R&M benoemt Edgar van Essen tot Managing Director Western Europe

23 oktober 2012R&M, de Zwitserse fabrikant van bekabelingsystemen, heeft Edgar van Essen benoemd tot Managing Director Western Europe. Hij volgt daarmee Richard Eichhorn op, die in juli gepromoveerd is tot CSO op het hoofdkantoor van R&M. Van Essen gaat met zijn West-Europees team intensiever de markt bewerken, met een focus op de bestaande R&M klanten en gebouwbekabeling, Fibre-to-the-Home (FttH), Fibre-to-the-Office (FttO) en datacenters.
 
De 46-jarige Edgar van Essen heeft na zijn studie bedrijfskunde aan de Universiteit van Groningen ruim 20 jaar in senior managementfuncties voor Alcatel Lucent gewerkt. Verder is hij medeoprichter en bestuurslid van het FttH Platform Nederland en daarvoor al intensief betrokken geweest bij de FttH Council Europe.
 
Intensiveren marktontwikkeling
West Europa is één van de belangrijkste markten voor R&M, met over de afgelopen jaren hoge groeicijfers. Daarom ondersteunt een team van ruim 30 mensen alle klanten in zo’n 10 landen, waaronder de Benelux, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Scandinavië. Afgelopen jaar heeft R&M een West-Europees kantoor in Apeldoorn geopend, als strategische investering in de toekomstige marktontwikkeling van deze regio.
 
“R&M staat vooral bekend als fabrikant van Zwitserse kwaliteit bekabelingsystemen voor gebouwen en datacenters, maar in West-Europa nog onvoldoende als specialist in publieke glasvezeloplossingen naar woningen en kantoren”, zegt van Essen. “Daarom ga ik zowel mijn kennis en ervaring inzetten voor alle bestaande klanten, alsook voor het intensiever met partners ontwikkelen van de FttH- en FttO-markten. R&M heeft daar innovatieve producten en oplossingen voor, waarmee wij onder andere in Nederland al succesvol zijn gegroeid.
 
Over R&M
Reichle & De-Massari AG (R&M) ontwikkelt en produceert bekabelinginfrastructuren voor communicatienetwerken. Met hoge kwaliteit producten voor koper- en glasvezelnetwerken heeft R&M de reputatie van marktleider in kwaliteit opgebouwd. Het bedrijf is in 30 landen actief met een eigen verkoop- en marketingorganisatie. Met een omzet van CHF 189,4 miljoen in 2011 en zo’n 600 medewerkers, behoort R&M tot de top 500 bedrijven in Zwitserland. Jaarlijks wordt ruim 5% van de totale omzet geïnvesteerd in R&D. Het bedrijf is eigendom van de Reichle-familie en wordt als een onafhankelijk familiebedrijf gerund.
Meer informatie is te vinden op www.rdm.com of <a href="http://www.rdm.com/bnl.
http://www.rdm.com/bnl.<br /> 
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Co-Workx, Peter Gloudemans
Tel: 06-53471777
Email: peter@co-workx.nl

Edgarvanessen1

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: