Schneider Electric introduceert het Esprit SE IP-camerasysteem

Hoofddorp, 11 april 2013 – Schneider Electric introduceert het Pelco Esprit SE IP PTZ-camerasysteem. Het nieuwe beveiligingssysteem komt met standaard en volledig afgesloten modellen voor videobeveiliging en IP-netwerkconnectiviteit. Het systeem bouwt voort op het al bestaande Esprit SE-platform. Nieuw zijn onder meer dynamic window blanking, auto tracking, een interne schedule klok, elektronisch beeldstabilisatie en menu’s in meerdere talen. Deze kenmerken waren voorheen alleen beschikbaar voor hoge snelheid dome camera’s.

Bewakingscamera’s vormen een doeltreffende preventie tegen inbraak en/of schade van gebouwen. Ook bij opsporing of het oplossen van schade of inbraak kan beeldmateriaal een doorslaggevend bewijs leveren. De kwaliteit van de beelden en een continue beschikbaarheid van het netwerk zijn essentieel om altijd verzekerd te zijn van bruikbaar beeldmateriaal.

De nieuwe Esprit SE IP PTZ Camera van Schneider Electric is geschikt voor continu gebruik en is voorzien van een geïntegreerde camera en lens, een draai-en-kantel functie, meerkleuren ontvanger en een H.264 encoder die is gebaseerd op Sarix-technologie. Het systeem kan op afstand worden gepositioneerd en is in staat om volledig operationeel te blijven bij een windkracht tot maximaal 144 km per uur.

Het systeem reageert snel en biedt een hoge postioneringssnelheid. Ook is het volledig configureerbaar voor videostreaming en kent het een zeer goede bescherming tegen diverse weersomstandigheden. Het systeem heeft een professioneel design en is eenvoudig via een browser te installeren en te configureren.

Extra functies zijn onder meer:
〈    Connectiviteit en monitoring: Esprit SE IP biedt H.264, MPEG-4 en MJPEG compressie, waardoor monitoring en controle over het IP-netwerk mogelijk is.
〈    Smart Complicance: het systeem voldoet aan wereldwijde IP-standaarden en voldoet aan ONVIF-standaarden.
〈    Flexibiliteit: het systeem is flexibel in gebruik door onder meer de aanwezigheid van een eigen encoder en ontvanger, kent pan/tilt/zoom mogelijkheden. Daarnaast kent het camerasysteem naar keuze een volledig geïntegreerde optische module (integrated optics package ofwel IOP) of een volledig lucht- en vochtdichte integrated optics cartridge (IOC) en ondersteunt zowel NTSC als Pal. De camera heeft een kantelbereik van +36 tot –85 graden (horizontaal) voor optimale visuele beveiliging. Het systeem heeft eveneens een on-screen kompas en tilt display om de hoek van de afbeelding te kunnen volgen.
〈    Duurzaamheid, speciaal in extreem weer. Het systeem blijft operationeel met windsnelheden tot 90 km per uur en kan windsnelheden tot 144 km per uur weerstaan. De ingebouwde wiswasser heeft geen invloed op de kijkrange en de ingebouwde verwarming zorgt ervoor dat het scherm niet bevriest of beslaat. De verwarming fungeert tegelijkertijd als zonnescherm en isolatiedeken.
〈    Eenvoudig te beheren: het systeem is ontworpen voor minimaal onderhoud, doordat er geen onderdelen hoeven te worden aangepast. Het systeem IOC bevat droog stikstof op een druk van 10 psi, die het milieu beschermt in de cartridge, waardoor er geen inwendige condensatie of corrosie ontstaat.

‘Beveiliging van gebouwen via het IP-netwerk wordt steeds belangrijker. Hierbij worden hoge eisen gesteld aan de beeldkwaliteit en de betrouwbaarheid van de security-systemen’, zegt Marcel Spijkers, Algemeen Directeur van Schneider Electric Nederland. ‘Met Esprit SE IP voldoen wij bovendien aan de toenemende vraag naar een open IP-oplossing.’

Esprit SE IP series PTZ camera’s zijn onderdeel van de Pelco video portfolio. De beveiligingscamera is geschikt voor alle soorten IP-netwerken.

Kijk voor meer informatie op:
http://www.pelco.com/sites/global/en/products/camera-solutions/range-presenta…

Spectraiv

(Afbeelding: de nieuwe Esprit SE IP PTZ Camera van Schneider Electric.)

Over Schneider Electric
Als wereldwijd specialist in energiemanagement, met vestigingen in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen voor meerdere marktsegmenten. Schneider Electric heeft leidende posities in energie & infra, industrie & machinebouw, niet-residentiële gebouwen, datacenters & netwerken alsmede in de residentiële sector. De focus van Schneider Electric ligt op het veilig, betrouwbaar, efficiënt, productief en duurzaam maken van energie. In 2012 hebben ruim 140.000 medewerkers een omzet gerealiseerd van 24 miljard euro. Onder het motto ‘make the most of your energy’ helpt Schneider Electric mensen en bedrijven het maximale uit hun energie te halen.  
www.schneider-electric.nl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: