Cloudera en T-Systems zetten gezamenlijke stap richting ‘Analytics-as-a-Service’

8 april 2013Cloudera en T-Systems gaan samenwerken om cloud-gebaseerde data analytics-oplossingen te leveren. Hiervoor gebruiken zij het Big Data-platform van Cloudera als basis. De ‘Apache Hadoop’-specialist en de Europese leverancier van IT-systemen beschikken al over de nodige ervaring op het gebied van gegevensbeheer. Zij gaan nu samenwerken om een kant-en-klare oplossing te ontwikkelen waarmee de klanten van T-Systems sneller en eenvoudiger waarde uit ruwe data kunnen halen.

Integratie cloud naar big data-platform

Cloudera’s platform voor Big Data en Cloudera Enterprise verzorgen de omgeving voor het gegevensbeheer. Dit zorgt voor de integratie van eigen gegevens, visualisatie en analyses op schaal. T-Systems gaat nu hun eigen cloud-infrastructuur met het platform van Cloudera integreren om een goed toegankelijke en betaalbare Analytics-as-a-Service (AaaS)-oplossing mogelijk te maken. Cloudera en T-Systems stellen de dienst in eerste instantie ter beschikking voor de zakelijke klanten van T-Systems in Europa. Andere markten over de hele wereld zullen later volgen.
 
Analyse-oplossing voor Big Data
Vanwege de samenwerking met Cloudera is het voor T-Systems mogelijk om met hun strategische visie analyse-oplossingen voor grote hoeveelheden gegevens te ontwikkelen. Dit zal een belangrijk element van het portfolio voor IT-oplossingen van T-Systems vormen en het zet beginnende stappen richting ‘Analytics-as-a-Service’ in de cloud. Hierdoor levert de telecomorganisatie bovendien een oplossing voor gegevensbeheer aan haar klanten die efficiënt is in tijd en in kosten.
 
Samenwerking tussen Cloudera en T-Systems
“Onze klanten willen zich geen zorgen hoeven maken over de hardware en software voor Big Data. Ze willen geen technologie, maar gewoon een betrouwbare dienst. Dit is precies wat wij bieden en dat is ook wat ons nieuwe aanbod met Cloudera zo bijzonder maakt”, zegt Occo Vreezen, Cloudexpert bij T-Systems in Nederland.
 
“We zijn zeer blij om deze samenwerking aan te gaan met T-Systems”, zegt Tim Stevens, vice president business & corporate development van Cloudera. “Dit partnership toont aan dat Cloudera een betrouwbare leverancier is van Big Data-oplossingen. De unieke cloud-gebaseerde toepassing van T-Systems dat draait op ons Big Data-platform maakt een ongeëvenaarde schaalbaarheid van het gegevensbeheer en gegevensanalyse mogelijk. De oplossing biedt organisaties bovendien een goede manier om Hadoop volledig te benutten.”

Over Cloudera
Cloudera is toonaangevend in software en diensten gebaseerd op Apache Hadoop en biedt een stabiel gegevensplatform. Dit platform maakt het voor organisaties mogelijk inzicht te krijgen in al hun data en om belangrijkere vragen te stellen omtrent nieuwe ideeën en oplossingen. Kijk voor meer informatie op www.cloudera.com

Over T-Systems
T-Systems heeft een wereldwijde infrastructuur van datacenters en netwerken, en levert daarmee informatie- en communicatietechnologie (ICT) aan multinationals en publieke instellingen. T-Systems biedt geïntegreerde oplossingen voor zakelijke en maatschappelijke netwerken. Dankzij een combinatie van industrie-expertise en ICT-innovatie voegen de 48.200 medewerkers van T-Systems aantoonbare waarde toe aan de kernactiviteit van klanten over de hele wereld. In het boekjaar 2011 genereerde T-Systems circa 9,2 miljard euro aan inkomsten. Kijk voor meer informatie op www.t-systems.nl

Over Deutsche Telekom AG
Deutsche Telekom is een van de grootste leveranciers van geïntegreerde telecommunicatiediensten ter wereld, met ongeveer 130 miljoen mobiele klanten, ongeveer 33 miljoen vaste lijnen en ruim 17 miljoen breedbandaansluitingen (cijfers 30 juni 2012). De Groep levert producten en diensten voor vaste netwerken, mobiele communicatie, internet en IPTV voor consumenten, en ICT-oplossingen voor zakelijke klanten en grote ondernemingen. Deutsche Telekom is actief in meer dan 50 landen en heeft wereldwijd ongeveer 235.000 werknemers. In het boekjaar 2011 realiseerde de Groep 58,7 miljard euro aan inkomsten, waarvan meer dan de helft buiten Duitsland (cijfers 31 december 2011).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: