Dassault Systèmes introduceert 3D-schetservaring

PERSBERICHT
8

Ideeën tot leven brengen en communiceren met CATIA Natural Sketch

Maarssen, 8 december, 2011 – Dassault Systèmes, leverancier van 3D- en Product Lifecycle Management (PLM)-oplossingen, introduceert CATIA Natural Sketch. Met deze nieuwe oplossing kunnen gebruikers op een intuïtieve manier 3D-schetsen maken. Hierbij wordt de vrijheid en het gemak van creatief 2D-schetsen geïntegreerd met de overtuigingskracht van levensecht en nauwkeurig 3D-ontwerpen. 

Dromen tot leven brengen
“Dassault Systèmes streeft er voortdurend naar om de bewezen functionaliteit van zijn 3D-ontwerpoplossingen voor een groter publiek toegankelijk te maken”, zegt Anne  Asensio, VP Design Experience van het bedrijf. “Daarbij ligt de focus op intuïtiviteit, om ontwerpers nog creatiever te maken. Om dromen tot leven te kunnen brengen, hebben wij een aantal innovatieve ontwerpers en experts van Dassault Systèmes laten samenwerken, met als resultaat een gepatenteerde en onderscheidende 3D-schetservaring.”

Communicatie in 3D voorkomt fouten
CATIA Natural Sketch voorkomt fouten in het industriële ontwerpproces door er in 3D over te communiceren. Het vertalen van een idee naar het ontwerp is altijd uitdagend. Een 2D-schets kan in 3D niet uitvoerbaar zijn. Bovendien is het proces van de eerste schets tot het definitieve ontwerp arbeidsintensief en kan tot interpretatieverschillen leiden. Door met CATIA Natural Sketch in 3D te schetsen, kunnen ontwerpers duidelijker communiceren en daardoor misverstanden over 2D-aanzichten voorkomen. Ontwerpers en ontwerpteams kunnen de 3D-vormen tevens vertalen naar een 3D-oppervlaktemodel in CATIA en daarin verfijnen. Door de 2D-schetsen direct te vertalen naar een digitaal 3D-productmodel, zijn inconsistenties tussen het idee en de realiteit te voorkomen. Hierdoor neemt de ontwerpkwaliteit aanzienlijk toe. 

Ervaringen van ontwerpers
Deze eerste levensechte creatieve ervaring helpt ontwerpers zichzelf te ontplooien en ideeën zowel sneller als nauwkeuriger met anderen te delen. “Verleidelijk, inspiratievol en intuïtief”, zegt Jens Paulus van Jens Paulus Design. “De lijnen zien er net als op papier uit en het is leuk om te schetsen. Dit kan de manier waarop ik elke dag ontwerp volledig veranderen. Het grootste voordeel is dat je wordt geïnspireerd tijdens het 3D-vormgeven omdat je tegelijkertijd aan het schetsen bent.” 

Alexandre Meyer, automotive ontwerper voegt hieraan toe: “Dit is een grote ergonomische stap vooruit, eenvoudiger dan met pen op papier. Ideaal voor conceptueel werken en het is één van de eerste technieken gebaseerd op de gedachten van ontwerpers. Deze technologie transformeert elk creatief proces.” 

Live Design marktleiderstrategie
CATIA Natural Sketch maakt, net als het vorig jaar geïntroduceerde CATIA Live Rendering voor interactieve fotorealistische visualisaties, deel uit van Dassault Systèmes’ Live Design marktleiderstrategie. Het is een aanvulling op de CATIA for Creative Designers-oplossing, die nu zowel 3D-schetsen, conceptueel modelleren, rapid prototyping als visualisatie bevat. Daarmee adresseert CATIA for Creative Designers op uniforme wijze het totale industriële proces, van ideevorming, conceptverfijning en ontwerpvalidatie, tot het volledig productievoorbereide 3D-product. 

“Het verkennen van de nieuwe CATIA for Creative Designers oplossing was fascinerend omdat ik er letterlijk in 3D mee kan tekenen”, zegt productontwerpster Pauline Deltour. Het vertaalt een idee dat ik in mijn hoofd heb direct naar de 3D-wereld en regelt alle niet interessante processtappen.”

Over Dassault Systèmes   
Als grootste aanbieder van 3D- en Product Lifecycle Management (PLM-) oplossingen ter wereld, is Dassault Systèmes van grote waarde voor meer dan 130.000 klanten in tachtig landen. Als pionier op het gebied van 3D-software sinds 1981, bieden de applicaties van Dassault Systèmes een 3D-visie voor de hele levenscyclus van producten. Van concept en onderhoud tot recycling. Het portfolio van Dassault Systèmes bestaat uit CATIA voor virtueel productontwerp – SolidWorks voor 3D mechanisch ontwerp – DELMIA voor virtuele productie – SIMULIA voor virtueel testen en het simuleren van multi-fysica – ENOVIA voor wereldwijd “Collaborative Lifecycle Management” en 3DVIA voor levensechte online 3D-ervaringen. Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/.

CATIA, DELMIA, ENOVIA, EXALEAD, SIMULIA, SolidWorks and 3DVIA zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen. 

Contact
Co-Workx
Peter Gloudemans    
Tel: +31 (0)6-53 47 17 77

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: