Schneider Electric en Telvent introduceren met SmartCity een pakket aan duurzame oplossingen

SmartCity maakt infrastructuur binnen steden efficiënter en duurzamer
Haarlem, 16 december 2011 – Schneider Electric en het onlangs overgenomen Telvent leveren met SmartCity een pakket aan oplossingen om kritieke infrastructuren binnen steden efficiënter en duurzamer te maken. SmartCity omvat hardware, software en services voor een beter beheer van mobiliteit, elektriciteit, watergebruik, huisvesting en openbare dienstverlening van steden.

Het aantal mensen dat in steden woont, groeit wereldwijd. Nu al leeft 50 procent van de mensen in steden. Naar schatting zal dit aantal in 2050 zijn gestegen naar 70 procent. Moderne steden hebben dan ook te maken met toenemende bouw- en onderhoudskosten. Lokale overheden kennen hierdoor een groeiende behoefte aan middelen om infrastructuren betaalbaar en beheersbaar te houden.
Schneider Electric en het onlangs overgenomen Telvent bieden een gezamenlijk pakket om steden op verschillende terreinen duurzamer en energie-efficiënter te maken. SmartCity biedt een oplossing voor belangrijke infrastructuur, waaronder:

 

Slimme stroom
Maar liefst 15 procent van de stroom gaat tijdens transmissies verloren, doordat lokale stroomnetwerken niet efficiënt werken. Met de Smart Grid-oplossing van Schneider Electric kunnen steden hun groeiende behoefte aan stroom beheren en tegelijkertijd hun klantenservice verhogen door een combinatie van netwerkefficiency en een lager energieverbruik en uitstoot.

Slimme mobiliteit

Ieder jaar worden er miljarden liters brandstof verspilt door weggebruikers in steden. De Smart Mobility-oplossing van Schneider Electric biedt zowel een verbeterde informatievoorziening aan lokale weggebruikers als de mogelijkheid tot integratie van elektrische voertuigen. Met deze oplossing zijn transitienetwerken beter beheersbaar en komen storingen van diensten minder vaak voor. Doordat het aantal verkeersopstoppingen daalt en het gebruik van openbaar vervoer stijgt, vermindert de uitstoot.

 

Slim watergebruik 
 Maar liefst 35 procent van het water gaat verloren door lekken en inefficiënte distributienetwerken. Wereldwijd hebben meer dan 1 miljard mensen te maken met watertekorten. Met de Smart Water-oplossing kunnen steden hun waternetwerken slimmer en efficiënter beheren, waardoor er minder water verloren gaat en bovendien dienstverlening aan klanten kan worden verbeterd.

Slimme openbare dienstverlening 
 Publieke veiligheid, straatverlichting, gezondheidszorg en gemeentelijke services zijn onderwerpen die steeds meer druk leggen op de ambtelijke taken.
Door het beter delen van informatie, minder storingen bij publieke services en een verbeterde controle op systemen wordt de druk op ambtenaren minder groot. Dit is niet alleen aangenaam voor de inwoners, maar maakt het werken bij de overheid ook aantrekkelijker.


Slimme gebouwen en woningen 
Door inefficiënte bouw wordt ieder jaar zo’n 300 miljard euro aan energiekosten verspild. Het monitoren van het energieverbruik levert kantoren, gebouwen, datacenters, industriële faciliteiten, ziekenhuizen, universiteiten en residentiële gebouwen inzicht in gebruik en middelen om te besparen. 

 
Over Schneider Electric
Als wereldwijd specialist in energiemanagement, met vestigingen in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen om energie veilig, betrouwbaar, efficiënt, productief en groen te maken voor meerdere marktsegmenten. Schneider Electric heeft leidende posities in energie & infra, industriële processen, gebouwautomatisering en data- & netwerkcenters, alsmede een brede aanwezigheid in woningbouwapplicaties. In 2010 hebben ruim 110.000 medewerkers een omzet gerealiseerd van meer dan 19,6 miljard euro. Onder het motto ‘make the most of your energy’ helpt Schneider Electric mensen en bedrijven het maximale uit hun energie te halen.
Contact
Schneider Electric                                                                                  
Nanda Hoefsmid                                                                                       
Tel: +31 (0)23-512 42 77                                                                         

Co-Workx
Yvonne Keijzers
Tel: +31 (0)6-21 89 69 86

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: