Dassault Systèmes introduceert Lean Construction voor de bouw en civiele techniek

22 januari 2013Dassault Systèmes, specialist in 3D-ontwerp, 3D digitale prototypes en Product Lifecycle Management (PLM), introduceert ‘Lean Construction’. Deze projectmanagementoplossing geeft bedrijven in de bouw en civiele techniek realtime inzicht in de voortgang van hun projecten en urenbesteding. Verder helpt het kostbare fouten te voorkomen door betere communicatie en samenwerking. Via directe koppelingen met Microsoft Projects en andere Windows applicaties, ontstaat een volledig geïntegreerde oplossing.

Complexe projecten realtime managen
In de bouw hebben niet alle stakeholders dezelfde belangen en prioriteiten. Mede daardoor ontstaan er verschillen tussen de planning, engineering en projectrealisatie, die leiden tot gemiste deadlines, budgetoverschrijdingen en minder winst. Op basis van het in andere markten succesvolle 3DEXPERIENCE-platform, introduceert Dassault Systèmes de ‘Lean Construction’ oplossing voor het ontwikkelen, organiseren, uitvoeren en managen van complexe projecten. Een gecentraliseerde 3D-omgeving die de communicatie tussen alle betrokkenen op kantoor en de bouwlocaties verbetert en ook eventuele taalverschillen overbrugt. Eenvoudig via internet op elke locatie te gebruiken. Verder kan men via een realtime dashboard de voortgang sneller bijsturen, alle kostenposten beter beheersen en verspilling of dure fouten voorkomen. Partner Infostrait heeft voor de Benelux directe koppelingen beschikbaar met VISI en COINS.
 
Scenarioanalyses
Lean Contruction bevat ook functionaliteit voor het analyseren en beoordelen van verschillende scenario’s om tot de beste bouwvolgorde en planning te komen. Inclusief het kosteneffectief verdelen van alle werkzaamheden binnen het bouwteam en beschikbare materieel. Als een project in uitvoering is, helpt Lean Construction de voortgang met actuele informatie te bewaken en misverstanden tussen de hoofdaannemer, onderaannemers en leveranciers te voorkomen. “In de bouw worden budgetten en deadlines overschreden door niet efficiënt samenwerken”, zegt Peter van Keulen, Channel Sales Development bij Dassault Systèmes. “Uit onderzoeken blijken de faalkosten in Nederland zo’n 12% te bedragen, terwijl het totaal aan kosten zonder toevoegende waarde ruim het dubbele is. Om daar verbetering in te brengen helpt Lean Construction alle bedrijven in de bouw om hun projecten vanaf de start tot en met het opleveren beter te managen. Een belofte die alleen met Building Information Modelling niet is in te vullen.”
 
Meer informatie over de oplossingen van Dassault Systèmes voor de bouw is te vinden op:
http://www.3ds.com/solutions/architecture-engineering-construction

Lean_construction_image

Over Dassault Systèmes
Dassault Systèmes, de 3DExperience-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen inmiddels waarde toe aan meer dan 150.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 140 landen.
 
Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/

 
CATIA, SOLIDWORKS, SIMULIA, DELMIA, ENOVIA, GEOVIA, EXALEAD, NETVIBES, 3DSWYM en 3DVIA zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: