WatchGuard Technologies verbetert beveiliging met virtualisatie

XTMv Series begin van nieuwe lijn gevirtualiseerde firewalls
Den Haag, 4 november 2011 – WatchGuard Technologies introduceert een virtuele versie van zijn appliances voor Unified Threat Management (UTM). De nieuwe WatchGuard XTMv virtuele firewalls, ontworpen voor VMware hypervisor-omgevingen, bieden niet-parallelle netwerkbeveiliging en geavanceerde protectie van applicaties en data.

 

Later dit kwartaal komen vier uitvoeringen van de XTMv beschikbaar die zijn bestemd voor kleine, middelgrote en grootschalige gedistribueerde omgevingen. Deze virtuele versies bieden dezelfde hoge graad van beveiliging als de WatchGuard XTM hardware appliances, inclusief onder andere Application Control, Reputation Enabled Defense, intrusion prevention, gateway antivirus, web blocking traffic shaping.

 

Omdat meerdere instances van XTMv kunnen draaien op één vSphere hypervisor, is de WatchGuard virtuele appliance ideaal voor leveranciers van managed security services, hosting providers en grotere IT-organisaties die aparte firewalls op hetzelfde hostsysteem willen laten draaien.

 

Implementeren securityregels
WatchGuard XTMv kan het netwerkverkeer beheren dat door de virtuele infrastructuur gaat, en zelfs door interne netwerken tussen virtuele machines in hetzelfde cluster of op dezelfde server. Daarom is de XTMv uitstekend geschikt om securityregels te implementeren tussen applicaties onderling en gebruikersgroepen binnen of buiten de eigen organisatie. Zelfs in kleine kantoren met slechts één server die wordt gebruikt voor een beperkt aantal applicaties, kan op diezelfde server een XTMv-instance draaien om de hele omgeving op die server te beschermen.

 

WatchGuard XTMv wordt initieel ondersteund op VMware vSphere versies 4.1 en 5.0.  
Quote

“Bedrijven hebben snel de voordelen van virtualisatie ingezien: het geeft direct meer ruimte in IT-resources en -budgetten”, zegt Etienne van der Woude, Regional Sales Manager Benelux bij WatchGuard Technologies. “WatchGuard heeft virtuele versies van zijn XTM-familie ontwikkeld, zodat bedrijven verschillende technologieën kunnen consolideren, kosten en complexiteit kunnen verminderen, en tegelijk hun algehele staat van beveiliging kunnen versterken.” Van der Woude besluit: “Omdat XTMv een virtuele appliance is die geen eisen aan hardware stelt, kunnen IT-organisaties unified deployment processen implementeren, waarin de virtuele machines een applicatiegroep kunnen samenstellen; vervolgens kan de security-oplossing voor die virtuele machines – XTMv- worden opgezet als geautomatiseerd proces.”

Over WatchGuard Technologies
WatchGuard ontwikkelt betaalbare, all-in-one netwerk- en content security-oplossingen voor een uitgebreide beveiliging van bedrijfsgegevens, netwerken en telewerkoplossingen. WatchGuard’s eXtensible Threat Management (XTM) network security-oplossingen combineren firewall, VPN en security services voor het buiten houden van spam, virussen, malware en intrusions op bedrijfsnetwerken. De ‘Extensible Content Security’ (XCS) appliances bieden content security voor e-mail en web gecombineerd met Data Loss Prevention (DLP) voor complete contentbeveiliging. De oplossingen van WatchGuard zijn zeer schaalbaar. WatchGuard levert oplossingen voor kleine bedrijven, middelgrote tot grote ondernemingen en bedrijven met meer dan 10.000 medewerkers. Sinds de oprichting in 1996 heeft de organisatie wereldwijd meer dan 600.000 WatchGuard-appliances geïnstalleerd. Ze bieden via meer dan 15.000 toegewijde partners producten aan in 120 landen. Het hoofdkantoor van WatchGuard is gevestigd in Seattle. Daarnaast hebben ze vestigingen in Europa, Azië en Latijns-Amerika. Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Den Haag.

 

Kijk voor meer informatie op www.watchguard.com.
Contact
Maria Pinto
Marketing Manager EMEA
WatchGuard Technologies
+31 (0)70-711 20 87

 

Aleksandra Andjelic 
Co-Workx 
+31 (0)6-24 24 56 79

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: