Dassault Systèmes tweede grootste Europese softwareleverancier

Maarssen, 17 november 2011 – Uit de laatste editie van de Truffle 100 Europe (http://www.truffle100.com) blijkt de dynamiek van de softwaremarkt in een bijzonder moeilijk economisch klimaat. “Deze sector is een betrouwbare pijler voor de Europese economische groei gebleven”, zegt Neelie Kroes, eurocommissaris voor de digitale agenda. “De markt is niet alleen jaar na jaar met 10 procent gegroeid, maar nog belangrijker, leveranciers hebben tevens plannen voor personeelsuitbreiding en R&D-investeringen.”

De Truffle 100 – het referentiekader voor softwareleveranciers, analisten en overheden – laat zien dat 3D- en PLM-specialist Dassault Systèmes met een omzet van ruim 1,56 miljard euro de tweede grootste softwareleverancier van Europa is.

Innovatieprogramma
Uit de toelichting bij Truffle 100 blijkt dat de IT-markt een belangrijke pijler voor de Europese groei is. In lijn daarmee lanceert de Europese commissie Horizon 2020: een programma gericht op onderzoek en innovatie voor de periode van 2014 tot 2020. De 3D- en PLM-software van Dassault Systèmes wordt door een groot aantal bedrijven in elf verticale marktsectoren voor innovaties en nieuwe productontwikkeling gebruikt.

Groei voor Dassault Systèmes
Dassault Systèmes blijft succesvol groeien dankzij een solide vraag van zowel bestaande als nieuwe klanten naar 3D- en PLM-toepassingen en de geplande marktexpansie. Het bedrijf presteert vooral goed in de automobielindustrie, high-tech sector, energiemarkt en industriële apparatuurleveranciers. Ook het MKB is een grote groeimarkt, omdat bedrijven in dit marktsegment op zoek zijn naar de voordelen van ketenintegratie.

 

De complete Truffle 100 is te vinden op http://www.truffle100.com/2011/ranking.php
Over Dassault Systèmes   Als grootste aanbieder van 3D- en Product Lifecycle Management (PLM-) oplossingen ter wereld, is Dassault Systèmes van grote waarde voor meer dan 130.000 klanten in tachtig landen. Als pionier op het gebied van 3D-software sinds 1981, bieden de applicaties van Dassault Systèmes een 3D-visie voor de hele levenscyclus van producten. Van concept en onderhoud tot recycling. Het portfolio van Dassault Systèmes bestaat uit CATIA voor virtueel productontwerp – SolidWorks voor 3D mechanisch ontwerp – DELMIA voor virtuele productie – SIMULIA voor virtueel testen en het simuleren van multi-fysica – ENOVIA voor wereldwijd “Collaborative Lifecycle Management” en 3DVIA voor levensechte online 3D-ervaringen. Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/.
Contact
Co-Workx
Peter Gloudemans    
Tel: +31 (0)6-53471777

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: