SAP op koers om duurzaamheidsdoelstellingen voor 2011 te halen

CO2-emissie per medewerker daalt met 2 procent in het derde kwartaal van 2011

’s-Hertogenbosch, 4 november 2011 – SAP heeft vandaag een duurzaamheidsupdate voor het derde kwartaal van 2011 gegeven. De totale CO2-uitstoot van SAP in het derde kwartaal van 2011 was 112 kiloton. Dit is een toename van 2 procent ten opzichte van het derde kwartaal van vorig jaar. Het totaal aantal medewerkers van SAP steeg in diezelfde periode met 3 procent waardoor de emissie per individuele medewerker met 2 procent daalde. De reducties van uitstoot op individueel niveau waren het resultaat van doelbewuste energie-efficiency programma’s en een verminderd gebruik van vliegreizen voor zakelijke doelstellingen. 

In het derde kwartaal van 2011 heeft SAP zich als een van de eerste bedrijven gecommitteerd aan de Corporate Value Chain (Scope 3) StandardHiermee brengt SAP de impact van de uitstoot van broeikasgassen in de hele waardeketen in kaart, en kan het concern die waarderen en beoordelen. De nieuwe standaard werd gelanceerd door het Greenhouse Gas Protocol in samenwerking met het World Resources Institute (WRI) en de World Business Council for Sustainable Development (WBCSD). SAP maakt de prestaties volgens deze nieuwe standaard openbaar in het “2011 SAP Sustainability Report” in 2012 uitkomt. 

Percentage vrouwen op leidinggevende posities stijgt
SAP heeft de doelstelling om in 2017 25 procent van de leidinggevende posities door vrouwen in te vullen. In het derde kwartaal van 2011 werd 18,6 procent van de leidinggevende posities door
vrouwen bezet. Op het einde van het derde kwartaal in 2010 was dat nog 17,8 procent. SAP vierde ook de vijfde verjaardag van de “Global Diversity Days,” waarin 8.000 medewerkers uit 30 verschillende kantoren samenkwamen om het thema diversiteit onder de aandacht te brengen.

De focus op het duurzaamheidsbeleid heeft ervoor gezorgd dat SAP sinds de start ervan in 2008 ongeveer 195 miljoen euro heeft bespaard. SAP blijft op koers om binnen de eindejaarsdoelstelling van 460 kiloton uitstoot te blijven. Dit is in lijn met zijn langetermijndoelstelling om de CO2-uitstoot in 2020 terug te brengen tot het niveau van 2000. 

Ga voor de complete update van het derde kwartaal naar www.sapsustainabilityreport.com. Bezoek voor meer informatie deSustainability newsroom.

Over SAP
Als marktleider in bedrijfssoftware helpt SAP (NYSE: SAP) kleine, middelgrote en grote bedrijven met de stroomlijning van hun bedrijfsvoering. De oplossingen van SAP stellen organisaties in staat aanzienlijke efficiencyverbeteringen te bereiken binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen, waardoor ze de concurrentie voor kunnen blijven. Op dit moment gebruiken
meer dan 176,000 klanten (inclusief oud-Sybase klanten) software van SAP om winstgevend te opereren en duurzaam te groeien. Meer informatie is beschikbaar op www.sap.nl.

*** Noot voor de redactie ***
Hoge resolutie beeldmateriaal van SAP is beschikbaar op www.sap.com/photos
Voor videoverhalen over uiteenlopende onderwerpen kunt u terecht op www.sap-tv.com
Volg SAP op Twitter voor het laatste nieuws
Wilt u persberichten over SAP niet langer ontvangen, klik hier.

Voor meer informatie over dit bericht:

SAP
Cees Kardolus
T: 073 645 77 39

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: