen ongewenste toegang en acties. Deze extra beveiligingslaag is vaak nodig om te voldoen aan veschillende regelgeving, en om gevirtualiseerde processen werkend en kosten laag te houden.

 

Beschikbaarheid
CA Access Control for Virtual Environments is per direct beschikbaar. De officiële introductie vindt plaats tijdens VMWorld Europe, van 18 tot 20 oktober in Kopenhagen. Hier nemen tevens Nimrod Vax, senior director, product management, CA Technologies; Eric Chiu, president, HyTrust; en Robert Randell, principal security and compliance specialist, VMware, deel aan een paneldiscussie getiteld “Payment Card Industry (PCI) Compliance with CA Technologies, HyTrust and VMware vShield”.
Over CA Technologies   
CA Technologies (NASDAQ: CA) is een leverancier van software en oplossingen voor IT-management met expertise binnen alle IT-omgevingen, van mainframe en gedistribueerd tot virtueel en cloud. CA Technologies beheert en beveiligt IT-omgevingen en stelt klanten in staat flexibelere IT-diensten te leveren. De innovatieve producten en diensten van CA Technologies verschaffen IT-organisaties het inzicht en de controlemiddelen die essentieel zijn om bedrijven flexibel te laten opereren. De meeste ondernemingen in de Global Fortune 500 vertrouwen op CA Technologies voor het beheer van hun evoluerende IT-ecosystemen. Meer informatie over CA Technologies vindt u op www.ca.com/

 

Abonneer op CA Technologies

 

Contact:
Co-Workx
Erik van de Nadort  
+31 (0)6-22 84 19 19  

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: