Schneider Electric lanceert mobiele stroom- en koelmodules voor datacenters

Datacenters snel uit te breiden dankzij mobiele containers
Vianen, 19 december 2011APC by Schneider Electric brengt twee nieuwe datacentermodules op de markt in speciaal ontworpen mobiele containers: één voor energievoorziening en één voor koeling. Met deze modules kan de energie- en koelcapaciteit van een datacenter worden uitgebreid in stappen van 500kW. De fysieke infrastructuur kan zo op maat worden aangepast aan de benodigde IT-capaciteit, waardoor een belangrijke bron van inefficiëntie en energieverspilling is weggenomen.

 

“Organisaties kunnen extra capaciteit binnen een paar weken implementeren in plaats van in maanden”, aldus Wim Hendriksen, VP IT Business Benelux van Schneider Electric. “Schneider Electric bouwt, configureert en test deze modules in de fabriek. Hierdoor zijn organisaties zeker van de betrouwbaarheid en efficiency van de modules, en kunnen de modules op locatie eenvoudig en snel worden geïnstalleerd, wat de kans op hogere kosten en menselijke fouten verkleint.”

 

Voordelen mobiele datacentermodules
De kenmerken van de nieuwe geïntegreerde systemen van Schneider Electric zijn:
 • Snelheid. De modules voldoen aan alle vereisten op het gebied van veiligheid, energie-efficiëntie, compatibiliteit en veiligheid. De ontwerptijd wordt verminderd van maanden naar weken en de installatie van maanden naar dagen.
 • Flexibiliteit. Organisaties kunnen hun infrastructuur naar behoefte implementeren en schalen, zodat zij niet vooraf hoeven na te denken over hun toekomstige behoeften. De systemen kunnen de levensduur verlengen van bestaande datacenters die extra stroom en koeling nodig hebben. Bovendien kunnen zij aan het eind van de levenscyclus van een datacenter worden vervoerd naar nieuwe locaties voor hergebruik.
 • Eenvoudig. De modules worden in de fabriek gereed gemaakt voor gebruik en gecontroleerd en zijn afgestemd op een minimaal energieverbruik.
 • Voorspelbaar. De modules gebruiken fabriekscomponenten waardoor defecten nauwelijks voorkomen en de algehele ontwerp- en installatietijd wordt gereduceerd. De containers voldoen aan alle eisen die een datacenter stelt, het zijn geen omgebouwde ISO-containers. Alle oplossingen beschikken over voorgeprogrammeerde software en volledig geïntegreerde managementsystemen.

 

De mobiele datacentermodules zorgen voor een betere energie-efficiency en een lager energieverbruik dan de meeste traditionele datacenters.

 

Technische specificaties

 

1. Stroommodules
 • Ingebouwde efficiënte modulaire UPS’en, die schaalbaar en fouttolerant zijn.
 • Hot-swappable stroommodules waardoor gebruikers een “pay-as-you-grow” aanpak kunnen volgen voor het beveiligen van stroom en het reduceren van MTTR.
 • Afgescheiden batterijruimte.
 • Primaire en kritische stroomverdeelpanelen.
 • Aparte compartimenten om de module eenvoudig te kunnen aansluiten.
 • Volledig geïntegreerd koelsysteem met mogelijkheid tot vrije koeling.
 • Branddetectie- en aspiratiesysteem op basis van inerte gassen.
 • De modules kunnen naast elkaar worden geplaatst of gestapeld. 
 • Aflevering vindt plaats via normaal wegtransport. 
2. Koelmodules
 • Efficiënte koelmachines.
 • Geïntegreerde vrije koeling.
 • Operationeel temperatuurbereik die in lijn is met de minimale en maximale temperaturen binnen EMEA. 
 • Betrouwbaarheid.
 • Geïntegreerd beheer.
 • Emergency mode operation.
 • Bevat 6x 100kW chiller-units die schaalbaar koelen mogelijk maken.
 • Fouttolerant in N+1 configuratie.
 • Parallelle buffervaten zorgen voor een continue bescherming van de koellast en voor een snelle terugkeer naar de volledige koelcapaciteit.
 • De frequentie gestuurde pompen en ventilatoren zorgen voor efficiënte oplossing.
 • Chiller-modules in N+1 zijn in bedrijf uitwisselbaar. 

De nieuwe producten combineren de bestaande containeroplossingen voor datacenter-infrastructuur van Schneider Electric, zoals de EcoBreeze air-to-air luchtkoelingsmodule. Met EcoBreeze kan de energieconsumptie worden teruggedrongen door het verschil tussen de buitentemperatuur en de hitte die de ICT-apparatuur afgeeft in te zetten voor koeling.

Lees voor meer informatie de white paper Containerized Power and Cooling Modules for Data Centers. Of kijk op www.apc.com.

 

 
Over APC by Schneider Electric
APC by Schneider Electric is een wereldwijde leider op het gebied van energievoorziening en koeling, Het bedrijf levert hardware en software, die is ontworpen om de beschikbaarheid en energie-efficiëntie te verhogen binnen zakelijke netwerken, datacenters en productieomgevingen. Daarbij beschikt APC by Schneider Electric over de expertise en het uitgebreide netwerk van Schneider Electric’s Critical Power & Cooling Services. APC levert nauwkeurig geïnstalleerde en goed onderhouden oplossingen gedurende hun volledige levenscyclus. Omdat innovatie centraal staat, kan APC energie-efficiënte oplossingen bieden voor belangrijke technologische en industriële toepassingen.

 

 

Over Schneider Electric
Als wereldwijd specialist in energiemanagement, met vestigingen in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen om energie veilig, betrouwbaar, efficiënt, productief en groen te maken voor meerdere marktsegmenten. Schneider Electric heeft leidende posities in energie & infra, industriële processen, gebouwautomatisering en data- & netwerkcenters, alsmede een brede aanwezigheid in woningbouwapplicaties. In 2010 hebben ruim 110.000 medewerkers een omzet gerealiseerd van meer dan 19,6 miljard euro. Onder het motto ‘make the most of your energy’ helpt Schneider Electric mensen en bedrijven het maximale uit hun energie te halen.
Contact

APC by Schneider Electric
Debbie van Beek
Tel: +31 (0)6-27 01 80 05

 debbie.vanbeek@apc.com

Co-Workx
Aleksandra Andjelic
Tel: +31 (0)6-24 24 56 79
aleksandra@co-workx.nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: